Parasta äidissäni

Näin äitienpäivän kunniaksi ajattelin että voisin tehdä postauksen äidistäni ja osoittaa sen äidilleni. Me aika harvoin nykyään siskoni kanssa lähdemme näin äitienpäivänä äidin luokse koska etäisyys on sen verran pitkä ja pelkkä viikonloppureissu tuonne matkustuksineen raskas. Onneksi tänä päivänä on kuitenkin puhelimet ja sosiaalinen media, jonka välityksellä äitienpäiväterveiset saa varmasti perille välitettyä! Siitä huolimatta että vielä puhelimitse äitiäni tänään aion muistaa, päätin kirjoittaa postauksen jossa kerron niitä parhaita asioita äidistäni. Olkoon tämä omanlainen äitienpäivätervehdys äidilleni ja samalla toki haluan onnitella muitakin äitejä – äitiys on kunnioitettava pesti!

Äitini on jämäkkä ja päättäväinen – Koskaan ei ole tarvinnut epäillä etteikö äiti hoitaisi asiaa, jonka hän on luvannut hoitaa. Äitini on hyvin jämäkkä ja tietyllä tapaa sellainen ”pomohahmo”, mikä on toki paikoitellen myös ärsyttänytkin. Hän on ihminen, joka pysyy päättäväisesti kannassaan eikä vaihda mielipidettään tuuriviirin lailla.

Äitini on herkkä ja tunteellinen – Tunteiden näyttäminen ei ole äidilleni vierasta ja hän elääkin aika avoimesti niitä tunnetiloja julki, joissa on milläkin hetkellä. Äitini on myös herkkä ja tiedän, että olen perinyt tuon puolen häneltä.

Äitini asettaa muut etusijalle – Koko lapsuuteni äitini sopeutui erilaisiin tilanteisiin ja siihen, että oli muutettava paikkakunnalta toiselle. Arvostankin sitä, että hän on laittanut minut ja siskoni aina etusijalle vaikka toisinkin olisi voinut toimia. Toki nykyään hän elää pelkästään itselleen ja sekin on enemmän kuin sallittua!

Äitini on avoin – Meillä on aina ollut äidin kanssa mukavan avoimet välit ja etenkin silloin kun näemme, puhumme avoimesti mielipiteistä, uskonnoista ja kaikesta ihmisyyteen liittyvästä. Toki tuo avoin ilmapiiri tarkoittaa myös erilaisia mielipiteitä ja aiheuttaa paikoittelen erimielisyyttäkin. Sekin on kuitenkin okei, eikä meillä koskaan suututa verisesti siitä, että toinen on eri mieltä.

Äitini on nuorekas – Varmasti monen äitiin verrattuna omani on hyvin nuorekas – niin sisäisesti kuin ulkoisestikin. Hän pitää huolta ihostaan, käy kuntosalilla ja pukeutuu tyylikkäästi. Sen lisäksi äitini ymmärtää asioita nykyajasta, kuten vaikka ettei samassa työssä enää olla lopun elämää tai sosiaalinen mediakin voi olla työ. Hän ei ole missään kohtaa kyseenalaistanut sitä mitä teen vaan aina enemmänkin kannustanut ja suhtautunut blogiini positiivisesti. Itse arvostan yleensäkin sitä että pyrkii pysymään ajan hermoilla eikä jämähdä niihin omiin jumiutuneisiin ajatusmalleihin!

Äitini on huumorintajuinen – Äitini yksi hyvistä ominaisuuksista on se, ettei hän ota liian vakavasti itseään ja kykenee nauramaan itselleen. Huumoria siis heitetään ja se on välillä ehkä meidän naisporukan kesken hieman kyseenalaistakin. Siskoni ja minä ollaan aika ”äijämäisiä” suustamme mutta en sanoisi etteikö äiti pysy hyvin jutuissamme mukana.

Äitini on tarkka ja säntillinen – Näitä piirteitä olisin salaa toivonut myös itselleni mutta ehkä ne iän myötä ehtivät vielä tulemaan? Äitini on siis säntillinen aikatauluissa ja hoitaa muutenkin asiat aina tip top. Meillä on ollut kotona myöskin aina hyvin siistiä, eli tässäkin puolessa äidin pikkutarkkuus ilmenee.

Äitini on positiivinen – Hän näkee aina asioiden hyvät puolet sen sijaan, että velloisi negatiivisessa. Äitini ei siis ole laisinkaan pessimisti ja se on varmasti osaltaan auttanut pääsemään yli elämän vaikeistakin koettelemuksista.

Äitini on turvallinen – Koskaan ei ole tarvinnut pelätä että äiti hylkäisi tai kohtelisin kaltoin. Äitini on ollut aina hyvin turvallinen persoona ja tiedän edelleen ettei koskaan tarvitse pelätä hänen luo mennessään että siellä olisi joku katastrofi meneillään.

Äidilläni on kunnioitettava arvomaailma – Äitini arvomaailma on joissain asioissa myös omastani poikkeava mutta kunnioitan kuitenkin sitä, että hän omaa maanläheiset arvot. Arvot ovat ehkä monella tapaa tämän päivän ajasta poikkeavia mutta siinä mielessä onkin hienoa, että voi seistä niiden omien arvojensa takana eikä niitä häpeile.

Äitini on suorasanainen – Äitini sanoo aina suoraan, mitä ajattelee eikä esitä mitään. Hän ei myöskään miellytä ihmisiä miellyttämisen vuoksi vaan on rehellinen. Itse arvostan tuota piirrettä sillä toivon itsekin aina sitä, että minulle oltaisiin rehellisiä ja sanottaisiin asiat suoraan.

Oikein ihanaa äitienpäivää jokaiselle upealle äidille ja etenkin omalleni!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *