Syyskuussa viihdyn näiden parissa

Olen kesän aikana rakastunut lukemiseen niin vahvasti uudelleen, etten oikeastaan katso sarjoja enkä leffoja tällä hetkellä lainkaan. Haaveilen kirjakerhon perustamisesta, ja luen iltaisin kirjoja kunnes nukahdan niiden äärelle. Toki tähän on osasyynä se, että tielleni on osunut harvinaisen paljon mukaansa tempaavia kirjoja, sekä mielen muutos. Jossain vaiheessa uskottelin itselleni, että lukemisen pitää olla jotenkin hyödyllistä, tyyliin että vain tieto- ja self help-kirjat kelpaavat. Muu on ajanhaaskausta. Onneksi tajusin miten hölmön uskomuksen olin itselleni kehittänyt.

Kirja: Seitsemän sisarta -kirjasarja, Lucinda Riley

Ohitin pitkään Lucinda Rileyn kirjasarjan. Ehkäpä sitä hehkutettiin liikaa, ja kirjoihin törmäsi kaikkialla. Päätin kuitenkin kauppareissulla napata yhden kirjoista matkaan, Auringon sisaren, joka kertoo Electran tarinan. Kun kysyin somessa, että mistä kirjan osasta ihmiset ovat kirjasarjaa alkaneet lukea, kaikki olivat aloittaneet lukemaan kirjoja järjestyksessä. Netistä kuitenkin luin, että kirjat voi periaatteessa aloittaa mistä järjestyksestä tahansa. Jokainen kirja lähtee periaatteessa samasta hetkestä, ja kertoo yhden sisaren tarinan. Näin olen tehnyt itse, ja tarttunut aina sen siskon tarinaan joka kiinnostaa eniten.

Kirjat ovat todellisia tiiliskiviä, ja jokaisessa liikutaan kahden eri aikakauden välillä, kun kirjan päähahmo selvittää juuriaan. Kirjoihin on helppo upota ja niiden kerronta on todella herkullista.

Sarja/leffa: Those who wish me dead (Viaplay)

Angelina Jolien uutuusleffa Those who wish me dead oli jännä ja viihdyttävä leffa. Pitkästä aikaa on tehty toimintaelokuva, jossa on kaikuja 80- ja 90-luvun klassikoista kuten Die hardeista. Angelina Jolien roolihahmo Hannah on savusukeltaja, joka kärsii menneisyyden traumaattisesti epäonnistuneesta pelastusoperaatiosta. Hän törmää työvuorossaan metsässä poikaan, joka kaipaa epätoivoisesti apua. Leffasta ei puutu jännittäviä käänteitä, pahikset ovat todella pahoja ja hyvikset todella hyviä. Jos olet toimintaleffojen ystävä, saatat pitää tästä kovastikin.

Musiikki: Stevie Nicks, koko tuotanto

Yksi ehdoton lemppari biisini on Stevie Nicksin Edge of Seventeen. En ole kuitenkaan koskaan syvemmin perehtynyt hänen tuotantonsa laajemmin. Spotifyn artistilistat ovat oikein näppärä läpileikkaus artistien tuotantoon, ja päätinkin aamuisten bussimatkojen iloksi kuunnella muitakin Stevien biisejä. Hänellä on mielettömän upea ääni, ja biisit sopivat täydellisesti aamu usvaan.

Aiemmat suositukset löytyvt täältä:

Tammikuussa viihdyin näiden parissa

Helmikuussa viihdyin näiden parissa

Maaliskuussa viihdyin näiden parissa

Huhtikuussa viihdyin näiden parissa

Toukokuussa viihdyin näiden parissa

Kesäkuussa viihdyin näiden parissa

Heinäkuussa viihdyin näiden parissa

Elokuussa viidyin näiden parissa

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *