Pizza kananmunapohjalla
Innostuttiin tänään pitkästä aikaa väsäämään pizza munapohjalla. Rakastan etenkin kotitekoista pizzaa ja tavallisesti teen sen gluteenittomiin jauhoihin. Itselleni tuo on kuitenkin enemmän sellainen viikonloppujen herkuttelujuttu, joten tähän keskiviikon himoon päätettiin väsätä hieman terveellisempi versio. Pizzapohja munista, ei paha.
Moni on reseptiä varmasti jo kokeillutkin, mutta teille jotka kauhistelette onko tuo mahdollista, niin kyllä, mahdollista on. Ja munapohjalla saa aikaan jopa hyvin maukkaankin pizzan! Kaikki on loppupeleissä kiinni täytteistä ja siitä kuinka paljon niitä on pizzan päällä. Munapohjaan kannattaa laittaa kunnon täytteet ja unohtaa hifistely pelkällä tomaattikastikkeella.
Pizza kananmunapohjalla (2-4 hlölle)
- 5 kananmunaa
- 1 prk tomaattipyrettä/murskaa
- 400 g jauhelihaa (9 %)
- Aurinkokuivattuja tomaatteja
- 1 prk ananasta
- Fetajuustoa (ei pakollinen)
- Rucolaa
- Juustoraastetta
Vatkataan valkuaiset blenderissä vaahdoksi, jonka jälkeen lisätään joukkoon keltuaiset ja hurautetaan vielä pari kertaa. Levitetään pohja pellille ja laitetaan uuniin 5-10 minuutiksi. Tuossa ajassa munapohja jo jähmettyy ja siihen on helpompi levittää täytteet. Omassa siivussani oli tosiaan vähän vaan juustoa, joka sekin oli laktoositonta. Itse en ole vielä tähänkään päivään mennessä keksinyt miten tehdä pizzasta täysin maidoton… Vaikka pohja olisi ilman maitoa, on ongelma juurikin tuo juuston osuus. Saa kertoa jos omaa jonkun kikkakolmosen!
Kun pizza on täytteineen valmis laitetaan se uuniin vielä noin 10-15 minuutin ajaksi. Itse lisäsin vielä lopuksi kunnolla rucolaa, sillä se on ehdoton suosikkini. Niin ja oreganoa unohtamatta.
Sitten vaan sohvalle ja nautiskelemaan!