Soijahurahdus
Olen ollut jo jonkun aikaa innostunut soija- tuotteista, kuten soijajogurteista, tofusta ja soijarouheesta. Viime vuosina punaisen lihan syöntini on vähentynyt jatkuvasti ja syönkin lähinnä kalaa, kanaa, broileria ja kalkkunaa. Kanan/broilerin syöminenkin on alkanut välillä etomaan, etenkin se lihan laatu merkkaa saanko kyseisiä lihoja alas. Broilerinfilee, jossa ei ole jänteitä tai muita ällöttäviä osia menee hyvin, suikaleet eivät enää uppoa. En ole kuitenkaan alkanut virallisesti kasvissyöjäksi, koska haluan välillä syödä jauhelihaa esim. tortilloissa ja välillä tekee mieli kunnon broileripihviä. Lisäksi se ravintoaineiden saannin takaaminen on hankalampaa, jos rajaa ruokavaliota. Joo, purkeista saa napsittua pillereitä mutta en oikein usko niiden 100 % imeytymiseen.
Soijatuotteet ovat erittäin hyvä tapa korvata salaatissa esimerkiksi juuri se broileri. Omaksi suosikikseni on muotoutunut yrteillä maustettu tofu, joka on hyvin proteiinipitoinen ja maistuva. (100 g tofua sisältää jopa 12 g proteiinia!) Töissä lisään sen salaattiin sellaisenaan, kotona ruskistan ja maustan pannulla. Toki tuotetta voi käyttää esimerkiksi pastan ja riisinkin kanssa. Itse olen lisännyt tofua munakkaaseenkin.
Soijatuotteet ovat erittäin hyvä tapa korvata salaatissa esimerkiksi juuri se broileri. Omaksi suosikikseni on muotoutunut yrteillä maustettu tofu, joka on hyvin proteiinipitoinen ja maistuva. (100 g tofua sisältää jopa 12 g proteiinia!) Töissä lisään sen salaattiin sellaisenaan, kotona ruskistan ja maustan pannulla. Toki tuotetta voi käyttää esimerkiksi pastan ja riisinkin kanssa. Itse olen lisännyt tofua munakkaaseenkin.
Toisena suosikkina on Alpron maustamaton jogurtti, josta olen tainnut täällä aikaisemminkin mainita. Sopii ihanasti ananaksen tai muiden hedelmien seuraksi sekä mehukeiton kanssa. Erinomaista vaihtelua iänikuiselle maitorahkalle!
100 grammassa on 4 g protskua ja 50 kcal.
Kolmantena sitten Soyappetien tumma soijarouhe. Uusin tuttavuus itselleni. Maustettuna erittäin toimiva jauhelihan korvike. Tänään ruskistin rouhetta pannulla ja maustoin sen, sekä lisäsin salaatin kaveriksi. Varmasti toimii myös erinomaisesti erilaisissa laatikkoruoissa jne. Ja proteiinia huimat 52 g/100g!
Mitäs te pidätte soija- tuotteista?
Onko jotain hyviä reseptejä joita suosittelette? 🙂
PS. Huomasin myös, että Hyvinvoinnin.fi sivustolta löytyy myös soijatuotteita, sekä ns. karppauspuoti, jossa kaikkea vähähiilarista makeisista pastoihin. Käykäähän kurkkaamassa!
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.