Testissä chia-raakapuuro

Ajattelin vinkata teille yhdestä erittäin ravintorikkaasta välipalasta, aamiaisesta, iltapalasta… Kyseessä on siis Chian siemenistä tehtävä puuro tai vanukas. Kummaksi sitä nyt sitten haluaakaan nimittää. Siskoni suositteli tätä minulle vatsaongelmiini ja kokeilinkin alkuun tehdä puuron illalla valmiiksi aamua varten. Aamulla jääkaapissani odotti liisterimäinen ”pudding” joka ei olisi oikeasti houkutellut kissaakaan… Annoin siemenille kuitenkin uuden mahdollisuuden ja toteutin puuron lyhyemmällä vaikutusajalla, eli noin vartti jääkaapissa muhien. Tuossakin ajassa siemenet ehtivät mukavasti paisumaan ja puuro on sellaista sopivan sakeaa. Eikä tuo vartti aamuissa niin pahalta tunnukaan vaikka aluksi niin luulin. 🙂

Chian siemenethän sisältävät 40 % arvokkaita kasviöljyjä ja 20 % proteiinia. Lisäksi näissä super siemenissä on runsaasti kuitua, antioksidantteja, vitamiineja ja mineraaleja (varsinkin sinkkiä, rautaa, kalsiumia ja magnesiumia). Puhutaan siis todellakin terveellisestä vaihtoehdosta! Puuroon on varmaan sata ja yksi reseptiä mutta itse toteutin sen seurravalla tavalla.

Chia porridge / pudding
 
– Chian siemeniä 3 rkl (blogin kautta saatuja)
– Makeuttamatonta mantelimaitoa 1,5 dl
– Suomalaisia pakastemarjoja
 
Resepti on hyvin simppeli, eli sekoitetaan siemenet ja mantelimaito, sekaan voi heittää jotain makeutusta halutessaan. Sitten vaan jääkaappiin noin vartin ajaksi. Sillä välin voi sitten valmistella täytteet, itse laitoin sekaan marjoja, nam!
Kiitos sille lukijalle joka vinkkasi minulle tästä Alpron makeuttamattomasta mantelimaidosta! Aivan super hyvää ja toimii tosi hyvin myös kahvin kanssa. 🙂
Ja alla puuro valmiina nautittavaksi, yummy!
Onko Chia- puuro monen teidän suosikki? Olisi kiva kuulla mitä heitätte puuron sekaan tai päällysteeksi? 
Reseptivinkkejä saa jakaa! 😉

Kommentointi suljettu väliaikaisesti.