Raakasuklaalla kuorrutetut Cookie Dough -raakapallot

Näin alkaneen viikon ja maanantain kunniaksi tänään on luvassa herkullinen resepti, johon taatusti tykästytte! Innostuin nimittäin eilen pitkästä aikaa leipomaan ja tuo into sai aikaan tämän päivän reseptin; herkulliset Cookie Dough -raakapallot, jotka kuorrutin kotitekoisella raakasuklaalla. Palloista tuli niin herkullisia ja mikä parasta, ne on valmistettu puhtaista raaka-aineista. Itselleni herkuttelussa ei ole tärkeää kalorien määrä tai se, että korvaisin aitoja raaka-aineita keinotekoisilla makeutusaineilla ja proteiinijauheilla, vaan ennemminkin puhtaus. Jos leivon, tykkään leipoa mahdollisimman aidoista raaka-aineista ja käyttää mahdollisimman vähän mitään keinotekoista. Siksi tämänkään päivän resepti ei ole mikään sokeriton, kaloriton ja rasvaton, vaan itse asiassa aika tuhti, mutta voisin sanoa, että laadukkaista raaka-aineista valmistettu.

COOKIE DOUGH RAAKAPALLOT (GL, M, RAW)

  • 230 g luomu Go Green kikherneitä (paino ilman vettä)
  • Ripaus suolaa
  • 1,5 tl Foodin* Bourbon vaniljauutetta
  • 2 dl Foodin* raakasuklaarouhetta (käytin dark 72 %)
  • 2 tl Foodin* kookossokeria
  • 3 tl Nuts About Nature 100 % chunky maapähkinävoita
  • 3 tl Foodin* agavesiirappia
  • 3 tl Foodin* kookosöljyä

Raakasuklaa kuorrute:

  • 1 dl Foodin* kookosöljyä
  • 1,5 dl Foodin* raakakaakaota
  • 4-5 tl agavesiirappia tai hunajaa

*Kaikki Foodin tuotteet sponsoroitu reseptiä varten

Huuhdellaan kikherneet juoksevan veden alla ja kaadetaan blenderiin. Lisätään joukkoon suola, vaniljauute, raakasuklaarouhe, kookossokeri, agavesiirappia, sulatettu kookosöljy ja maapähkinävoi. Mikäli tuntuu, että haluat laittaa kaikki ainekset pienissä erissä, on sekin yhtä oikea tapa. Erityisesti makeutus on sellainen, jota kannattaa alkuun lisätä vähemmän ja kaataa lisää, jos sille tuntuu. Kun massa on hurautettu blenderissä tasaiseksi, maistetaan maku ja mikäli se on omaan suuhun liikaa kikherneiltä maistuva, voi makeutusta lisätä. Itse laitoin kuitenkin tuon reseptissä näkyvän määrän ja omaan makuuni se oli sopiva.

Kun massa on valmis, pyöritellään siitä palloja ja laitetaan hetkeksi jääkaappiin. Sillä välin valmistetaan raakasuklaa, eli sulatetaan kookosöljy vesihauteessa juoksevaksi, jonka jälkeen kaadetaan joukkoon siivilän läpi raakakaakao. Lopuksi lisätään makeutus ja jälleen kannattaa tosiaan laittaa sitä pikkuhiljaa, oman maun mukaan. Pyöritellään palloja juoksevassa raakasuklaassa ja laitetaan lautaselle. Itse laitoin pallot tämän jälkeen jääkaappiin yön ajaksi. Mikäli asetat pallot tarjolle, suosittelen nostamaan ne ensin hetkeksi huoneenlämpöön ja sitten tarjoilemaan. Koska massa sisältää kikherneitä, ovat pallot mielestäni parhaita hieman pehmeämpinä.

Ja sitten vaan nautiskelemaan! Pallo on muuten myös loistava välipala tai herkku pieneen makeanhimoon. 😍

Jos testaatte reseptiä, niin tulkaahan kertomaan, mitä piditte? 😊

Oikein mukavaa maanantain jatkoa!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *