Terveellinen banaani-suklaaleipä (GL, M)
Jälleen olisi ihanan herkullisen reseptin aika! Eipä ole muuten aikoihin ollutkaan viikkoa, etten olisi jotain hyvää tuolla keittiön puolella taikonut. Suolaista, makeaa, ruokaisaa tai kevyttä. Reseptit ovat vaihdelleet, mutta se mikä näitä kaikkia on yhdistänyt on nimenomaan terveellisyys. Maukkauden lisäksi tietenkin.
Tänään jaan teille Instagraminkin puolella vilkkuneen banaani-suklaaleivän reseptin. Kuten kuvan yhteyteen kirjoitinkin, tämä ei olisi voinut kyllä paremmin onnistua! Jos en tietäisi, että kyseessä on sataprosenttisen terveellinen herkku väittäisin vallan muuta. Maku on niiiiiin täys kymppi ja tuo suklaan sekä banaanin yhdistäminen nimenomaan leivässä jotain aivan huikeaa. Päälle hieman laktoositonta voita niin avot! Myös sellaisenaankin leipä toimii, eli voi ei ole missään nimessä välttämätön. 🙂
Herkullinen banaani-suklaaleipä (GL, M)
- 1 dl *Luontaistukun kookosöljyä
- 2 kypsää banaania
- 1 luomu kananmuna
- 1 tl suomalaista hunajaa
- 1 dl *Luontaistukun mantelijauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1/2 tl ruokasoodaa
- 1/2 dl *Luontaistukun raakakaakaota
- 1/3 tl *Luontaistukun Himalajan vuorisuolaa
- 1 dl kaurajauhoja
- 1 dl kaurahiutaleita
- 1/2 tl kanelia
- Pieni teelusikan kärjellinen vaniljauutetta
- Pähkinöitä (käytin cashew ja saksanpähkinät)
Muussataan banaanit haarukalla mössöksi ja lisätään joukkoon sula kookosöljy, leivinjauhe, sooda, suola ja kaneli. Sekoitetaan. Kaadetaan loput aineet seoksen joukkoon ja sekoitetaan vielä kertaalleen huolellisesti. Ihan viimeisenä pilkotaan pähkinät pienemmiksi palasiksi ja kaadetaan nekin taikinan sekaan. Laitoin pähkinöitä suunnilleen kourallisen taikinaan ja vähän vielä leivän päällekin.
Lämmitetään uuni 175 asteeseen ja voidellaan uunivuoka (käytin 21 cm x 11 cm kokoista vuokaa) kookosöljyllä. Kaadetaan taikina vuokaan ja ripotellaan päälle vielä pilkottuja pähkinöitä. Paistetaan uunin keskitasossa noin 30-45 minuuttia uunin tehoista riippuen. Kypsyyttä voi kokeilla vaikka veitsellä kesken paistamisen mutta kannattaa huomioida, että leipä saa jäädä hieman taikinamaiseksi sisältä. Älä siis ylikypsennä korpuksi!
Kun leipä on valmista laitetaan se vuoan kanssa hetkeksi pakkaseen jäähtymään, jonka jälkeen kaadetaan leipä pois vuoasta ja siivutetaan nautittavaksi. Herkutellaan ihan sellaisenaan tai vaikka laktoosittoman tuorejuuston kera. Lupaan, on super hyper hyvää! :)
Säilyy suljetussa pussissa tai rasiassa useamman päivän ajan mutta on ehdottomasti parasta täysin tuoreena ja päivä sen jälkeen.
Te jotka kokeilette leipää tulkaahan kertomaan mitä piditte? Odotan mielenkiinnolla myös muiden mielipiteitä. :)
Nyt suuntaan pienelle lenkille vielä ennen työvuoroa liikkeellä. Oikein auringontäyteistä torstaita jokaiselle!
*Luontaistukun tuotteet saatu blogin kautta testiin.