Terveellinen kesäherkku: Raparperi-mansikka kaurapaistos

Näin keskiviikko illan vietoksi haluan jakaa kanssanne helpon ja nopean reseptin, joka on maukkauden lisäksi vieläpä hyvin terveellinen vaihtoehto kesän herkutteluun. Tämä resepti menee niin välipalasta kuin herkusta makeannälkään ja sopii erityisesti jokaiselle, joka haluaa herkutella hieman terveellisemmin. Kyseessä on kaurapaistos, jossa on hyödynnetty kauden herkkuja, raparperia ja mansikoita. Raparperi on tällä hetkellä vihannes, jota kannattaa hyödyntää ja aivan erityisesti kaikissa uunissa valmistettavissa makeissa herkuissa. Uunissa raparperin happamuus nimittäin laimenee ja se ei ole niin kirpeää.

Olen suuri kauran ystävä ja tykkään nautiskella sitä hyvin monissa eri muodoissa. Yksi tyypillinen herkku on omena-kaurapaistos, jota valmistan tuon tuosta, mutta näin kesällä halusin tosiaan hieman varioida kauden mukaan. Niinpä syntyi tämänpäiväinen resepti, josta tuli muuten aika herkullista, vaikka sokeria en siihen paljon lisännytkään!

RAPARPERI-MANSIKKA KAURAPAISTOS (GL, M)

  • 1 pitkä tuore raparperi
  • 200g tuoreita- tai pakastemansikoita
  • 1-3 tl Foodin* kookossokeria
  • 1,5 dl kaurahiutaleita
  • 1 tl Foodin* kanelia
  • 1/2 dl Foodin* kookosöljyä

Koristeluun:

  • Alpron Greek Style mansikan makuista jogurttia

*Foodin tuotteet sponsoroitu

Alkukesästä raparperia ei tarvitse välttämättä kuoria, joten varren voi pilkkoa sellaisenaan pieniksi paloiksi. Kaadetaan raparperin palaset muovikulhoon ja lisätään joukkoon mansikat, kookossokeri, kaneli, kaurahiutaleet ja kookosöljy. Sekoitetaan huolella niin, että makeus leviää kauttaaltaan ja samoin öljy. Kun seos on valmista, kaadetaan se uunivuokaan. Halutessaan pinnalle voi vielä ripotella kookossokeria ja kanelia tai vaikka vaniljajauhetta.

Paistetaan uunin keskitasossa noin 10-20 minuuttia uunin tehoista riippuen. Kun paistos on valmista, nautitaan se Alpron mansikan makuisen jogurtin kera tai vastaavasti esimerkiksi kauravispin kanssa. Itse halusin mennä hieman terveellisemmällä linjalla ja söin herkkua näin viikolla välipalaksi, jonka vuoksi tuo mansikan makuinen soijajogu riitti vallan mainiosti ja sopi muuten hyvin paistoksen kaveriksi!

Oikein ihanaa illan jatkoa ja hyviä herkkuhetkiä! ❤️❤️

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *