Parhaat kasvojen itseruskettavat vertailussa

Kuten tiedätte, olen aikamoinen itseruskettavien suurkuluttaja. Käytän itseruskettavia säännöllisesti niin vartalolle kuin kasvoille, kesät talvet. Pidän kevyestä päivetyksestä ja jopa talvisin haluan näyttää hieman päivettyneelle. Olen itseruskettavien suhteen kuitenkin aika tarkka, eli käytän vain oikeasti hyviä, minulle toimivia tuotteita ja vaikka olen innokas kokeilemaan uutuuksia, eivät ne yllä suosiooni, ellei tuotteissa ole potkua. Esimerkiksi liian vaalean päivetyksen antavat tuotteet eivät pääse raadissani jatkoon! Tänään kasasin teille kasvojen itseruskettavien vertailupostauksen, jossa on mukana kuusi suosikkiani ja arvostelut jokaisesta. Toivottavasti löydätte tätä kautta myös itselle testiin uusia tuotteita.

*Osa tuotteista saatu blogin kautta testiin

1. Clarins Radiance Plus Golden Glow Boost -itseruskettavat tipat*

Plussat: Riittoisa, kaunis väri ja ylellinen koostumus

Miinukset: Hintava, ellei ole alennuksessa

Arvosana: 9 1/2

Olen tämän vuoden aikana tykästynyt aivan erityisesti itseruskettaviin tippoihin. Niitä on helppo sekoittaa päivä- tai yövoiteen joukkoon ja hankkia kasvoille luonnollinen, kevyt päivetys. Tipat sekoittuvat kivasti kosteusvoiteen joukkoon, eikä kasvoille jää itseruskettavan hajua tai tuntua. Tällä tavalla päivetystä on miellyttävää ylläpitää viikosta toiseen.

Clarinsin tipat ovat suosikkini Lumenen tippojen rinnalla. Tippojen koostumus on ylellinen ja helposti kasvorasvan joukkoon sekoittuva. Niissä on myös miellyttävä tuoksu, josta pidän. Pidän myös pullon pienestä koosta ja riittoisuudesta. Yksi pullo kestää itselläni valehtelematta 4-5 kuukautta, vaikka käytän tippoja säännöllisesti useamman kerran viikossa. 1-3 tippaa voiteen joukkoon riittää, joten niiden kanssa ei tarvitse hurjasti lotrata.

2. Lumene Valo Nordic-C Midsummer Glow -itseruskettavat tipat*

Plussat: Kaunis väri, ei hajua ja edullisempi hinta

Miinukset: Tuubista lorahtaa herkästi liikaa ja tuubin kärki falskaa

Arvosana: 9-

Lumenen itseruskettavat tipat on tuote, jota päädyin alun perin kokeilemaan jonkun teistä suosituksesta. Muistaakseni mainitsin Clarinsin tipat jossain postauksessa ja joku mainitsi hieman edullisemman version niistä tänne? Päädyinkin tilaamaan tippoja ja testaamaan niitä. Kieltämättä tykästyin ja edelleen liputan niiden nimeen. Ainut ärsyttävä seikka tipoissa on se, että tuubista valahtaa herkästi liikaa ja sen kärki tuntuu falskaavan. Tuubin kärkeä onkin syytä putsata tasaisin väliajoin, jotta se ei muutu limaiseksi.

Lopputulos on kuitenkin kaunis, eli tipoilla ei voi aikaan saada keltaista naamaa, vaan väri on heleä ja luonnollinen. Näitä suosittelen, mikäli haluaa hieman edullisemman version tipoista, mutta kuitenkin laadukkaan. Jos tuota tuubin käytännöllistä puolta ei oteta huomioon, itse aineessa ei ole mitään moitittavaa, jonka vuoksi annan näille arvosanaksi ysi miikan.

3. Clarins Instant Smooth Self Tanning mousse*

Plussat: Tasoittaa ihon pintaa, moussemainen koostumus, imeytyy nopeasti ja antaa kunnolla väriä heti

Miinukset: Tuoksusta tulee mieleen 2000-luvun itseruskettavat

Arvosana: 9

Clarinsin moussemaisen itseruskettavan tilasin mielenkiinnosta taannoin testiin, sillä sen kuvaus kuulosti sen verran hyvältä. Olen kaivannut kaappiini itseruskettavaa, joka antaa heti reilusti väriä ja jonka koostumus on kuin laadukkaan kasvovoiteen. Tämä voide pitää sisällään molemmat ominaisuudet, sillä sen koostumus on täyteläisen pehmeä, voide tasoittaa kivasti ihon pintaa ja sen avulla kasvot saavat heti kullanhohtoisen värisävyn. Tykkään voiteen tuomasta värisävystä jopa enemmän kuin jo mainitsemieni tippojen – tai tämän avulla sen halutun värisävyn saavuttaa yhdellä kertaa, kun tippoja voit joutua käyttämään useampana peräkkäisenä iltana.

Miinusta annan tuoksusta, joka ei ole ainakaan omaan makuuni. Itselleni tuoksusta tule mieleen 2000-luvun ensimmäiset itseruskettavat, eli voiteessa on se pieni, ikävän pistävä tuulahdus. Tästä nyt kuitenkin viis, sillä lopputulos on hyvä! Kestän tuon hajun kerran viikossa oikein hyvin. 😁

4. Ekopharma Herukka -itseruskettava kasvovesi (luonnonkosmetiikkaa)

Plussat: Riittoisuus ja kaunis, luonnollinen väri

Miinukset: Vähän tahmea lopputulos iholla, vaatii kuivumisajan

Arvosana: 9

Herukka itseruskettava kasvovesi on ainut kasvovesi, jota enää nykyään nestemäisistä itseruskettavista suosin. Tuote on Ekopharman ja kotimaista luonnonkosmetiikkaa, jonka vuoksi tietenkin näistä kaikista tuotteista puhtain kemikaaleista. Jossain kohtaa suorastaan rakastin käyttää itseruskettavia kasvovesiä, mutta pikkuhiljaa olen taas tykästynyt enemmän voidemaisiin tuotteisiin oikeastaan niiden helppouden vuoksi. Tykkään nimittäin laittaa kasvoveden erikseen, jonka jälkeen voide tuntuu luontevalle vaihtoehdolle kasvoveden sijaan.

Tuote on kuitenkin todella toimiva ja erityisesti kesän juttu, kun iho on vähemmän kuiva. Tuoksu on miellyttävä ja hintakaan ei päätä huimaa. Tämä purkki on myös riittoisa, sillä sitä ei tarvitse laittaa kerralla paljon. Toki luonnonkosmetiikka menee huonoksi ajan saatossa, joten vuosikausia yksi purkki ei kestä. Kiva tuote ja sopii erityisesti jokaiselle, joka tykkää itseruskettavasta kasvovedestä ja vannoo sen nimeen.

5. Clarins Liquid Bronze Self Tanning -itseruskettava ”kasvomaito”*

Plussat: Helppo levittää ja imeytyy nopeasti, riittoisa

Miinukset: Pistävä tuoksu ja juokseva koostumus

Arvosana: 8

Tämä itseruskettava on kuin kasvomaitoa – kevyttä koostumukseltaan ja nopeasti imeytyvää. Tuote levitetään kasvoille vanulapun avulla ja sen annetaan imeytyä. Voiteen avulla kasvoille saa nätin päivetyksen, joka on verrattavissa värisävyltään Clarinsin mousseen. Erona kuitenkin se, ettei tuotteella saa heti päivetystä, vaan se kehittyy pikkuhiljaa. Kun maidon on levittänyt kasvoille, seuraavaksi iholle voi levittää kasvovoiteen ja meikin. Tuote sopii siis hyvin käytettäväksi meikin alla, eikä meikki lähde rullautumaan.

Miinusta tämänkin suhteen ikävästä tuoksusta, joka on omaan nenään vähän turhan pistävä. Tämän voisi kyllä laittaa palautteeksi Clarinsille, ettei tuossa olla täysin onnistuttu. Tipoissa tuota kyseistä tuoksua ei ole, mutta näissä voidemaisissa tuotteissa kyllä.

6. Gold quick spray tan -suihke

Plussat: Kaunis ja nopea väri heti iholle

Miinukset: Suihkutettaessa saattaa roiskua ympäristöön, kallis hinta

Arvosana: 9 1/2

Viimeisenä mutta ei missään nimessä heikoimpana tuotteena Gold quick tan spray, jota mainostin blogissani jo kesällä. Tämä oli tämän kesän hittituote omassa käytössä ja sitä kului useampi pullo. Suihke antaa iholle siis saman tien päivetyksen ja sopii loistavasti kasvojen sekä dekolteen iholle. Väri on kaunis – tummahko, mutta ei kuitenkaan liian. Suihketta voi käyttää myös meikin päällä viimeistelyyn. Hittituote, jota nyt käytän taas vähemmän, kun en ole yhtä ruskea kuin kesällä.

Ainut miinus tosiaan siitä, että suihkutettaessa sitä saattaa roiskua ympäristöön. Eli kannattaa suihkuttaa tuote vessassa. Sprayta myydään alle 30 € hintaan mm. Umpun kampaamossa (Prime Hair Beauty) Tampereella, josta ystäväni on sitä minulle roudannut ja sen lisäksi Hair Design Shop -verkkokaupassa. Toki muitakin jälleenmyyjiä varmasti on, mutta nämä olen itse selvittänyt.

*

Tosiaan aika hyvät arvostelut jokaiselle tuotteelle, mutta huonoja en edes käytä. Eniten näistä suosin tällä hetkellä Clarinsin tippoja ja moussea, koska tipat voin sekoittaa yövoiteeseen ja mousse on kiva päivinä, joina teen kotoa käsin töitä. Keväällä tulen taas varmasti suosimaan enemmän sprayta ja kasvovettä, mutta vuodenaika vaikuttaa ainakin omalla kohdalla siihen, mitä itseruskettavia käytän eniten, tai oikeastaan missä muodossa itseruskettavia käytän.

Onko joukossa teille tuttuja tuotteita tai löytyikö jotain sellaista, jota haluaisitte testata?

kauneus oma-elama iho suosittelen
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *