Ravintolisäviidakossa

Sinkkiä, rautaa, kalsiumia, probiootteja, entsyymejä, ceetä, deetä… Tänä päivänä ravintolisien viidakko on loputon. Elämme yhteiskunnassa, jossa vallitsee kova suorituskeskeisyys ja siinä kaikessa kiireessä sekä paineessa pitäisi vielä pysyä terveenä plus syödä monipuolisesti Monelle terveellinen ruokavalio onkin haaste, joten terveempää minää haetaan purkeista.

Itse olen aina suhtautunut kaikkiin kapseleihin hieman varauksella. Epäilen nimittäin, että se osa mikä niistä imeytyy ei olisi välttämättä kovinkaan suuri? Toisaalta olen kuitenkin henkilökohtaisesti kokenut positiivisia vaikutuksia esimerkiksi nimenomaan probiooteista, entsyymeistä, Evonioista (hiuskapselit) ja Garlivitoista (antioksidantit). Miksi en siis uskoisi? Kuten huomaatte, suhtautumiseni on siis hieman ristiriitainen… En halua sokeasti uskoa, mutta kuitenkin antaa mahdollisuuden ja ehkä yllättyä positiivisesti.

IMG_1667-2

Vaikka tosiaan suhtaudun pienellä varauksella, olen kokenut useita positiivisia yhteyksiä ravintolisien suhteen. Esimerkiksi juuri Garlivitojen avulla olen välttänyt orastavan flunssan,  tai vastaavasti saanut Evonioilla hiukseni sulkasadon aikaan kasvamaan. Tokikaan koskaan et voi olla täysin varma ovatko juuri nuo kyseiset pillerit syypäitä näihin seikkoihin, mutta selkeä yhteys niillä on kuitenkin ollut. Kotoani löytyykin aikamoinen vitskuviidakko ja pillereitä on jos jokaiseen lähtöön. En kuitenkaan koe tarvitsevani kahtakymmentä pilleriä päivässä, sillä epäilen jo tuollaisen määrän maksaa kuormittavan. Onkin mielestäni fiksua valita ne itselleen tärkeimmät ja ne joiden saannin tahtoo vielä varmistaa. Eli siis nämä parikymmentä purkkia ovat osa hieman turhia mutta kerääntyneet kaappiin.

Minulle niitä ehdottomia tärkeitä pillereitä ovat nimenomaan Evoniat, Garlivitat (sisältää mm. sinkin ja muut antioksidantit), D-vitamiini, magnesium, aurinkokapselit, probiootit ja entsyymit. Tarve saattaa vaihdella vuodenaikojen mukaan mutta näin tällä hetkellä. Jos syön lihaa vähemmän, otan mukaan myös been. Joskus tarvitsen karpalokapseleita ja toisina päivinä nappasen vielä ceen. Toisilla on ehkä vuosikausia ne samat vitamiinit ja kivennäis- & hiveaineet, itse syön kaikkea hieman vaihdellen. Tietyt purkit pysyvät aina menossa mukana, mutta osa vaihtuu tarpeiden ja elämäntilanteiden mukaan. Esimerkiksi laadukkaat probiootit ovat niitä joita en varmaan koskaan tule jättämään. Omalla kohdallani ne ovat nimittäin selvästi kohentaneet vatsani kuntoa ja niiden avulla suolistoni voi paremmin. Suoliston kuntohan on ylipäänsä avain koko kehon parempaan vointiin. Tästä voisinkin joskus kirjoitella ihan omaa postausta…

IMG_1678-2

Mites sitten se ravintolisien laadukkuus? Onko sillä merkitystä ostaako parin vai parinkymmenen euron C-vitamiinia? Niin. Tämä on toki sitten ihan jokaisen oma valinta. 🙂 Itselläni on ne tietyt ehkä pinttyneetkin kotoa opitut ajatukset ja luotan kovin luontaistuotekauppojen valikoimiin. Esimerkiksi omat probioottini ja muut pillerini ostan muilta merkeiltä kuin Pirkalta. Ei sillä, että sanoisin niiden olevan huonoja mutta useimmiten pitoisuudet ovat hieman kehnoja. Suosinkin Luontaistukun tai vastaavasti esimerkiksi ihan Life-luontaistuotekaupan antimia. Garlivitahan on Biomedin ja Evonia puolestaan Hankintatukun. Tavallaan lähteellä ei ole suurta merkitystä kunhan pitoisuudet ovat kunnollisia. Ja useimmiten ne pitoisuudet ovat enemmän kohdillaan niissä hieman arvokkaamissa tuotteissa. Jos esimerkiksi tahdot vaikka kunnon probiootit vatsallesi, älä osta mitään Gefiluksia vaan oikeasti ehtaa tavaraa. 🙂

Vai mitä mieltä te olette? Suositteko ylipäänsä ravintolisiä tai uskotteko niiden tehoon? Ovatko ne enemmänkin rahastusta vai lieneekö niillä oikeasti terveyttä kohentavia vaikutuksia? Olisi mielenkiintoista kuulla oletteko löytäneet jotain ”supervitskuja” joilla terveytenne on kohenut huomattavasti? 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *