Neljän raaka-aineen suklaajäätelö

Kesä ja jäätelö ne yhteen sopii! Tunnustaudun suureksi jäätelön ystäväksi ja nykyään melkeinpä aina, jos mieli tekee jotain hyvää, ostan  jäätelöä. Välillä teen jäätelöä myös itse, mutta jälleen tällä viikolla totesin, että aivan liian harvoin. Pitäisi pitää jatkuvasti banaanin siivuja pakkasessa, jolloin jäätelöä voisi valmistaa koska vaan. Esimerkiksi tämä neljän raaka-aineen suklaajäätelö on sellainen, jonka aineksia omasta kaapistani löytyy aina. Eli jos vain banaaneja olisi jatkuvasti pakkasessa, jädeä voisi valmistaa oikeastaan koska vaan, kun herkkuhimo yllättää.

Tämän päivän herkullinen resepti on tosiaan äärettömän helppo toteuttaa. Se ei oikeastaan vaadi kuin tehokkaan blenderin ja ennakointia sen verran, että osa reseptin aineksista tulisi olla jäisiä. Resepti sopii kaikille lisättyä sokeria vältteleville ja noin muutenkin aidoista mauista pitäville. Itsehän rakastan raakasuklaata, jonka vuoksi tuhdin suklainen jäätelö maistui itselleni sellaisenaan ilman sen erikoisempia lisukkeita. Toivottavasti resepti innostaa myös teitä kokeilemaan, ellette ole jäätelöä vielä koskaan kotona valmistaneet.☺️

NELJÄN RAAKA-AINEEN SUKLAAJÄÄTELÖ (GL, M, RAW)

  • 2 banaania
  • 4 rkl *Foodin raakakaakaota
  • 1/3 tl *Foodin Bourbon vaniljajauhetta
  • 0,3-0,5 dl kaurajuomaa tai muuta vegaanista juomaa

*Foodin tuotteet sponsoroitu

Siivutetaan banaanit ja pakastetaan mieluiten jo edellisenä iltana. Kun banaanit on jäisiä, kaadetaan ne blenderiin ja lisätään joukkoon raakakaakao, vaniljajauhe ja loraus kaurajuomaa. Myös muut vegaaniset juomat käy, eli esimerkiksi kookos- ja mantelijuoma. Tässä kohtaa laitetaan blenderin kansi kiinni ja hurautetaan se käyntiin. Koska jäätelön joukossa ei ole paljon nestettä, luonnollisestikin blenderi jämähtää ensimmäisten kierrosten jälkeen, joten seosta tulee välillä hieman sekoittaa. Nestettä ei kuitenkaan saa lisätä liikaa, sillä liiallinen neste pilaa jäätelömäisen koostumuksen! Eli laita aivan maksimissaan puoli desiä nestettä tähän annokseen. Alkuun voit laittaa puolet puolikkaasta, jonka jälkeen lisätä hieman.

Kun seos näyttää tasaiselle ja on sopivan jäätelömäistä, kaavitaan se pois kannusta ja levitetään muovirasiaan pakastusta varten. Annetaan olla pakastimessa tunnin verran, jonka jälkeen asetetaan tarjolle ja nautiskellaan. Koristeluun voi käyttää vaikka marjoja tai raakasuklaarouhetta, jota itse lisäsin maksimoidakseni suklaisen maun.

Tuleeko teidänvalmistettua jäätelöä itse? Onko jotain suosikki makuja?

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *