Uusi puurosuosikki cashewjuomaan
Näin viikonlopun kunniaksi haluan jakaa kanssanne reseptin, jota on kulutettu meillä nyt viime viikot ahkeraan, etenkin aamuisin. Suhteeni puuroon on aina ollut hieman ristiriitainen – lapsena inhosin, jossain kohtaa rakastuin, kunnes taas kyllästyin ja puuro jäi satunnaiseksi iltapalaksi päiviin, jolloin kaappi ammottaa muuten tyhjyyttään. Pitkään myös välttelin puuron nauttimista aamuisin, sillä koin sen väsyttävän minua. Nyt olen opetellut syömään puuroa aamuisin ja huomaan, miten puuro, johon on yhdistetty proteiini, toimii eri tavalla ja sillä jaksaa helposti pitkään! En enää valmista puuroa myöskään veteen, vaan aina johonkin kasvipohjaiseen juomaan. Erityisen ihastunut olen cashewjuomaan, johon valmistettu puuro on nykyään suosikkini ja maistuupa se erityisen hyvin myös miehellenikin!
Tänään haluan jakaa kanssanne reseptin tähän kyseiseen puuroon, joka on valmistettu cashewjuomaan. Puuron joukkoon on lisätty myös vaniljan makuista heraa, joka lisää puuron täyttävyyttä ja pitää nälän poissa pitkään. Valmistin tällä kertaa puuroon myös herkullisen täytteen, eli uunissa pehmennetyt hedelmät. Näitä en kuitenkaan joka aamu jaksa väsätä, vaan yleensä lisään puuron päälle marjoja ja hunajaa. Viikonlopun kunniaksi kuitenkin jotain erityisempää ja oli muuten älyttömän hyvää!
HERKULLINEN AAMUPUURO CASHEWJUOMAAN (2-4 henkilölle)
- 6 dl Alpro cashewjuomaa
- 1/2 tl suolaa
- 1 tl *Foodin Ceylon kanelia
- 2-3 rkl *Foodin vaniljan makuista heraa
- Teelusikan kärjellinen *Foodin kardemummaa
- 1/2 tl *Foodin Bourbon vaniljauutetta
- 3,5 dl kaurahiutaleita
Täyte:
- 1,5 suomalaista omenaa
- 1 banaani
- Vaahterasiirappia
- *Foodin kookoshiutaleita
- 2 tl *Foodin kookosöljyä
- Ripaus *Foodin Ceylon kanelia
- Maapähkinävoita
*Foodin tuotteet saatu testiin
Valmistus:
Pilkotaan/siivutetaan omenat ja banaani, jonka jälkeen kaadetaan ne uunivuokaan. Joukkoon pari teelusikallista kookosöljyä ja ripaus kanelia, jonka jälkeen sekoitetaan hyvin. Paistetaan uunin keskitasolla noin 10 minuuttia niin, että hedelmät muuttuvat pehmeiksi.
Kun täyte valmistuu uunissa, keitetään puuro liedellä. Alkuun kaadetaan cashewjuoma kattilaan ja lisätään joukkoon suola, vaniljahera (oman maun mukaan, itse tykkään laittaa 2 rkl), kardemumma, vaniljajauhe ja kaneli. Vispataan ja kaadetaan joukkoon kaurahiutaleet. Annetaan hautua kannen alla miedolla lämmöllä välillä sekoittaen. Puuro palaa herkästi pohjaan, joten suosittelen pitämään lämmön miedolla ja sekoittamaan puuroa säännöllisesti.
Kun puuro on valmista, lisätään päälle täytteet ja nautitaan asap valmistuksesta. Takaan, että tällä annoksella jaksaa ja pitkään, etenkin, jos satsin jakaa kahdelle, kuten meillä on nyt tehty. 😁
Maistuuko teille puuro aamuisin tai ylipäänsä?
Oikein ihanaa lauantain jatkoa.❤️