Tämän syksyn tavoitteet

Ystäväni Iines kirjoitti tällä viikolla postauksen, jossa luetteli tulevan syksyn tavoitteita ja tekstistä inspiroituneena aloin miettimään myös omiani. Kuten olen useaan otteeseen maininnut, pidän loppukesästä ja syksystä, sillä näihin aikoihin kääntyy elämässäni aina uusi lehti. Koenkin syksyn jonkinlaisena uuden alkuna ja mahdollisuutena käynnistellä uusia juttuja. Syksylle on mukava listata myös tavoitteita rennon kesän jälkeen, eli motivaatio on korkealla ja ainakin minulla kesän jäljiltä hyvin levännyt fiilis, joka toivon mukaan välittyy myös ulospäin. Siispä ohessa jakoon tavoitteitani tulevaa syksyä varten, joihin suhtaudun päämäärätietoisesti, mutta samaan aikaan myös sopivan rennosti – omia voimavaroja kuunnellen.

Itsensä kuunteleminen ja tämän seurauksena omien rajojen parempi tunnistaminen. Keväällä olin aika väsynyt monestakin syystä, jonka vuoksi toivon syksyn alkaessa kykeneväni parempaan itsensä huomiointiin ja ennen kaikkea kuuntelemiseen. Tämä tarkoittaa myös stressinhallinnan harjoittelua ja asioiden parempaa priorisointia. Näissä asioissa olen jotenkin aivan äärettömän huono ja senpä vuoksi näin syksyn ja kiireiden alkaessa haluan tähän osa-alueeseen erityisesti panostaa.

Intensiivinen treenaaminen ja tämän myötä konkreettisten tulosten aikaansaaminen. Kesä on mennyt aika lepsusti heinäkuusta lähtien, joten nyt on aika palata jälleen ”ruotuun”. Itselleni tämä ei siis tarkoita mitään totaalista elämäntapamuutosta, vaan lähinnä salitreenien jatkamista ja säännöllisempää treenisykliä. Reissussa treenasin hyvin vähän ja reissun jälkeen en ole saanut aikaiseksi ladata salikorttia uudestaan – eli kyllä täälläkin välillä laiskotellaan. Siispä syksyn myötä ajattelin keskittyä myös treenaamiseen orientoituneemmin ja tavoitella parempaa kuntoa sekä henkisesti että fyysisesti. Itse asiassa aiheen tiimoilta on tulossa lähiaikoina postausta, jossa avaan tarkemmin ajan mittaan muuttuneita treenitavoitteitani!

Vapaista viikonlopuista kiinni pitäminen on yksi syksyn tavoitteeni. Ja vapailla viikonlopuilla tarkoitan sitä, että pidän aidosti vapaata. Näitä vapaita ei tokikaan tarvitse olla joka viikonloppu, mutta aina säännöllisesti kyllä. Keväällä mietin tätäkin, miten harvoin oikeasti lepään viikonloppuisin, kuten joskus vuosia sitten tein ja tältä osin olen kadottanut sellaisen ”normaalin” tavan toimia asian suhteen. Lienee varmasti monen yrittäjän ”ongelma”, joka on kuitenkin ratkaistavissa sillä, että ottaa itseään niskasta kiinni ja yksinkertaisesti sulkee läppärin ja pitää vapaata. Ei ne työt tekemällä koskaan lopu, eikä vapaa-ajasta luistaminen ole sen arvoista.

Kasvisruokavalioon panostaminen ja uusien reseptien kehittely, ovat ehdottomasti tämän syksyn tavoitteena! Liian vähän olen viime kuukausina kehitellyt uusia reseptejä saatikka panostanut ruoanlaittoon. Huomaan laiskistuneeni todella paljon ja erittäin usein teen sen saman salaatin, jossa on jokin kasviproteiinin lähde, vihreitä ja hiilareita pastan muodossa. Eikä siis sillä, tuollainen sekoitus on yksi suosikeistani, mutta kyllä välillä voisi hieman enemmän panostaa! Etenkin Balilla havahduin siihen, miten paljon erilaisia variaatioita kasvisruokavalion suhteen on mahdollisuus valmistaa, joten miksi ihmeessä junnaan niissä samoissa resepteissä? Eli kyllä, tervetuloa syksy ja uudet reseptit keittiööni!

Ruutuajan vähentäminen, sillä ei liene yllätys, miten paljon vietän puhelimella päivittäin aikaa… En kehtaa sitä edes ääneen sanoa, mutta raportin mukaan tunteja päivässä, mikä on todella paljon. Tätäkin asiaa haluaisin muuttaa, sillä vaikka työni onkin somessa, ei se tarkoita sitä, että siellä tulisi jatkuvasti surffailla! Yhden kuvan lisääminen puhelimella ei vie tunteja ajastani, joten tähän on todellakin tultava muutos. Siispä syksyn tavoitteena on vähentää ruutuaikaa edes 1/3 ja käyttää tuo aika hyödyllisemmin – ihan vaikka vaan siihen rentoutumiseen.

Haluaisin katsoa vihdoin Netflixistä Luciferin uusimman kauden! Olen tosiaan halunnut tehdä tuon jo useamman kuukauden ajan, mutta en ole saanut sitä aikaiseksi. Aina on muka jotain parempaa tekemistä, vaikka sarjojen katseleminen iltaisin väsyttää ja rentouttaa itseäni sekä auttaa todistetusti myös unensaannissa. Siispä yksi tavoite syksylle, on katsoa Luciferin neloskausi läpi! On muuten yksi parhaista sarjoista, jonka tiedän, joten miksi vitkastella enää pidempään?

Ystävien konkreettinen näkeminen useammin, on ehdottomasti yksi tavoitteeni syksyyn. Olen nimittäin huomannut, miten monen kanssa yhteydenpito on lipunut enemmän ääniviestien suuntaan sen sijaan, että käytäisiin kahvilla, viinillä tai syömässä. Onhan se totta, kuinka jokaisella on arjessa ne omat menot ja usein iltaisin on niin poikki, ettei jaksa enää lähteä mihinkään, mutta kuitenkin. Vaikka ääniviesteillä yhteydenpito on ok, ei se korvaa täysin näkemistä. Tämä onkin yksi tavoitteeni syksyyn – nähdä ystäviä useammin ja mietin itse asiassa jonkinlaisen illanvieton järjestämistä kotonani, joka kasaisi lähipiirini yhteen.

Vapautua tunteista, jotka sitovat tai rajoittavat minua. Paljon olen kyllä tällaisesta vapautunut, mutta edelleen on asioita, joissa olen aivan äärettömän herkkä ja kärsin tästä. Kuten olen useaan otteeseen maininnut, herkkyyteni on tavallaan sekä voimavara, että myös heikkous, jonka kanssa säännöllisesti taistelen. Tunnemaailmani onkin paikoitellen oikea myrskynsilmä ja siksi olen pyrkinyt harjoittelemaan kevyempää suhtautumista asioihin ja ennen kaikkea rentoutumista – sitä etten miettisi jo lähtökohtaisesti mitä VOI tapahtua, vaan antaisin enemmän asioiden lipua omalla painollaan ja uskaltaisin ottaa riskejä, joiden seurauksista en voi olla varma.

Kehua itseä sekä muita enemmän hyvästä työstä, avusta, käytöksestä tai ihan mistä tahansa! Aivan liian vähän tulee kehuttua muiden tai omaa panosta asioihin, ja niin usein sitä keskittyy epäkohtiin. Yksi ystävistäni on aivan ihana, sillä hän hyvin usein kehuu minua, jos olen jossain onnistunut tai tehnyt asioita oikein. Kyse ei ole useinkaan suurista jutuista, mutta kehumisella on mukava kaiku ja tuo hänen tyylinsä on mielestäni esimerkillinen. Siitä siis mallia ottaen kohti syksyä 2019.

Millaisia tavoitteita teillä on kohta alkavaan syksyyn? Oliko joukossa jotain, johon voitte yhtyä?

puheenaiheet ajattelin-tanaan oma-elama ystavat-ja-perhe
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *