Täyteläiset ”jenkki” omenakeksit (GL,M)
Toivottavasti kovin monella ei ala menemään hermot näihin mun viikottaisiin keksiresepteihin?! 😉 Olen nimittäin viime aikoina vallan hurahtanut terveellisempiin kaurapohjaisiin kekseihin, niiden helpputeen ja herkullisuuteen. Resepteissä käytän aika samantyylistä pohjaa, täytteitä ja osaa taikinan aineosista vaihdellen. Tietyt raaka-aineet kuitenkin takaavat täydellisen keksipohjan ja näitä ovat leivinjauhe, banaani, kananmuna, kookosöljy, mantelijauhe (tms. gluteeniton jauho), sekä kaurahiutaleet. Loput taikinan aineosista voikin sitten fiksailla oman mielensä mukaan.
Viikonloppuna vuorossa olivat tuhdin täyteläiset omenakeksit. Tämä versio on ollut mielen päällä jo pitkään, mutta nyt oli vihdoin kotona tarpeeksi omenoita toteuttamiseen. Omput tuovat kekseihin ihanaa makeutta ja pehmeää koostumusta. Lopputuloksesta tuli ehdottomasti oma suosikkini ja tätä reseptiä tulen aivan varmasti uudestaan hyödyntämään! Kyllä kaura ja omena vaan passaavat hyvin yhteen. 🙂
Teille muille, jotka tunnustaudutte keksihirmuiksi täältä tulisikin nyt oikein herkullinen resepti. Erinomainen vaihtoehto tähän maanantaihin jos tuntuu, että makeahammasta kolottaa viikonlopun jäljiltä!
Muhkeat omena-kaurakeksit (GL, M)
- 1 banaani
- 1 tl suomalaista hunajaa
- 1/2 tl kanelia
- 1 tl leivinjauhetta
- 1/2 laadukasta suolaa
- 0,8 dl kookosöljyä (sulatettuna)
- 1 tl *The Ginger People inkiväärisiirappia
- 1 luomu kananmuna
- 4 dl luomu kaurahiutaleita
- 3 pienehköä omenaa
- 2 dl *Luontaistukun mantelijauhoja
*Saatu blogin kautta.
Murskataan banaani haarukalla mössöksi ja lisätään leivinjauhe, suola, hunaja, inkiväärisiirappi, kaneli ja kananmuna. Sekoitellaan ja kaadetaan joukkoon sulatettu kookosöljy. Seuraavaksi raastetaan omenat ja lisätään sekoittaen. Lopuksi kaikki jauhomainen, eli mantelijauhot ja kaurahiutaleet. Omenat tekevät taikinasta hieman vetisen, eli tätä ei kannata säikähtää! Omenoiden kokoa on kuitenkin vaikeaa arvioida täältä ruudun toiselta puolen, joten jos taikina tuntuu kovin vetiselle niin lisää vaan rohkeasti jauhoja. Taikinan tulee kuitenkin irrota kulhosta ja siitä tulee voida muotoilla paksuhkoja keksejä pellille.
Paistetaan uunin keskitasossa 220 asteessa 15-20 minuuttia. Niin kauan, kunnes keksien pinnassa on kaunis kullansävy. Sisus saa jäädä muhkeaksi ja pehmeäksi, eli älä ylikypsennä! Sitten vaan tarjolle. Halutessaan keksien päälle voi levittää maapähkinävoita, sopii nimittäin erinomaisesti juuri näiden keksien kaveriksi. :)
Oikein ihanaa maanantaita jokaiselle! ♥