Onnellisuudesta & onnelliseksi tekeviä asioita just nyt

Mitä onnellisuus on? Miten sen saavuttaa ja mitä se tarkoittaa? Mistä tietää olevansa onnellinen? Onnellisuus on varmasti universaalisti yksi tavoitelluimmista asioista. Kaikki kulminoituu siihen, miten jahtaamme onnellisuutta erilaisin keinoin. Toinen hakee onnellisuuden tunnetta päihteistä ja rahasta, kolmas saavutuksista, omaisuudesta, matkustelusta, elämyksistä ja aika moni varmasti tekemällä asioita, joista nauttii. Määrittelemme onnellisuuden eri tavoin ja se onkin subjektiivinen kokemus. Minulle onnellisuus on olotila, jossa hyväksyn itseni, rakastan itseäni ja koen oloni hyväksi elämäntilanteessani. Onnellisena sitä myös voi paremmin ja kokee olevansa tasapainoisempi. Pidän kykyä tuntea itsensä onnelliseksi jossain määrin myös asennekysymyksenä ja opittuna – ehkä jopa ympäristöön sidonnaisena. Kun joku toinen nauttii pienistä asioista elämässä, ei toinen välttämättä ole koskaan mihinkään tyytyväinen tai koe oloaan koskaan onnelliseksi. Saatetaan vaatia itseltä niin paljon, ettei yksinkertaisesti anneta itselle lupaa olla onnellinen tai tuntea onnellisuutta. Tietenkään asia ei ole niin mustavalkoinen ja maailmassa on paljon eriarvoisuutta ja ongelmia. Emme kaikki saa yhtä hyviä lähtökohtia, joista rakentaa onnellinen elämä. On myös mielenterveyden ongelmia, jotka vaikuttavat vahvasti onnellisuuden kokemiseen ja tästä syystä tätäkään aihetta ei tule käsitellä  mustavalkoisesti.

Henkilökohtaisesti olen ollut elämässäni hyvin onnellinen, mutta myös onneton. On ollut vaikeampia ajanjaksoja, mutta myös aikoja, kun elämä on antanut kirjaimellisesti parastaan. Jo pidempään voin sanoa olleeni onnellinen ja tällä hetkellä onnellisuuden tunne on hyvin tasaista – joka päivä olemassa olevaa sisäistä rauhaa ja tasapainoa. Uskon että suurin syy tähän on minäsuhde, joka voi hyvin. Rakastan elämääni, enkä oikeasti haluaisi kenenkään muun kenkiin. Toki myös ulkopuoliset tekijät vaikuttavat, mitä sitä kieltämään, eli todella moni asia elämässäni on kohdillaan ja pitkälti siten, miten olisin aina toivonut niiden olevan. Voi kunpa olisin tämän viisi vuotta sitten tiennyt…

Itsehän lukeudun ihmisenä heihin, jotka ovat onnellisemmillaan silloin, kun elämä on tasapainossa ja samalla jossain määrin myös aika arkista. Arki on liian usein asia, joka nähdään vähän ankeana ja tavallisena, mutta juuri siellä se onnellisuus mielestäni piilee. Ei niinkään siellä elämän huippukohdissa, kun matkustetaan jonnekin viikon lomalle tai vietetään hauska viikonloppu ystävien kanssa,  vaan arjessa, jossa rakastetaan, ollaan, fiilistellään, levätään, toteutetaan itseä, tehdään töitä/opiskellaan (oma missio), treenataan ja nautitaan hyvästä fiiliksestä ulkoillen sekä hyviä sarjoja katsellen. Pienet asiat tekevät onnelliseksi.

TÄNÄÄN OLEN ONNELLINEN…

… virkeästä olosta ja hyvästä fiiliksestä, johon heräsin aamulla. Mulla on unen suhteen erilaisia ajanjaksoja ja nyt on meneillään hyvä sellainen. Tämäkin kertonee siitä, ettei elämässä ole nyt ylimääräistä stressiä tai liikaa kuormittavia tekijöitä. Täällä uudessa kodissa nukun hyvin myös siksi,  että makuuhuone on pimeä ja sopivan viileä.

… ihanasta kodista ja omasta ”etätoimistosta”, johon sain tänäkin aamuna herättyäni jäädä tekemään töitä. Etätyön mahdollisuus ja joustavuus, ovat työssäni ehdottomasti parhaita seikkoja. Tästä vapaudesta olisi hankala luopua…

… aamukahvista, joka muuten maistui tänään erityisen hyvältä. Perjantai.

… uusista viherkasveista, joita viime viikolla hankimme, sillä ne jos mitkä tekevät kodista kodin. Rakastan kasveja ja mielestäni niitä ei voi koskaan olla liikaa.

… auringonvalosta, jota on edelleen riittänyt, vaikka lokakuu lähenee. Kieltämättä kauhulla odotan niitä tulossa olevia pimeitä päiviä, jonka vuoksi nyt on tärkeää nauttia valosta, kun sitä vielä riittää.

… toisesta rinnalla, joka tänäkin aamuna sanoi rakastavansa.

… treenit ovat kulkeneet todella hyvin ja huomaan kehitystä tapahtuneen. Kesällä treenaaminen oli aika kevyttä ja ylläpitävää, mutta nyt on ollut taas enemmän motivaatiota tehdä suunnitelmallisempaa treeniä salilla.

… tiskikoneesta, sillä en ole ikinä aikaisemmin sellaista omistanut! 😁

… terveestä ja hyvinvoivasta kehosta, joka toimii, ja on ainakin toistaiseksi säästynyt syysflunssilta.

… kauniista syksystä ja siitä, että pystyn näkemään tuon kaiken kauniin ympärilläni. Jos mahdollista, käykää nyt  puistoissa, sillä siellä on aivan erityisen kaunista!

… hyvästä henkisestä olotilasta ja siitä, että koen ahdistusta enää vain harvoin. Näin on ollut jo pidempään, mistä olen erityisen onnellinen. Uskon että tasapainoinen elämäntilanne vaikuttaa myös tähän positiivisella tavalla.

… kotimme saunasta, jonne voin tänään(kin) lenkin jälkeen kammeta. En aikaisemmin ollut mitenkään erityisen kova saunomaan, mutta täällä tykkään saunoa. Parhaat löylyt ovat miedot (noin 60 asteiset), joissa pystyy helposti olemaan hieman pidempäänkin. Todella usein saunomisesta tekee ahdistavaa se, että löylyä heitetään aivan liikaa, josta itselle ainakin tulee se ahdistava olo ja pakonomainen tunne päästä pois.

… vapaasta viikonlopusta ilman sen suurempia suunnitelmia. Ainut suunnitelma on uusin Bond, joka mennään huomenna katsomaan, mutta muuten mennään fiilispohjalta. Nyt on ollut aika hektistä joka viikonloppu, joten tällainen rento lepoviikonloppu tulee enemmän kuin tarpeeseen.

… siitä, että pystyn nauttimaan elämästä ja kokemaan itseni onnelliseksi, sekä tekemään myös toisen onnelliseksi.

… maskisuositus poistuu ja koronarajoituksia puretaan. Pieni onnellisuuden aihe ehkä minulle, mutta monelle muulle varmasti aika suuri.

Ihanaa viikonloppua! ❤️

hyvinvointi ajattelin-tanaan mieli oma-elama
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *