Tämän syksyn hiussuosikkeja

Syksy on saapunut, mikä vaikuttaa omalla tavallaan paitsi ihon, myös hiusten hyvinvointiin. Omat hiukseni ainakin reagoivat lähestulkoon poikkeuksetta ilmaston vaihteluihin ja etenkin kuivuus tuntuu olevan ongelma niin kuumana kesänä kuin kylmänä talvenakin. Tässä kohtaa vuotta ei sinällään ole mitään suuria hankaluuksia, mutta parin kuukauden päästä voidaan jo puhua sellaisista. Oma tukkani nimittäin sähköistyy oikein urakalla talven tullen ja sittenpä sitä jälleen taistellaan tuon hyvin suomalaisen ongelman kanssa… Tässä kohtaa kun sähköisyys ei ole vielä saapunut mutta hiukset ovat kesän jälkeen auringon kuivattamat, olen halunnut panostaa niiden hyvinvointiin, eli toisin sanoen laadukkaisiin hoitotuotteisiin. Hoitotuotteilla on todella suuri merkitys ja itsehän olen aika ronkeli niiden suhteen. En käytä Pirkan markettishampoota, vaan kylpyhuoneessani on aina poikkeuksetta kampaamotason hoitotuotteet. Ja näin oli muuten jo aikaa ennen blogia, jolloin hankin kaikki hiustuotteet omakustanteisesti.

Viimeistelytuotteiden suhteen en ole niin tarkka, eli hiuslakka voi olla vaikka Euroshopperia. Kaikessa millä hiuksiani hoidan, olen sen sijaan tarkempi. Shampoon tulee olla juuri oikeanlaista – hiukset tuuheiksi tekevää sekä kevyttä. Rakastan kuohkeaa, ilmavaa ja jopa vähän pörröistä tukkaa, joka on muuten se omien hiusteni ominaismuoto, jos käytössä on vain oikeanlaiset tuotteet. Moni ei ehkä usko jos sanon, että kyllä minunkin hiuksistani on mahdollista saada lasimaiset ja päätä myöden valuvat, jos pesutuotteet ovat täysin vääränlaiset. Lukuisia shampoita onkin lähtenyt kiertoon siskon kylpyhuoneeseen ihan vaan siitä syystä, etten saa niillä sitä lopputulosta, jonka haluan. Tästä syystä kohta esittelemäni shampoo ja hoitoaine saavat suunnaltani erityiskrediittiä ja suosittelen niitä kaikille tuuheasta tukasta haaveileville!

Eli jos kaipaat tyveen volyymia etkä halua päätä myöten valuvaa tukkaa, suosittelen lämmöllä kampaamotuotesarja Keunen Absolute Volume -shampoota*! Muistan käyttäneeni Keunen tuotteita joskus nuorempana, mutta  nyt saatuani niitä ensimmäistä kertaa testiin, muistin jälleen miten hyviä ne ovat! Shampoo puhdistaa hoitamatta liikaa, jolloin hius jää kuohkeaksi, ilmavaksi ja kevyeksi. Inhoan sitä tunnetta kun shampoo tekee tukasta raskaan ja suorastaan rasvaisen. Tämän shampoon kanssa ongelmaa ei ole, sillä tuote on todella kevyt! Shampoon parina käytän Keunen Vital Nutrition -hoitoainetta*, joka on puolestaan tarkoitettu kuiville, vaurioituneille ja hauraille hiuslatvoille. Koska hiuslatvani ovat kuivemmat kuin tyviosa, toimii sinne loistavasti hieman hoitavampi tuote. Pakko kuitenkin mainita ettei tämäkään ole liian raskas ja hoitava, vaan hoitaa juuri sopivasti ainakin omaa hiuslatvaani.

Hiusten pesun jälkeen käytän aina hiuksiini suihkutettavaa hoitoainetta, joka auttaa selvittämään luontaisesti takkuuntuvat hiukseni. Nyt syksyllä käytössäni on ollut Keunen Satin Oil Milk* -maitomainen suihke, joka tekee hiuksista helpommin selvitettävät ja pehmeät, niitä kuitenkaan latistamatta. Harvoin tykkään mistään öljypitoisista hiustenhoitotuotteista, mutta tässä suihkeessa öljy ei latista hiuksia, vaan toimii juuri oikealla tavalla! Voi myös olla että hiukseni ovat nyt kesän jäljiltä ekstra kuivat, jonka vuoksi öljy imeytyy hiuksiin ja kosteuttaa juuri sopivasti tekemättä tukasta kuitenkaan rasvaista.

Muotoilutuotteista voisin suositella muutamaakin eri tuotetta. Ensinnäkin ne KMS Stylecolorin pois pestävät hiusvärisuihkeet, joista kirjoittelin viime viikolla, ovat ehdottomasti tämän syksyn juttu! Niitä en ala tässä nyt enää uudestaan hehkuttamaan, eli jos postaus on jäänyt lukematta, se löytyy täältä. Toisekseen on mainittava KMS Californian Hairplay -tekstuurisuihke*. Kuten jokunen ehkä muistaakin, tekstuurisuihke on itselleni kuivashampoon rinnalla sellainen jatkuvassa käytössä oleva tuote, jonka tehoon luotan. Käytän tekstuurisuihketta useimmiten vasta siihen toisen tai kolmannen päivän hiukseen, jonka haluan laittaa poninhännälle tai huolettomalle nutturalle. Tekstuurisuihke antaa hiuksiin rakennetta ja volyymia, jonka myötä kampaus on helpompi muotoilla ja se näyttääkin paremmalta. Esimerkiksi poninhäntään suihkeella saa mukavasti paksuutta ja nutturastakin tulee melkeinpä kaksinkertainen. Jos kampaamotuotetta edullisempaa versiota tekstuurisuihkeesta kaipailet, niin Biozell -merkiltä löytyy vastaava alle kymmenellä eurolla. Olen käyttänyt Biozellia myöskin paljon, mutta omaa hiustani se kuivattaa huomattavasti enemmän kuin tämä KMS Californian suihke. Toki siitä voi lähteä liikkeelle, mikäli pienemmän budjetin omaa ja haluaa kuitenkin tekstuurisuihkeen toimivuutta testata!

 

Arkiseen hiustenhoitooni kuuluvat näin syksyllä tosiaan hyvin yksinkertaiset rutiinit, eli harvemmin muotoilen hiuksiani raudalla tai edes föönaan niitä. Pyrin tällä hetkellä välttämään kaikkea hiusta kuivattavaa toimintaa, joka vaikuttaisi negatiivisesti niiden kuntoon. Välillä kuitenkin panostan enemmän ja esimerkiksi aina juhliin lähtiessäni kiharran hiuksiani raudalla tai sauvakihartimella. Noina päivinä käytän hiuksiin pesun jälkeen vielä muutamaa eri lisätuotetta, jotka toimivat pohjana pysyville ja kauniille kiharoille. Tällaisia tuotteita ovat KMS California Add Volume -tyvikohottaja* sekä samaisen merkin Therma Shape 2-in-1 muotoilusuihke*, joka on muuten valehtelematta aivan tajuttoman hyvä!

Olen saattanut kirjoitella molemmista joskus aikaisemminkin, mutta kertaus on opintojen äiti! Eli tyvikohottajaa käytän tosiaan hiusten tyveen siinä kohtaa, kun hiukset ovat pyyhekuivat. Lisään sen jakauksittain hiusten etu- ja päällisosaan. Toisinaan olen laittanut kohottajaa koko päähän ikään kuin samalla tavalla kuin muotovaahtoa laittaisin. Tämä tuote antaa todellakin selkeän pidon hiusjuureen ja toimii huomattavasti jämäkämmin kuin tavallinen muotovaahto! Jälleen kerran loistava tuote kaikille volyymia kaipaaville suomalaishiuksille… KMS:n Therma Shape on puolestaan suihke, jota käytän siinä kohtaa, kun kiharran hiukseni. Ehkä parhaan lämpösuojan ja muotoilutuotteen tästä tekee se, että sitä voi käyttää kuiviin hiuksiin ilman, että suihke ”kastelee” hiuksia. Suihke on siis kuivaa ja jättää hiuksien pintaan selkeän pidon, jolloin kiharakin tarttuu paremmin ja myös pysyy. Tätä käytän hiuksiini aina osio osiolta ja aika reilusti, sillä omaan oikukkaan tukan, mitä tulee kihartamiseen. Vaikka voisi ehkä kuvitella että kihara pysyy hyvin hieman luonnonkiharassa tukassa, niin ei näin aina välttämättä ole. Ongelmani on todella usein se, että hiukseni kyllä kihartuvat mutta koska hiukset ovat raskaat, kihara veltostuu nopeasti. Tästä syystä itselleni on hyvin tärkeää, että käytössä on tuotteet, jota ovat riittävän pitäviä olematta mitenkään erityisen hoitavia.

Useamman syksyiseen hiustenhoitoon varmaan kuuluvat öljyt ja naamiot, mutta itse tosiaan käytän niitä harvemmin. Panostan enemmän perus hoitotuotteisiin ja niiden kautta haen hiuksiin hyvää kuntoa. Tumma tukka on monen mielestä varmasti helpompi ylläpitää kauniina kuin vaalea, ja niinhän se melkein onkin. Nyt kun en ole raidoittanutkaan hiuksiani yli vuoteen, on se tehnyt tukalle hyvää. Kuvien vaalea latvaosuus on tosiaan KMS Californian Stylecolorilla taiottu, eli ei ”oma väri”. Vähän kyllä tekisi mieli jälleen kevyttä raidoitusta hiuksiin laittaa mutta katsotaan! Kokonaan tumman hiuksen kanssa on sen verran helppoa, että enpä tiedä jaksanko lähteä siihen vaalennusrumbaan.

Toivottavasti saitte postauksesta vinkkejä omaan syksyiseen hiustenhoitoon ja löytyi kenties uusia tuotteita kokeiltavaksi! 

Ihanaa keskiviikkoa!

 

*Tuote sponsoroitu

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *