Vegaaninen lounassuosikki just nyt

Olen viime aikoina ihastunut uudelleen parsakaaliin ja aivan erityisesti tuoreeseen sellaiseen. Käytän sitä sekä erilaisten kastikkeiden joukossa, että ihan paistettuna ja maustettuna. Tällä hetkellä voisin vetää parsakaaliöverit vaikka päivittäin, sillä niin hyvin tuo kasvis minulle maistuu, kunhan sen vaan maustaa hyvin! Ja mikä oikeastaan parasta, parsakaali on hyvin terveellistä ja se pitää erinomaisesti nälkää. Itse tykkään paistaa parsakaalin pannulla oliiviöljyssä ja maustaa kunnolla, mutta eipä uunissakaan paistettu parsakaali ole yhtään hullumpaa. Suosittelen muuten ostamaan parsakaalin tuoreena, sillä maussa on mielestäni suuri ero verrattuna pakastettuun!

Tänään haluan jakaa kanssanne reseptin, joka on tällä hetkellä suosikkini. Tämä kyseinen lounas valmistuu todella nopeasti, on simppeli ja terveellinen. Parsakaali on siinä pääroolissa ja kruunaa kokonaisuuden.

HELPPO JA NOPEA VEGELOUNAS

  • Tuoretta parsakaalia (käytin puolet nipusta, koska valmistin vain itselleni)
  • 2 pientä valkosipulinkynttä
  • YOSA -kaurapalaa (yrtti makuna) noin 1/2 paketillista
  • Foodin* mustapippuria
  • Foodin* korianteria
  • Kourallinen Foodin* casheweja
  • Suolaa
  • 1,5 dl (kuivana) kikhernepastaa
  • 1-2 tl Foodin* sitruunanmehua
  • 1 tl pestoa (vegaaninen versio, esim Urtekramilta)

*Foodin tuotteet saatu testiin

Keitetään kikhernepasta ohjeen mukaan. Paistetaan parsakaalin päät pannulla oliiviöljyssä ja maustetaan suolalla. Lisätään joukkoon pilkottu valkosipuli ja siivutettuja kaurapalan slaisseja. Tässä kohtaa kannattaa joukkoon heittää myös loput mausteet. Ruskistetaan hyvin ja annostellaan lautaselle. Kun pasta on valmista, kaadetaan joukkoon loraus sitruunanmehua ja halutessa teelusikallinen pestoa makua tuomaan.

Sitten vaan nautiskelemaan! Voin taata, ettei ole kuivaa ja mautonta terveyssafkaa.

Onko täällä muita tuoreeseen parsakaaliin hurahtaneita? 😁

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *