Terveellistä hyvää: banaani-raakasuklaaneliöt (GL, M)

En ole aivan hetkeen leiponut, joten päätin eilen valmistaa jotain terveellisempää hyvää. Olin jo pidempään haaveillut jonkinlaisista mokkapaloista, jotka kuitenkin poikkeaisivat niistä perinteisistä sen verran, ettei suklaa olisi niin suuressa roolissa. Näin syntyivät nämä tämän reseptin banaani-raakasuklaaneliöt, joissa ehkä tärkeimmässä roolissa on Foodinin raakasuklaarouhe*. Rouhe tuo kuutioihin kivasti rakennetta ja herkullista suklaan makua. Tavallisesti tulee käytettyä  pelkästään raakasuklaajauhetta, joten tämä raaka-aine tuo kivaa vaihtelua!

BANAANI-RAAKASUKLAANELIÖT (GL, M)

  • 2 luomu kananmunaa
  • 1/2 tl leivinjauhetta
  • Ripaus himalajan vuorisuolaa
  • 1 tl Foodin* kanelia
  • 2 banaania
  • 2,5 dl Foodin* mantelijauhoja
  • 2 dl Foodin* tefjauhoja
  • 1/2 dl Foodin* kookosöljyä
  • 1 dl luomu kaurahiutaleita
  • 5 tl Foodin* kookossokeria (voi korvata myös hunajalla tai stevialla)
  • 1/3 tl Foodin* lakritsijauhetta
  • 2,5 dl Foodin* raakasuklaarouhetta dark 72 %

*Foodin tuotteet sponsoroitu

Rikotaan kaksi kananmunaa kulhoon ja lisätään joukkoon suola, kookossokeri, kaneli, leivinjauhe ja lakritsijauhe. Muusataan banaanit ja lisätään seoksen joukkoon. Sekoitetaan huolella ja lisätään jauhot pienissä erissä jatkuvasti sekoittaen. Jauhoja voi myös miksailla, eli ei ole pakko käyttää samoja jauhoja joita itse käytin, tai edes samassa suhteessa. Lisätään taikinan joukkoon kookosöljy (ei ole pakko sulattaa, jos on valmiiksi pehmeää) ja lopuksi lisätään vielä raakasuklaarouhe. Sekoitetaan huolella ja kaadetaan taikina leivinpaperin päälle.

Tasoitetaan taikina leivinpaperin päällä. Jos tekisin nyt reseptin uudestaan, jättäisin taikinan paksummaksi, jolloin kuutiot olisivat paksumpia – tämä siis vinkkinä! Lopuksi ripotellaan vielä taikinan päälle raakasuklaarouhetta ja laitetaan uuni lämpenemään 180 asteeseen. Paistetaan uunin keskitasossa noin 20-30 minuuttia, hieman siitä riippuen, miten paksuja neliöitä valmistat

Annetaan jäähtyä ennen tarjoilua ja leikkausta. Syönti onnistuu muuten myös ilman haarukkaa, mutta suklaa sulaa nopeasti, jonka vuoksi voi olla helpompi syödä haarukalla. 🙂

Sellaista terveellisempää hyvää tällä kertaa!

Rentouttavaa illanjatkoa!❤️

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *