Testissä chia-raakapuuro
Ajattelin vinkata teille yhdestä erittäin ravintorikkaasta välipalasta, aamiaisesta, iltapalasta… Kyseessä on siis Chian siemenistä tehtävä puuro tai vanukas. Kummaksi sitä nyt sitten haluaakaan nimittää. Siskoni suositteli tätä minulle vatsaongelmiini ja kokeilinkin alkuun tehdä puuron illalla valmiiksi aamua varten. Aamulla jääkaapissani odotti liisterimäinen ”pudding” joka ei olisi oikeasti houkutellut kissaakaan… Annoin siemenille kuitenkin uuden mahdollisuuden ja toteutin puuron lyhyemmällä vaikutusajalla, eli noin vartti jääkaapissa muhien. Tuossakin ajassa siemenet ehtivät mukavasti paisumaan ja puuro on sellaista sopivan sakeaa. Eikä tuo vartti aamuissa niin pahalta tunnukaan vaikka aluksi niin luulin. 🙂
Chian siemenethän sisältävät 40 % arvokkaita kasviöljyjä ja 20 % proteiinia. Lisäksi näissä super siemenissä on runsaasti kuitua, antioksidantteja, vitamiineja ja mineraaleja (varsinkin sinkkiä, rautaa, kalsiumia ja magnesiumia). Puhutaan siis todellakin terveellisestä vaihtoehdosta! Puuroon on varmaan sata ja yksi reseptiä mutta itse toteutin sen seurravalla tavalla.