Parhaat vinkkini itseruskettavan käyttöön

Kesä alkaa olemaan takana päin ja monelle se tietää myös kauniin päivetyksen haalenemista. Itsekin reissasin aika paljon kesän aikana ja myös Suomessa tuli nautiskeltua ihanista aurinkopäivistä. Rusketusta siis tuli mutta kyllä se yhtä nopeasti on alkanut hälvenemäänkin. Onneksi on olemassa itseruskettavat ja kuten tiedätte, suosin niitä ympäri vuoden. En ollakseni epäluonnollisen värinen tai erottuakseni tummana papuna massasta, vaan näyttääkseni terveemmältä. Mielestäni kevyt luonnollisen näköinen päivetys on kaunista ja vielä kun sen hakee purkista, voidaan puhua myös huomattavasti turvallisemmasta vaihtoehdosta kuin aurinko. Myös ikääntymisen vuoksi tykkään itse nykyään suosia enemmän itseruskettavia auringon sijaan, ja etenkin kasvojen herkkää hipiää varjelen hyvin tarkkaan UV-säteiltä.

Jet Set Sun -sprayJet Set Sun -spray

Olen kirjoittanut blogiini itseruskettavista paljon – kokeillut eri merkkien tuotteita ja koostumukseltaan erilaisia päivettäjiä. Paljon on ollut niitä floppeja mutta myös kestosuosikeiksi muodostuneita hittejä. Vuosien varrella itseruskettavat ovat kehittyneet hurjasti, eikä enää tarvitse pelätä erottuvansa massasta jos purkkirusketusta suosii. Lopputulos on sen verran luonnollinen ja no, mielestäni täysin verrattavissa auringosta hankittuun päivetykseen. Itse sanoinkin usein, että mieluummin melkeinpä laitan kerran itseruskettavaa kuin makaan auringossa viikon. Lopputulos on nimittäin oikeastaan täysin sama ainakin omalla ihollani.

Jos minulta kysytään suosikkeja itseruskettavien suhteen, sanon aina pitäväni eniten vaahdoista ja suihkutettavista spray -tuotteista niiden koostumuksen vuoksi. Suihkemaiset tuotteet ovat aivan parhaita myös selkäpuolta ajatellen, sillä niitä ei tarvitse erikseen levitellä. Tällä hetkellä yksi tuoreimmista suosikeistani onkin laadukkaan hienojakoinen Jet Set Sun -spray, joka on täysin hajuton, nopeasti imeytyvä ja lopputulokseltaan kauniin luonnollinen. Suihketta voi käyttää myös kasvoille (jopa meikin päälle), mikä on muuten aika edistyksellistä! Se ei tuki ihohuokosia tai tee kasvoista epäluonnollisen sävyisiä. Ylipäänsä Jet Set Sun -suihkeen aikaan saama väri on erityisen kaunis ja luonnollinen, kuten voitte postauksen kuvista huomata. Minulla on toki kevyt pohja vielä kesältä jäljellä, mutta silti. Ei puhuta räikeän oranssista lopputuloksesta vaan mielestäni hyvin nätistä papumaisesta sävystä! Pidän myös siitä, että itseruskettava vaikuttaa nopeasti, eli 4-5 tunnissa. Itse huomasin omassa ihossani pientä muutosta jo muutamankin tunnin jälkeen, joten hätätilanteissa tuotteen voi suihkia iholle vaikka ennen h-hetkeä tai illan juhlia.

Jet Set Sun -sprayJet Set Sun -sprayJet Set Sun -sprayJet Set Sun -spray

Tiedän että moni pelkää itseruskettavia ja omaa niitä kauhukokemuksia, joiden jälkeen ei ole enää purkkirusketukseen turvautunut. Haluan kuitenkin rohkaista, että laadukkaiden tuotteiden kanssa ei käy mokia. Toki pientä opettelua itseruskettavan käyttö vaatii – kuten nyt mikä tahansa muukin puuha. Amatöörikin voi kuitenkin oppia feikkipäivetyksen salat ja siksi haluankin jakaa teille tänään ne omat vinkkini, joiden avulla onnistut takuu varmasti!

TOP 12 VINKIT ITSERUSKETTAVAN KÄYTTÖÖN:

 • Kuori iho huolella ennen itseruskettavan levitystä. Itse suosin kuorimiseen ihan perinteistä vartalokuorintaa ja toistan kuorinnan suunnilleen kerran viikossa.
 • Jos ihosi on kuiva, kosteuta se hyvissä ajoin ennen itseruskettavan käyttöä – mieluiten jo vaikka muutama tunti ennen. Itse harvoin kosteutan ihoani tässä kohtaa (koska ihoni on harvoin erityisen kuiva) mutta käytän kosteuttavia vartalotuotteita kyllä muuten.
 • Mikäli sheivaat, tee se ennen päivetyksen levittämistä. Jos ihosi ärtyy sheivaamisesta, voi olla fiksuinta sheivata esimerkiksi aamulla ja levittää itseruskettava illalla.
 • Kun käytät spraymaista itseruskettavaa, suorita tuotteen suihkutus kylpyhuoneessa, jonka jälkeen kannattaa huuhdella lattiat. Jos taas käytät vaahtoja, käytä niiden kanssa aina kinnasta! Kinnas suojaa käsiä ja auttaa tuotteen levittämisessä.
 • Levitä itseruskettava joko aamulla tai illalla. Itse tykkään tehdä toimenpiteen iltaisin suunnilleen pari tuntia ennen nukkumaanmenoa. Tosin välillä homma venyy ja suihkutan ihoni vartti ennen nukkumaan menoa. Nopeasti kuivuvan tuotteen kanssa tämäkään ei ole ongelma!
 • Huolehdi että levität rusketusta myös kämmenselkiin. Ehkä tyypillisin moka on, että kädet ovat kämmenestä alkaen vaaleammat. Itsekin huomaan että välillä näin vaan käy, kun päivetys kuluu ensimmäisenä käsistä käsien pesemisen vuoksi.
 • Aloita jaloista ja etene ylöspäin. Mielestäni alhaalta ylöspäin on paras taktiikka, koska silloin esimerkiksi vatsaan levitetty tuote ei ole vaarassa kulua epätasaiseksi.
 • Ole järjestelmällinen ja keskity. Jotta tuplakerrosta ei tule esimerkiksi jalkapöytiin tai sääriin jää valkoisia railoja, kannattaa puuhaan tosiaan keskittyä. Yksi raaja/alue kerrallaan on hyvä taktiikka!
 • Vaikka itseruskettava kuivuu nopeasti (nämä laadukkaat tuotteet siis), odota kaiken varalta esimerkiksi viisi minuuttia ennen kuin pukeudut.
 • Jos levität tuotteen illalla, käy aamulla pikaisessa suihkussa (ilman suihkugeelejä). Suihkun jälkeen iho kannattaa kuivata kevyesti taputellen.
 • Mikäli haluat tummemman sävyn, kerrosta itseruskettavaa muutamana peräkkäisenä päivänä sen sijaan, että levität sitä kerralla tuplamäärän. Mieluummin hakee sitä oikeaa värisävyä pikkuhiljaa kuin levittää kerralla liikaa.
 • Huolehdi jatkuvasti ihon kosteustasapainosta. Kuten aitokin rusketus, myös purkkirusketus pysyy kauniimmin kun iho on kosteutettu. Itse olen hyvin nirso rasvojen kanssa, jonka vuoksi tykkäänkin käyttää nopeasti kuivuvaa ekosertifioitua BT Cosmetics Argan Oil -suihketta. Kyseinen öljy imeytyy ihoon nopeasti, kosteuttaa itseruskettavan käytön yhteydessä sekä tarvittaessa soveltuu myös kasvoille ja hiuksille. Testasinkin muutama päivä sitten puolen tunnin öljytehohoidon kuiville hiuslatvoilleni, joka muuten teki niin kutaa!

Jet Set Sun -sprayJet Set Sun -sprayBT Cosmetics Argan OilJet Set Sun -spray

Harjoitus tekee mestarin, eli nyt vaan rohkeasti kokeilemaan purkkipäivetystä mikäli haluat pidentää kesän väriä tai saada nätin värisävyn ihollesi ilman auringon haittavaikutuksia!

BT Cosmetics tarjoaa lukijoilleni alekoodin ONMYWAY, jolla saatte -10 % alennuksen heidän verkkokauppansa tuotteista 30.9. saakka. Verkkokaupasta löytyy tosiaan mm. tässä postauksessakin mainitsemani Jet Set Sun -spray sekä Argan Oil -mist sekä muita ihania tuotteita.

Jos heräsi kysymyksiä itseruskettaviin tai niiden levitykseen liittyen, vastailen oikein mielelläni kysymyksiinne? Täällä puhuu tosiaan kokenut konkari, reilun kymmenen vuoden kokemuksella!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *