Naisellista hyvinvointia

Olen nainen, joka huolehtii kokonaisvaltaisesti omasta hyvinvoinnista. Minulle on tärkeää voida hyvin ennen kaikkea henkisesti, mutta myös fyysisesti. Pidän terveydestäni huolta syömällä mahdollisimman monipuolista ja laadukasta ravintoa, liikkumalla säännöllisesti sekä vaalimalla myös henkistä pääomaa. Uskon kokonaisvaltaiseen ajattelutapaan, eli jos jokin elämän osa-alue on epätasapainossa, kärsii hyvinvointi aivan varmasti. Tavoittelen balanssia ihan jokaisella osa-alueella ja mikäli tasapaino horjuu, pyrin sen mahdollisimman nopeasti korjaamaan. Hyvinvointi naisena on minulle kuitenkin myös muutakin kuin se perusterveys, jota ylläpidetään liikunnalla, ruokavaliolla ja hyvillä ihmissuhteilla. Noista asioista puhutaan kyllä eniten, mutta hyvin usein vaietaan samalla tavalla tärkeistä asioista, jotka liittyvät naisena olemiseen, eli seksuaalisuuteen, kuukautisiin ja intiimialueen vaivoihin. Vaikka seksuaalisuus on kyllä viime aikoina noussut kuumaksi puheenaiheeksi sosiaalisessa mediassa ja avoimuus sen saralla lisääntynyt, on silti edelleen jokin harmaa verho etenkin intiimivaivojen yllä. Niistä ei uskalleta puhua, koska kyse ei ole kovin trendikkäistä ”ongelmista”, joista melkeinpä jokainen nainen kuitenkin kärsii jossain vaiheessa elämää. Ikävin seuraus puhumattomuudesta on se, ettei vaivoja välttämättä tunnisteta ja saatetaan kärsiä kiusallisista oireista ilman hoitokeinoa.

FemiflorFemiflori say:femiflor

Näen intiimialueen terveyden ja siitä huolehtimisen vallan normaalina asiana. Olen kokenut elämäni aikana varmasti jokaisen naistenvaivan aina virtsatietulehduksesta hiivatulehdukseen, eikä siinä nyt mielestäni ole mitään outoa. Puhutaan myös muutaman ystäväni kanssa mahdollisista intiimivaivoista avoimesti ja jo senkin vuoksi sellainen mystisyyden verho on kaikonnut aiheen ympäriltä. Koen nämä asiat vallan luonnollisiksi – samalla tavalla kuin vaikka kuukautiset tai ehkäisyn. Itselleni intiimiterveys on tärkeää ja huolehdin siitä kuten muustakin terveydestä. On hassua, miten usein huolehditaan kyllä suoliston tasapainosta, mutta samalla unohdetaan että myös intiimialueen tasapaino saattaa järkkyä. Tällaisia järkkymiselle aiheuttavia tekijöitä ovat mm. kuukautiset, liiallinen intiimihygienia, yhdyntä, ehkäisypillerit, tiukat vaatteet ja antibioottikuurit. Ehkä tyypillisin oireita aiheuttava tekijä on tuo viimeisin, eli antibioottikuuri, jonka aikana unohdetaan tukea intiimialueen bakteeritasapainoa. Epätasapainon oireita puolestaan voivat olla mm. kirvely, kutina ja muuttunut valkovuoto. Näin naisena onkin mielestäni tärkeää seurata omaa intiimiterveyttä jatkuvasti ja mikäli jotain poikkeavaa ilmenee, on siihen syytä puuttua.

Intiimialueen terveyden ylläpito ei ole mitään rakettitiedettä, vaan on kyse vallan yksinkertaisista asioista. Yksi itselleni tärkeä hyvinvointia ylläpitävä tuote, ovat suun kautta nautittavat Femiflor -maitohappobakteerikapselit, joilla tuen intiimialueen bakteeritasapainoa. Kyseessä on reseptivapaa apteekeissa myytävä tuote, joka sisältää intiimialueelle asettuvia maitohappobakteerikantoja ja tukee täten herkän alueen terveyttä. Kapseleita ei ole pakko syödä säännöllisesti, vaan ”kuurin” voi ottaa esimerkiksi antibiootin- tai hiivalääkityksen kanssa samaan aikaan, tai juuri ennen kuukautisia. Toki myös silloin jos havaitsee esimerkiksi lieviä bakteerivaginoosin oireita (paha haju, maitomainen valkovuoto…), voi kuurin syöminen olla paikallaan, eikä siitä ole varmasti haittaakaan. Tänä päivänä apteekit ovat pullollaan näitä reseptivapaita itsehoitovalmisteita, joiden avulla voidaan välttää erilaiset tasapainohäiriöt ja jolloin vältytään hyvässä lykyssä myös ikäviltä antibiooteilta. Mielestäni tämä on erittäin positiivinen muutos, sillä täten jokaisella on mahdollisuus huolehtia intiimiterveydestä aivan eri tavalla kuin vuosia sitten. Eikä muuten enää ole niin noloa astella apteekissa sinne intiimituotteiden hyllylle, koska siellä käy kymmenet naiset päivän aikana ja tarjonnan laajuudesta voi päätellä, miten yleisiä satunnaiset intiimivaivat ovat!

Femiflori say:i say:

Sen lisäksi että suosin Femifloria, käytössäni on myös muutamia intiimihygieniatuotteita. Niiden ympäriltä mystisyyden verho on tainnut laskeutua jo aikaisemmin ja veikkaan useamman käyttävän edes jonkinlaista intiimipesuainetta. Itse suosin säännöllisesti i say: tuotteita, joista etenkin Intimate mousse ja Intimate wipes, ovat suosikkejani! Tiedän, miten intiimialueiden pesuaineet jakavat mielipiteitä, enkä itsekään missään nimessä suosittele noudattamaan liiallista hygieniaa herkillä alueilla, mutta hygieniasta huolehtiminen oikeanlaisilla tuotteilla ei aiheuta ongelmia. Tärkeintä on huolehtia siitä että tuotteen pH-arvo on sama kuin intiimialueella ja tästä syystä käyttämäni i say: tuotteet ovatkin turvallisia. Tuotteet eivät aiheuta ärsytystä vaan päinvastoin – saavat olon tuntumaan puhtaalta ja raikkaalta. Sekä Intimate mousse että wipesit sisältävät Cranberry Activate -aineosaa, joka auttaa ehkäisemään emätintulehduksia ja siihen liittyviä oireita, kuten hajuja tai kutinaa. Tuotteet ovat myös parabeenittomia.

i say: intiimituotteet ovat erittäin hellävaraisia ja pakko muuten myöntää, että käytän moussea jopa intiimialueiden sheivaamiseen! Useammat tavalliset sheivaustuotteet ovat liian vahvoja intiimialueilla käytettäväksi, joten miksi en hyödyntäisi tähänkin ainetta, jossa on varmasti oikeanlainen pH-arvo, eikä se silloin aiheuta minkäänlaista ärsytystä? Wipesit puolestaan ovat käteviä reissussa tai vaikka käsilaukussa kuljetettaviksi. Usein kuukautisten aikana sitä saattaa nimittäin kaivata hieman extra puhtautta, joten mm. siihen tarkoitukseen nämä ovat loistavia. Tai jos vaikka kesällä tulee käytyä festareilla ja bajamajoissa, joissa ei ole takuuvarmasti paperia – nämä menevät hätätilanteessa jopa wc-paperin korvikkeesta! i say: tuoteperheeseen kuuluu kaikkea muutakin ihanaa, mutta tässä ne omat suosikit, joiden avulla huolehdin intiimihygieniasta.

FemiflorFemiflori say:

Intiimiterveydestä huolehtiminen on tosiaan tärkeä osa luontaisen hyvinvoinnin ylläpitoa ja itse pyrin suhtautumaan siihen samalla asenteella kuin muuhunkin terveyteen. Liian paljon naiseuden ympärillä on sellaista turhaa nolostelua ja muistan, miten nuorempana itsekin suorastaan häpesin ostaa esimerkiksi kuukautissuojia. Nyt kun ollaan jo vuodessa 2019, sitä jotenkin toivoo asioiden ”normalisoituvan” ja vaikka vähän aiheesta on blogeissa kirjoitettu, toivon mukaan jatkossa myös tätä puolta avataan entistä enemmän. Vähän samalla tavalla kun sitä puhutaan mahdollisista suolistovaivoista avoimesti, olisi hienoa jos intiimivaivoistakin voitaisiin puhua jatkossa avoimemmin. Kyse kun ei tosiaan ole mistään vallan erikoisista ongelmista, vaan nimenomaan tuiki tavallisista vaivoista, joita hyvin moni nainen kokee edes jossain kohtaa elämää.

Oikein ihanaa sunnuntaita kaikille naisille ja mikäli heräsi kysyttävää aiheeseen tai tuotteisiin liittyen, vastailen oikein mielelläni!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *