Uusi suosikki: Laku-vadelmasmoothie

Suosin terveellisiä smoothieita ruokavaliossani säännöllisesti. Toki välillä on viikkoja ettei smoothieta tule syystä tai toisesta valmistettua, mutta noin pääasiallisesti – ne ovat osa viikoittaista ruokavaliotani. Mielestäni yksi hyvä syy nauttia smoothieita niiden hyvän maun lisäksi, on monipuolisuus. Yhteen juomaan voit heittää kaiken sen, mitä et välttämättä muuten saisi päivässä mitenkään alas, kuten erilaiset proteiinijauheet ja superfoodit. Smoothie onkin parhaimmillaan erittäin monipuolinen ja myös lapsille loistavasti toimiva. Itse suosin ehdottomasti eniten vihersmoothieita (mitä kirpeämpi ja tujumpi sen parempi), mutta toisinaan kaipaan rinnalle jotain pehmeää, marjaisaa versiota. Yksi suosikkini näihin päiviin onkin lakritsi-vadelmasmoothie, joka on muuten aivan taivaallisen herkullista ja koukuttavaa! Siispä kaikki te lakun ja vadelman ystävät, napatkaa tänään jakamani resepti ehdottomasti talteen.

Tämä smoothie on helppo ja nopea valmistaa, eikä se vaadi montaa aineosaa onnistuakseen. Oikeastaan ainut miinus on juoman kallis hinta, sillä vadelmat eivät ole aivan halvimpia mahdollisia – eivät etenkään suomalaiset sellaiset. Halutessaan vadelmamäärän voi kuitenkin puolittaa ja laittaa joukkoon vaikka mansikoita, mikäli hinta kirpaisee. Tai toinen vaihtoehto on ostaa ulkomaalaisia vadelmia ja keittää ne ennen nauttimista sekä jäädyttää sen jälkeen. Mielestäni se ei kuitenkaan ole sama asia, sillä parasta smoothie on tuoreiden marjojen kera ja jos ne kerran keittää sekä pakastaa uudestaan, en takaa onnistunutta lopputulosta.

Reseptistä tulee kaksi korkeaa lasillista smoothieta.

LAKRITSI-VADELMASMOOTHIE (GL, VL)

  • 200 g suomalaisia pakastevadelmia
  • 1 rkl Fast suomalainen 100 % lakritsiheraa
  • 1 rkl macaa
  • Ripaus laadukasta suolaa
  • 2 rkl pellavansiemeniä
  • 2 rkl kaurahiutaleita
  • 3-4 dl kaurajuomaa (tai muuta kasvijuomaa)

Kaadetaan kaikki aineosat blenderiin ja lisätään neste. Kaurajuomaa kannattaa laittaa pienissä erissä jolloin sitä ei tule vahingossa liikaa. Itse pidän hieman paksummasta smoothien koostumuksesta, joten laitan nestettä aina suunnilleen puoleen väliin ”täytteitä”. Blendataan, jonka jälkeen nautitaan kylmänä, mahdollisimman pian valmistuksesta. Päälle voi halutessaan pilkkoa mansikoita tai laittaa muita koristeita.

Hyvinvoivaa torstaita kaikille!

PS. Mikä on sinun suosikki smoothiesi?

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *