Turvallisesti auringossa & suosikkini aurinkotuotteista

Kaupallinen yhteistyö: Lierac

Suhtautumiseni hyvin moneen asiaan elämässä, on muuttunut iän myötä. Yksi näistä seikoista on aurinko ja auringon ottaminen. Olin nuorena asian suhteen erittäin vastuuton. Otin aurinkoa matalilla kertoimilla ja aina kun mahdollista, paljon. Ravasin myös solariumissa melkeinpä viikoittain, sillä en jaksanut pelata itseruskettavien kanssa ja pidin päivettyneestä ihosta. Muistan, miten aikanaan poltin kasvojeni ihon Aasiassa yksinkertaisesti siitä syystä, että käytin kutosen suojakerrointa kolmenkymmenen asteen helteessä – vastuutonta vai mitä? Vaikka pidän edelleen auringosta ja nautin aurinkoisista kesäpäivistä niin Suomessa kuin ulkomailla, otan aurinkoa turvallisesti. Turvallinen auringosta nauttiminen on itselleni ennen kaikkea suojautumista oikeanlaisilla aurinkotuotteilla ja kertoimilla, sekä järkevää auringossa oleilua. Enää en ”grillaa” itseäni tuntikausia putkeen, vaan olen auringossa maksimissaan muutaman tunnin kerrallaan, jonka jälkeen pidän taukoa. Kasvojen ja dekolteen suhteen olen erityisen tarkka, sillä nuo alueet kehossa ovat erityisen herkät ja niissä vanheneminen näkyy nopeasti. Näin kolmekymppisenä tulee nimittäin tuotakin aspektia mietittyä, sillä tässä kohtaa voimme vielä vaikuttaa siihen, miltä ihomme näyttää kymmenen vuoden päästä. Kokonaan auringosta ei kuitenkaan tarvitse luopua, sillä onhan siinä paljon positiivisiakin vaikutuksia! Tärkeintä on muistaa suojautua ja oleilla auringossa fiksusti.

LieracLieracLierac

Kuten mainittu, suojautuminen auringolta on ensisijaisen tärkeää. Laadukkaat aurinkovoiteet ovat kaiken a ja o – samoin auringon jälkeen käytettävät rauhoittavat after sun -tuotteet. Yksi suosikeistani on apteekkimerkki Lierac, jonka SUNISSIME -aurinkovoiteita olen suosinut jo muutaman vuoden ajan ja pitänyt niistä erityisen paljon. Voiteet paitsi suojaavat haitallisilta UVA- ja UVB-säteiltä, ne myös torjuvat infrapunavalon aiheuttamia vaurioita. Sarjasta löytyy tuotteita muutamilla eri kertoimilla, joista löytyy varmasti jokaiselle mieluisensa. Plussaa kuitenkin siitä, että kaikissa Lieracin aurinkovoiteissa on vähintään SPF 30, mikä on mielestäni aivan ehdoton! Tuota alhaisempaa suojakerrointa en suosittele kenellekään käytettäväksi – en etenkään meille yli kolmekymppisille.

Osalle teistäkin sarja on varmasti tuttu, mutta haluan tänään avata muutamia Lieracin tuotteita hieman tarkemmin ja kertoa, miksi nimenomaan näistä aurinkovoiteista erityisen paljon pidän. Viimeksi nimittäin Balilla suosin sarjan tuotteita ja ihoni ei palanut kertaakaan, vaikka aurinko oli paikoitellen hyvinkin kuumaa. Sarja on laadukas ja koska se on apteekkikosmetiikkaa, myös sataprosenttisella varmuudella turvallinen.

SUNISSIME – Energizing protecting milk SPF 30

Vartalolle käytettävistä aurinkovoiteista Lieracin Sunissime -maitomainen voide, on ehdottomasti suosikkini! Voide on koostumukseltaan ihanan kevyttä ja suihkepullon ansiosta sitä on helppo annostella kauttaaltaan vartalon iholle. Itselleni on tärkeää aurinkovoiteissa nimenomaan se, että tuote levittyy helposti ja imeytyy nopeasti. Tahmaiset ja paksut voiteet ovat ehdoton ei, sillä useimmiten levitän voiteen jo sisätiloissa, jonka jälkeen puen päälleni rantavaatteet. Tässä voiteessa itseäni miellyttää paitsi sen koostumus, myös se, kuinka voide edesauttaa ruskettumista sisältämänsä peptidin ansiosta. Aurinkovoiteen avulla onkin mahdollisuus saavuttaa kaunis ja tasainen rusketus, joka on myös pitkäkestoinen. Voidetta kannattaa lisätä iholle säännöllisesti parin tunnin välein koko auringossa oleskelun ajan, sillä uiminen sekä hikoilu kuluttavat sitä pois iholta. Neuvoni onkin liian usein kuin harvoin, sillä palaminen ei ole kovin mukavaa!

SUNISSIME – Energizing Protective fluid SPF 30 ja SPF 50

Kasvoille käytettävistä perinteisistä aurinkovoiteista voin suositella kahta Lieracin voidetta, jotka suojaavat ja sisältävät anti-age vaikutuksia. Kuten vartalolle tarkoitetussa voiteessa, myös tässä kasvojen herkän ihon tuotteessa kasviperäiset flavonoidit torjuvat infrapunavalon aiheuttamia vaurioita ja pilkottu melaniini hillitsee näkyvän valon vahingollisia vaikutuksia. Energiaa antava ainesosa, protauriini, on puolestaan yhdistetty ihon täyteläisyyttä lisäävään hyaluronihappoon ja peptidiin, joka aktivoi ruskettumista. Käytän voiteista hieman vaihdellen kertoimia SPF 30 ja SPF 50. Suomessa riittää oikeastaan SPF 30, mutta ulkomailla käytän kasvoilla aina mieluummin SPF 50 kerrointa. Ajattelen niin, ettei kasvoja voi koskaan suojata liikaa ja tästä syystä kallistun aina korkeampaan suojakertoimeen, mikäli UV-säteily on vahvaa. Muutoin voiteissa ei ole oikeastaan eroja, eli ne levittyvät helposti, ovat riittävän kevyitä ja tuoksuvat ihanalta. Edes 50 kerroin ei ole paksua tai tahmaista, vaan koostumukseltaan täysin samanlaista kuin tuo kevyempi versio. Plussaa pienestä tuubista, joka kulkee kätevästi rantakassissa eikä paljon paina!

Lierac LieracLieracLieracLierac

SUNISSIME – Protective BB fluid global anti-aging SPF 50+

Jos perinteisemmät kasvojen aurinkovoiteet eivät ole juttusi ja kaipaat kasvoille heti pientä värisävyä tai haluat voiteen tasoittavan ihon pintaa, on tähän loistava ratkaisu Lieracin uutuus, anti-age BB-voide! Itsehän rakastuin tuotteeseen oitis sen käsiin saatuani ja pakko sanoa, että nämä kasvojen iholle värisävyä sekä hehkua antavat aurinkovoiteet, ovat ehkä maailman paras keksintö! Tämän voiteen avulla rannalla voi näyttää paremmalta ja mikäli haluaa viettää meikittömiä kesäpäiviä auringossa, ei niitäkään tarvitse enää viettää täysin ”meikittä”. Voide antaa ihon pintaan kauniin ja kevyen värisävyn, jonka lisäksi se saa ihon hehkumaan satiininomaisesti. Lieracin voide on myöskin erittäin kevyt ja se sisältää hyvin laaja-alaisen aurinkosuojan. Tätä tuotetta löytyy myös SPF 30 kertoimella, mutta itselläni on ollut käytössä ainoastaan korkeampi 50 kerroin, sillä kasvojen ihon suhteen en säästele! Plussaa voiteen monikäyttöisyydestä, eli se menee pohjameikin korvikkeena muulloinkin kuin kesällä.

SUNISSIME – Protective eye care global anti-aging SPF 50+

Jos edellinen Lieracin BB-voide hurmasi jo ensimmäisen käyttökerran jälkeen, saman teki myös tämä silmänympärysiholle levitettävä ihana aurinkosuoja. Puikkomainen suoja on paitsi kätevä levittää, myös hajusteeton. Aurinkosuoja sisältää mm. protauriinia, joka rauhoittaa ihoa ja hyaluronihappoa, puolestaan kosteuttaa, siloittaa ja täytelöittää. Puikko on värisävyltään kevyen kultainen ja sen sisältämät pigmentit tarjoavat kaikille ihosävyille soveltuvan, kauniin värin, joka ei muuten myöskään valu. Mielestäni tuote on aivan loistava keksintö BB-voiteen rinnalla, nimittäin tämän avulla silmänympärysiho muuttuu oitis hehkuvammaksi ja mahdolliset tummat silmänaluset katoavat. Sanoisin että ehdottomasti tämän kesän ”must have” -tuote, joka jokaisen auringossa oleilevan kannattaa hankkia! Vinkkinä, tuotetta voi ja kannattaa käyttää myös mahdollisiin pigmenttiläiskiin tai herkkään huulten ympärysihoon.

SUNISSIME – Rehydrating Repairing milk & SOS Repairing serum

Yhtä tärkeää kuin aurinkosuojan käyttäminen auringossa, on myös ihon kosteuttaminen auringonoton jälkeen. Käytänkin aina after sun -voiteita, olin auringossa vain tunnin tai hieman pidempään. Lieracilta löytyy kaksi loistavaa tuotetta sekä vartalon, että kasvojen iholle, jotka todella rauhoittavat, korjaavat ja kosteuttavat herkkää hipiää. Vartalolle käytettävä Rehydrating Repairing Milk ennaltaehkäisee ikääntymisen merkkien syntymistä, sisältää avokadoöljyä ja omega-3- ja omega-9-rasvahappoja, jotka hellivät auringossa kuumentunutta, kuivunutta ihoa. Voide sisältää myös Cryo Effect -teknologian, joka laskee ihon lämpötilaa sekä lieventää kuumentumisen tunnetta.

Kasvoille käytettävässä SOS Repairing seerumissa on hyvin samanlaisia vaikutuksia, mutta vain kasvoille suunnattuna. Kasvojen iho on aina herkempi ja useimmiten vartalon ihoa ohuempi, jonka vuoksi se kaipaa poikkeuksetta ekstra kosteutusta. Seerumi on koostumukseltaan ihanan kevyt ja tuntuu kasvojen iholla viilentävältä. Itse suosittelen laittamaan seerumin iholle kevyen kasvojen vesipesun jälkeen ja viimeistelemään lopputuloksen hyvin ravitsevalla kosteusvoiteella.

LieracLieracLieracLierac

Aurinkovoiteiden sekä after sun -tuotteiden lisäksi suosin läpi kesän Lieracin aurinkokapseleita, jotka valmistelevat ihoa aurinkoon. Tämä vuonna aloitin käytön jo huhtikuussa ennen Balille lähtöä, mutta tyypillisesti hyvä sääntö on aloittaa kapseleiden syönti 2-4 viikkoa ennen sovittua matkaa tai vaikka Suomen kesää. Sunissime kapseleiden sisältämä karotenoiditiiviste valmistaa ihoa auringon ottoon ja auttaa saavuttamaan kauniin sekä pitkäkestoisen rusketuksen. Lisäksi antioksidanttitiiviste suojaa soluja ja niiden sisältämät kasviöljyt kosteuttavat ihoa. Itse huomaan suoran yhteyden ihon kykyyn kestää aurinkoa silloin, jos olen kapseleita syönyt versus etten olisi nauttinut niitä ollenkaan. Iho on ikään kuin paksumpi, sietää paremmin aurinkoa palamatta ja myös ruskettuu herkemmin.

Laadukkaiden aurinkovoiteiden, after sun -tuotteiden sekä aurinkokapseleiden lisäksi ohessa muutama helppo vinkki turvallisempaan auringon ottoon:

  • Levitä aurinkovoide aina sisätiloissa peilin edessä, jolloin saat sen huolellisesti levitettyä kauttaaltaan. Kun aurinkovoiteen levittää sisätiloissa, se ehtii kunnolla imeytyä ja sen lisäksi sitä on varmemmin joka paikassa.
  • Välttele keskipäivän polttavaa aurinkoa, kuumin aika oleilla auringossa on klo 12-14 välillä.
  • Oleile auringossa mieluiten pari tuntia kerrallaan ja pidä välillä taukoa. Pidemmät auringossa oloajat, kuten 5-6 tuntia kerrallaan, aiheuttavat herkästi nestehukkaa, huonovointisuutta, ihon palamista sekä kuivumista.
  • Huomioi aina ihotyyppisi kun menet aurinkoon! Mikäli ihosi on hyvin kalpea ja palat herkästi, käytä riittävän korkeita kertoimia, äläkä vietä auringossa liikaa aikaa kerralla.
  • Suojaa silmät aurinkolaseilla ja pää huivilla tai hatulla (mielettömän tärkeää, jonka olen itse kantapään kautta oppinut!).
  • Rasvaa myös korvat, silmäluomet sekä huulet! Huulille löytyy omia SPF -rasvoja, joita kannattaa ehdottomasti suosia. Itse levitän aurinkovoiteen jopa kulmakarvoihin, sillä pelkään niidenkin palamista.
  • Hitaasti hyvä tulee – älä ahnehdi, vaan ole kärsivällinen! Aurinkoa kannattaa ottaa ennemmin pienemmissä erissä kuin liikaa kerralla, jolloin auringonpistos uhkaa.
  • Suosi kasvoilla ja vartalolla omia tuotteita. Kasvojen iho on aina herkempi, jonka vuoksi kasvoille kannattaa ostaa sille suunnattu aurinkovoide.
  • Syö porkkanaa sekä spirulinaa. Molemmissa on runsaasti karoteenia, joka edesauttaa ruskettumista sekä syventää päivetystä.

LieracLieracLierac

Toivotaan että saadaan pian kunnon kesä Suomeen! Muistattehan siis suojautua ja nimenomaan riittävän korkeilla kertoimilla. Mikäli Lieracin aurinkotuotteet herättivät kiinnostuksen, tuotteita myyvät tarkemmat paikat voit tarkistaa täältä.

Onko teillä suosikkeja aurinkovoiteista? Kenties joku tietty brändi, jonka tuotteita poikkeuksetta suositte?

kauneus iho vastuullisuus paivan-tyyli
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *