Viikonlopun turhamaisia kuulumisia

Viime aikoina on tuntunut sille, että aika menee aivan älyttömän nopeasti! Viikot vaan hupenevat toinen toisensa perään. Näistä syistä olen pyrkinyt syyskuussa siihen, ettei jokaiselle viikonlopulle olisi ohjelmaa, vaan olisi myös sitä tyhjää tilaa ja aikaa, joka antaa sijaa luovuudelle. Itsehän olen ihmisenä sellainen, joka nauttii sekä sosiaalisuudesta, että yksin olemisesta. Idylli viikonloppu pitää sisällään molempia, eli näen läheisiäni, jonka rinnalla vietän aikaa myös itsekseen. Tämä viikonloppu on siinä mielessä ollut aika täydellinen, että olen tehnyt molempia. Perjantaina käytiin viinillä ja syömässä yhden ystävistäni kanssa, jota en ollut hetkeen kasvotusten nähnyt. Lauantain vietin kokonaan omien juttujen parissa ja poistuin kotoa vain treenaamaan. Tänään sunnuntaina puolestaan näin toista ystävääni, jonka kanssa kuvattiin molemmille hieman kuvamateriaalia ja vaihdettiin kuulumiset. Tavallaan viikonloppu on siis mennyt vauhdilla, mutta samaan aikaan olen tyytyväinen siihen, miten olen aikani priorisoinut. Eli vain vähän työjuttuja ja paljon kaikkea muuta kivaa!

Tänä viikonloppuna alkoi kunnolla myös Vain Elämää, jonka rinnalla katsoin pitkästä aikaa jakson verran Love Islandia. Jälkimmäisen suhteen olin alkuun aika pettynyt, nimittäin ohjelma vaikutti niin tylsältä. Nyt katsottuani sitä tauon jälkeen uudestaan, saatoin ehkä pienesti koukuttua! Siellä oli selkeästi syntynyt pareja sekä jopa hieman draamaa. Mielestäni etenkin reality vaatii dramatiikkaa, jotta se on mielenkiintoista seurata. Tästä syystä ihmettelen, jos ohjelmaan ei saada räväkämpiä tyyppejä? Viime vuoden kausi oli todella hyvä, jonka jälkeen voi olla haastavaa laittaa paremmaksi. Itsehän olen aikoinaan ollut yhdessä realityssa mukana, jonka vuoksi tiedän, mitä siellä taustalla tapahtuu. Erittäin moni asia on käsikirjoitettu ja on paljon ohjaajasta kiinni, millainen sarja annetaan ulos. Paljon leikataan ja liimataan, jolloin todellisuus saattaa osittain jopa muuttua. Toki tässä sarjassa konsepti on hyvin todenmukainen, mutta veikkaan, että paljon tuollakin tapahtuu sellaista, johon katsoja ei pääse käsiksi. Porukka on paikassa kuitenkin 24/7 ja katsojille annetaan päivittäin vain pieni osa siitä. Mutta viihde on aina viihdettä, jonka vuoksi sen tulisi olla viihdyttävää tylsän sijaan. Konsepti itsessään on mielestäni hyvä, sillä ohjelmassa ei kännätä ja sekoilla, vaan aidosti tutustutaan toisiin ihmisiin. Toki tämä tekee sen, ettei välttämättä saada jengistä draamaa ulos, koska kuningas alkoholi ei ole kuvioissa… Oikeastaan tästä syystä ohjelmaan pitäisikin ottaa pari räväkkää tyyppiä, jolloin saataisiin hieman kahinaa aikaan! En tiedä mitä mieltä te olette tästä kaudesta, mutta henkilökohtainen mielipiteeni on, ettei lähelläkään viime vuotta…

Viikonlopun aikana on tullut myös selattua hieman kalenteria eteenpäin ja mietittyä tulevia viikonloppuja ja viikkoja. Enää pari viikkoa ystävän häihin, joihin itse asiassa mietittiin toisen ystäväni kanssa tänään asuja ja kampauksia. En ole vuosiin häissä ollut, joten sen verran ajattelin sittenkin panostaa, että tilaan jonkun uuden tumman haalarin. Alkuun mietin, että menisin yhdellä luottohaalareistani, kunnes päätin että hittolainen, jos jonnekin jotain uutta ostan, niin nämä juhlat ovat sellaiset! Siispä jos jotain kivaa löytyy, ylläni nähdään poikkeuksellisesti jotain uutta, mutta jos ei, sitten turvaudun mustaan haalariin, jolla olen useammat juhlat kotiin hoitanut. Juhlavaatteissa on se hyvä puoli, että ne eivät kulu ja niitä voi sitten käyttää vuodesta toiseen. Kampaaja on myös varattuna ennen häitä, joten viimein saan hiuksetkin kuntoon! Havahduin nimittäin taannoin siihen, että jälleen on melkeinpä vuosi kulunut siitä, kun olen kampaajalla hiuksiani värjännyt ja sen kyllä huomaa. Tukka alkaa olemaan sekoitus vähän kaikenlaista ja omakin fiilis hiusten suhteen hieman epäsiisti. Tämä on kyllä ollut ”ongelmani” varmaan niin kauan kuin muistan, etten vaan saa aikaiseksi käydä kampaajalla. En ole kovin tarkka hiuksistani ja vain harvoin kärsin ns. huonoista hiuspäivistä. Varmaan näistä syistä en jaksa välittää ja siinä kohtaa vasta, kun tukka on aika karsea, havahdun siihen että olisiko aika?

Ilmeisesti aika rento viikonloppu takana, kun on aikaa miettiä näin turhamaisia asioita ja vieläpä kertoa niistä teille? Kiva välillä vaan höpötellä jotain kevyempää, sillä kyllä minunkin elämään mahtuu näitä turhamaisia elementtejä. Monesti sitä myös huomaa, miten kevyet jutut ovat hyvää vastapainoa vakavampien asioiden rinnalla. Vaikka lähtökohtaisesti nautin muunlaisesta keskustelusta, ei kaiken tarvitse aina olla tavalla tai toisella kehittävää ja hyödyllistä. Monesti mietin sitäkin, miten paljon maailmassa on kaikkea raskasta, vakavaa ja oikeasti hälyttävää, jonka rinnalle tarvitaan jotain kevyempää ja turhamaista, jotta mielenterveys pysyy kunnossa! Itsehän olen muuten tehnyt jo kauan aikaa sitten päätöksen, etten lue päivittäin uutisia. Maailmalla tapahtuu niin paljon pahaa, että huomaan sen kaiken negatiivisen vaikuttavan mielialaani vahvasti, jonka vuoksi voin paremmin, jos olen autuaan tietämätön. Tokikaan en elä täydellisessä uutispimennossa viikosta toiseen, mutta en selaa uutisia päivittäin ja oletan, että jos jotain oikeasti suurta ja merkityksellistä tapahtuu, kuulen siitä kyllä. Moni voi tätä ihmetellä, mutta näin olen kokenut itselleni parhaaksi, enkä ainakaan toistaiseksi ole menettänyt mitään – tai näin ainakin uskallan väittää.

Tällaisia sekalaisia ajatuksia tähän sunnuntaihin ja viikonlopun loppumetreille. Toivottavasti teillä on ollut rentouttava viikonloppu ja olette saaneet ladata akkuja! Itse suuntaan nyt lenkkipolulle, joka viimeistelee oikein onnistuneet pari päivää.

Haleja!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *