Taivaalliset ”Crispy” -uuniperunat

Olen jo jonkin aikaa halunnut jakaa kanssanne reseptin, jota on valmistettu viime viikkoina useamman kerran. Kyseessä ovat rapeat ”crispy” -uuniperunat, jotka ovat muuten aivan älyttömän hyviä! Alun alkujaan Toni on bongannut näiden perunoiden reseptin jostain netin syövereistä, mutta soveltanut sitä sitten näköisekseen ja olenpa minäkin reseptin sittemmin opetellut. Perunoiden kaveriksi valmistetaan tyypillisesti tsatsiki kaurapohjaan ja yleensä myös uunilohi. Nämä uuniperunat menevät loistavasti myös pienempään nälkään ja toimivat viikonloppuiltojen naposteltavana ihan sellaisenaan.

HERKULLISET ”CRISPY” UUNIPERUNAT

  • Perunoita 5-6 kpl (käytin yleisperunaa & uuniperunaa)
  • Mustapippurirouhetta
  • Suolaa (harmaasuolaa tai himalajansuolaa)
  • Paprikamaustetta
  • Chilimaustetta
  • Rosmariinia
  • Meiramia
  • Oliiviöljyä 2-3 rkl

Huuhdellaan perunat juoksevan veden alla ja laitetaan kattilaan. Keitetään perunoita noin 20-30 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä (huom, älä kuitenkaan keitä liian kypsiksi, jotta ne eivät murene!). Seuraavaksi perunat viipaloidaan kuorineen päivineen. Jos haluat oikein rapeita crispyja, kannattaa perunat viipaloida kohtuullisen ohuiksi. Ne voi myös kuutioida, mikäli näin haluaa.

Kun perunat on viipaloitu, kaadetaan slaissit muovikulhoon ja lisätään joukkoon öljy sekä mausteet ja sekoitetaan. Öljyä laitetaan muutama ruokalusikallinen ja mausteita oman maun mukaan – meillä niitä menee aika reilusti!  Seuraavaksi kaadetaan perunat uunipellille leivinpaperin päälle ja paistetaan uunin ylätasolla 225 asteessa, noin 15 minuuttia. Huomioithan, että uunit ovat erilaisia, eli esimerkiksi uudessa kiertoilmauunissa paistoaika voi olla lyhyempi.

Ja sitten vaan nautiskelemaan! Voin taata, että ovat aivan älyttömän hyviä ja koukuttavat. 😍

Jos testaatte, tulkaahan kertomaan, mitä piditte! 😊

Rentouttavaa torstai-illan jatkoa.🙏🏻

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Hyvä olo Suosittelen
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.