Uusi suosikkinaamio

Viime kuukausien aikana olen ollut todella innoton kokeilemaan mitään uusia kosmetiikkatuotteita. Suun ympärille lehahtanut ihmeellinen ihottuma kesti kasvoillani yhteensä lähes kolme kuukautta ja edelleenkään en tiedä mikä sen aiheutti. Ehkä stressi yhdistettynä johonkin kosmetiikkatuotteeseen – tiedä häntä? Nyt, kun iho on taas siisti, olen alkanut jopa hieman pelkäämään uusien tuotteiden testaamista. Olenkin hoitanut ihoani hyvin askeettisesti lähinnä Lieracin puhdistusmaidolla, kasvovedellä ja kasvovoiteella. Ensimmäisen kerran kuorimaan uskaltauduin vasta muutama viikko sitten ja samalla tein myös naamion. Kylläpä jälleen huomasi miksi ihmeessä ihoaan kannattaa välillä kuoria ja naamioida!

Kasvojeni iho tuntui suorastaan heräävän henkiin, kun kuorin sen ja levitin iholle testiin saamani *Origins  Clear Improvement Active Charcoal savinaamion. Kyseinen naamio sisältää aktiivihiiltä ja poistaa iholta mustapäitä, sekä muita epäpuhtauksia. Vaikka oma ihoni ei olekaan mikään kovin epäpuhdas, tuntui kuin tämä naamio olisi vienyt sen pinnasta mukanaan jotain siihen kuulumatonta. Fiilis oli naamion jälkeen niin ihanan raikas ja puhdas! Viimeistelin puhdistuksen vielä kasvovedellä ja tuhdilla kasvovoiteella.

Origins on tosiaan luonnollisia raaka-aineita suosiva brädi, joka on itselleni suhteellisen uusi tuttavuus. Kyseistä merkkiähän oli pitkään hankala (ellei lähes mahdoton?) saada Suomeen tilattua ja siitä saikin lukea lähinnä ulkomaalaisista blogeista, sekä somesta. Viime syksynä Origins kuitenkin saapui vihdoin myös tänne meidän saatavillemme ja nyt olen bongannut merkin tuotteita mm. KICKSeista, sekä Stockan verkkokaupasta. Kyseessähän on amerikkalainen yritys, jonka tärkein ajatus koko toiminnassaan on luonto. Kaikki kosmetiikan raaka-aineet ja materiaalit purkkia myöten on valmistettu luontoa ja kestävää kehitystä ajatellen. Itseäni luonnonmukaisempi kosmetiikka todella inspiroi kokoajan enenevissä määrin, mutta en ole ainakaan toistaiseksi mikään pelkän luomukosmetiikan suosija. On kuitenkin hienoa, että tänä päivänä oikeasti hyvät luonnonmukaiset lisääntyvät joka saralla ja myös kosmetiikassa ajatellaan ekologisuutta.

Origins savinaamioOrigins savinaamio

Oma suhtautumiseni sataprosenttiseen luonnonkosmetiikkaan on ehkä kuitenkin hitusen varovainen. Tuotteet ovat itselleni uusia ja ihoni ei ole niihin tottunut. Vaikka ennen kykenin käyttämään mitä tahansa kosmetiikkaa ilman reaktioita, tekee yksikin koettu reaktio kertaheitolla varovaisemmaksi. Varovaisuuttani ehkä lisää myös se, että luin alkuvuodesta useammastakin eri paikasta luomukosmetiikan laukaisevan herkästi suunympärysihottumaa, eli PODia. Tokikaan ei varmasti jokaisella, mutta varsinkin jos iho on muutenkin herkkä, on syytä olla varovainen. Ehkä tuotteita ei ainakaan kannata hurjasti alkuun sekoitella, vaan aloittaa esimerkiksi sarja kerrallaan? Onhan se ihan luonnollistakin, että jos iho on tottunut synteettiseen kosmetiikkaan, saattaa joillain luonnonmukaiset aineosat aiheuttaa reaktioita.

No jokatapauksessa, Origins ei onneksi ihooni minkäänlaista reaktiota aiheuttanut (vaikkei olekaan tosiaan 100 % luonnonkosmetiikkaa), joten ehkä uskaltaudun kokeilemaan myös sarjan muitakin tuotteita! Heidän valikoimissaanhan on kaikkea ihanaa puhdistustuotteista kasvovoiteisiin. Myös hintaluokka on kohtuullinen ja esimerkiksi tämä kokeilemani savinaamio maksaa KICKSeissa 25 euroa. Ei sinällään paha jos mietitään, että tuote on ekologinen ja raaka-aineiltaan puhdas. Naamiosta riittää myös useampaan kertaan jos sen kanssa on yhtään säästeliäämpi.

Tuleeko teidän suosittua luomukosmetiikkaa ja onko se aina sopinut ihollenne? Ovatko Originsin tuotteet teille entuudestaa tuttuja?

*Naamio saatu blogin kautta testiin. 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *