Ruokapäiväkirja Malediiveilta

Tänään on kotiin lähtö ja siksi reissussa pitämäni ruokapäiväkirjan julkaisun aika. Kirjoittelin jo alkuviikosta hieman ajatuksiani ruokailusta Malediiveilla, jossa avasin vähän sitä, millaista ravintoa olen täällä syönyt ja millä rytmillä. Kertauksen vuoksi, rytmitys puolihoidolla on tosiaan mennyt seuraavalla syklillä: aamiainen resortin buffetissa, iltapäivällä pientä naposteltavaa hotellihuoneessa, neljän viiden hujakoilla jonkinlainen päivällinen ja illalla kahdeksan aikoihin dinneri resortin seisovasta pöydästä. Missään kohtaa ei ole ollut kurniva nälkä vaikka olen treenaillutkin muutamana päivänä matkan aikana. Kuumuus on verottanut aika paljon ruokahalua etenkin päivisin ja jos resortti olisi tarjonnut enemmän välipalamahdollisuuksia kuten raikkaita smoothieta, minä tuskin olisin syönyt lämmintä päivällistä laisinkaan. Tarjonta on kuitenkin ollut aika rajoittunutta, jonka vuoksi tuo iltapäivien ruoka on ollut useimmiten pastaa, ranskalaisia tai joku keitto.

Kaikki raikas ruoka on maistunut erityisen hyvin ja hedelmät luonnollisestikin tässä kuumuudessa. Aamiainen on ehdottomasti oma suosikkini aina matkoilla, sillä siellä on tarjolla kaikkea sellaista, josta henkilökohtaisesti pidän. Illallinen seisovasta pöydästäkin on ollut aika hyvä mutta pakko sanoa, että kyllä parina viimeisenä iltana alkoi jo tökkimään. Intialaista ruokaa tai ylipäänsä riisiä en kyllä tule hetkeen syömään, sillä se on ollut täällä aika isossa roolissa. Muutaman kerran maistoin jotain jälkiruokapöydästäkin mutta pakko ihmetellä kuka noita pystyy oikeasti nautiskellen syömään? Aivan järkyttävän ällömakeita kakkuja ja leivoksia, joissa maistuu lähinnä esanssi ja väriaineet. Onneksi tarjolla on aina ollut myös hedelmäsalaattia sekä tuoreita hedelmiä, jotka ovat meille maistuneet huomattavasti paremmin.

Pidemmittä puheitta kuitenkin ruokapäiväkirjaan jonka suhteen tosiaan toivon, että huomioitte ilmaston kuumuuden ja sen, ettei nyt olla koti Suomessa. Tiedostan itsekin, että ruokailurytmi on täällä hyvin erilainen kuin kotona ja monena päivänä on menty aika vähin energioin siihen nähden, että olen treenaillutkin. Nälkää en ole kuitenkaan nähnyt ja kuten jo alussa mainitsin, täällä tarjonta on rajoittunutta eikä sellaisia pieniä hedelmä- tai jogurttiostoksia voi tehdä.

Lauantai 21.4.

klo. 8.35 – Aamiainen resortin buffetissa, joka piti sisällään kahden kananmunan omeletin kasvis-juustotäytteillä, salaattia (porkkanaraaste, kurkku, tomaatti, oliiviöljy) hedelmäsalaattia, siivutettuja tuoreita hedelmiä, pienen sämpylän, kasviksia ja jälkiruoaksi pannukakkua kermavaahdolla.

Kaksi reilua kupillista kahvia maidolla

klo. 13.05 – Raw bar appelsiini-raakasuklaa raakapatukka (40 g)

Kupillinen Nescafen jauhekahvia sekä pari pussillista maitojauhetta

klo. 16.35 – Italialaisessa ravintolassa pasta joka maustettu tuoreella valkosipulilla, chilillä, parmesanilla ja oliiviöljyllä. Lisukkeena muutama leipäpala tonnikalalevitteellä sekä tomaattikuutioilla.

klo. 19.30 – Illallinen seisovasta pöydästä, jossa keräsin lautaselle erilaisia salaatteja, siivutettuja tuoreita hedelmiä (ananas, omenasiivut, papaija) sekä intialaista maustettua kikhernekastiketta riisillä. Ohessa söin muutaman siivun naanleipää ja jälkiruoaksi hedelmäsalaattia.

Päivän treenit: Juoksumatolla juoksu 20 min / 8,2 km/h vauhdilla sekä puolen tunnin tehokas useamman lihasryhmän treeni (2 liikettä käsivarsille, yksi selälle, kaksi jaloille sekä vatsat).

Sunnuntai 22.4.

klo. 8.45 – Aamiaiseksi resortin buffetissa omeletti sipulilla, chilillä, juustoraastella sekä paprikalla. Lisäksi söin muutaman pienen leivän/sämpylän joissa oli päällä juustoa, kurkkua sekä tomaattia. Makeista tuli syötyä runsaasti tuoreita hedelmäsiivuja (vesimeloni, ananas ja omena) sekä hedelmäsalaattia ja pari palaa vohvelia kermavaahdolla.

Kupillinen kahvia maidolla

klo. 13.05 – Pieni aamiaiselta salakuljetettu banaani sekä n. 50 g pähkinä-rusinasekoitusta

klo. 14.30 – Raw bar Appelsiini-raakasuklaa raakapatukka

klo. 16.30 – Pieni tom yum tulinen thaikeitto ja pari pientä vaaleaa vehnäsämpylää

Jälkiruoaksi Iineksen jäätelöannoksesta pistaasin makuinen jäätelöpallo

klo. 19.55 – Dinneri resortin buffetissa jossa söin erilaisia salaatteja, tuoreita hedelmiä, intialaista kasviscurrya riisillä sekä mausteista peruna-kasvispataa. Lisukkeena naanleipää muutama siivu sekä jälkiruoaksi vähän suklaavaahtoa.

Päivän treenit: Kävelyä rannalla n. 1-2 km.

Maanantai 23.4.

klo. 8.30 – Aamiainen buffetissa hyvin samanlainen aamupala kuin muinakin päivinä. Omeletti kasvistäyttein, hedelmiä, hedelmäsalaattia, pieni sämpylä sekä pari slaissia vohvelia vaahterasiirapilla.

klo. 14.20 – Raw bar appelsiini-raakasuklaa raakapatukka ja kupillinen Nescafen kahvia maitojauheella.

klo. 16.30 – Italialaisessa ravintolassa sama pasta kuin lauantainakin. Tykästyin kyseiseen pastaan, joten teki mieli syödä se toistamiseen! Ohessa pari palaa leipää tonnikalalevitteellä.

klo. 20.05 – Illallisella erilaisista salaateista koostettu lautasellinen, johon lisäsin vielä tuoreita hedelmäsiivuja. Tässä kohtaa ei ollut yhtään nälkä ja ällötti jotenkin lämmin ruoka, joten jätin sen kokonaan väliin ja söin hyvin kevyesti.

Päivän treenit: Kävelyä rannalla ehkä 2-3 km

Tiistai 24.4.

klo. 8.45 – Aamiainen buffetissa jossa söin omeletin sipulilla, juustoraasteella, tomaatilla sekä chilillä. Sen lisäksi nautiskelin tuoreita hedelmäsiivuja, hedelmäsalaattia ja kuivattuja luumuja.

Kupillinen kahvia maidolla

klo 13.05 – Pieni paikallinen banaani sekä pari kourallista pähkinä-rusinasekoitusta

Kupillinen Nescafen kahvia maitojauheella

klo. 15.35 – Raw bar appelsiini-raakasuklaa raakapatukka sekä pari kourallista pähkinä-rusinasekoitusta

klo. 16.15 – Suklaajäätelöpallo vohvelilla ja ohessa vielä hieman pähkinöitä sekä rusinoita

klo. 19.55 – Illalliseksi salaattia (tomaatti, kurkku, sipuli, paprika, oliiviöljy), annos mustekalaa sisältävää pastaa parmesanilla sekä pieni määrä riisi-kasvissekoitusta. Ohessa iso pala intialaista naanleipää ja jälkiruoaksi hedelmäsalaattia, tuoreita hedelmäsiivuja sekä muutama maistiainen parista leivoksesta jotka osoittautuivat ällömakeiksi.

Päivän treenit: Juoksumatolla juoksu 3,75 km / 22 min ja olkapää- sekä vatsalihastreeni. Lisäksi kävelyä rannalla ehkä 1-2 km.

Keskiviikko 25.4.

klo. 8.55 – Aamiainen josta valikoin sen joka aamuisen omeletin sipulilla, paprikalla ja chilillä. Lisäksi hieman salaattia, tuoreita ananaksia ja omenoita, pari pannukakkusiivua vaahterasiirapilla sekä kulhollinen hedelmäsalaattia luumuilla.

Ohessa kaksi kahvikupillista maidolla

klo. 13.20 – Suunnilleen 50 g pähkinä-rusinasekoitusta

Kupillinen kahvia maitojauheella

klo. 14.20 – Raw bar omena-kaneli raakapatukka (40 g)

klo. 16.20 – Lautasellinen ranskalaisia resortin ravintolassa

klo. 20.05 – Illallisella kiinalaistyylistä nuudelia, salaattia sekä naanleipää. Jälkiruoaksi hedelmäsalaattia sekä tuoreita ananassiivuja.

Päivän treenit: Juoksu juoksumatolla 2,8 km / 20 min ja kevyt muutaman liikkeen jalka-selkä- ja vatsatreeni

Torstai 26.4.

Klo. 8.45 – Omeletti samalla setillä kuin muinakin päivinä. Ohessa pieni sämpylä voilla sekä salaattia. Yksi lettu jonka päällä kermavaahtoa sekä suklaafondueta ja tuoreita hedelmiä lautasellinen.

Kupillinen kahvia maidolla

Klo. 13.05 – Kourallinen pähkinä-rusinasekoitusta

Kupillinen Nescafen kahvia maitojauheella

Klo. 13.45 – Vielä pari kourallista pähkinä-rusinasekoitusta

Klo. 15.15 – Italialaisessa ravintolassa herkullinen kalasalaatti (kuva yllä). Sisälsi siis mm. jotain paikallista kalaa, kasviksia, sipulia sekä oliiviöljyä.

Ohessa kolme siivua leipää oliiviöljy-balsamiko seokseen dipattuna

Klo. 20.15 – Dinneri jossa söin salaattia, maustettuja nuudeleita ja riisisekoitusta sekä muutaman palan naanleipää. Jälkiruoaksi maistui perinteiseen tyyliin kulhollinen hedelmäsalaattia sekä tuoreita ananassiivuja.

Päivän treenit: Kävelyä rannalla 1-2 km

Sellainen oli tosiaan tämän reissun ruokasaldo. Aika paljon samoja juttuja päivästä toiseen jonka vuoksi tässä kohtaa alkaa olemaan jo sellainen fiilis, että ihana palata kotiin omien ruokien äärelle. Jos jotain vinkkejä ruokapuolesta Malediivien resortteihin puolihoidolla matkustaville, niin varatkaa lomalle mukaan esimerkiksi pähkinäpusseja, raakapatukoita, valmiita puuropusseja ja muuta helposti välipalaksi syötävää. Lienee siis sanomattakin selvää, että olisin itse kaipaillut supermarkettia josta saisi ostettua välipalaa tai edes vaikka jotain smoothiebaaria. Itselleni ei ole luontaista syödä ensin päivällistä jonka jälkeen vielä illallinen, joten välillä kyllä illallisella tuli syötyä aika vähän kun pasta-annoksen jälkeen ei vaan muutaman tunnin päästä ollut yhtään nälkä. Mutta maassa maan tavalla ja täälläkin sopeuduttiin. Tärkeintä on ettei nälässä tarvitse lomailla ja kohtuuhinnoin on mahdollista ruokaa ravintoloista saada. Jos muutama esimerkki niin ranskalaiset maksoivat 7 dollaria, pasta 12 dollaria ja pähkinä-rusinasekoitus karkkikaupasta 7 dollaria. Nämä siis oikeastaan niitä listojen edullisimpia ruokia, tuosta hintahaarukka sitten kasvaakin vaan ylöspäin.

 Heräsikö ajatuksia ruokapäiväkirjasta? Poikkeaako tapani ruokailla matkalla sinun omastasi?

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *