Harry Potter -fanin unelmien täyttymys: kierros Warner Brothersin studioilla Lontoossa

Odotetuin kohteemme Lontoon-matkalla oli tietysti The Making of Harry Potter -studiokierros Warner Brosin studioilla. Koko muu matka todella suunniteltiin tämän retken ympärille: ostin aivan ensimmäisenä liput kierrokselle ja vasta sitten aloin katsella lentoja, majoitusta ja muita menoja.

Harry Potter - Warner Bros Studio Tour

Harry Potter -studiokierros on niin suosittu, että lippujen ostaminen etukäteen on välttämätöntä. Kun ostin liput helmikuun alkupuolella, lähes koko maaliskuu oli viimeistä viikkoa lukuun ottamatta loppuun myyty, mutta muutamalle päivälle oli saatavilla vielä yksittäisiä lippuja.

Olin oikeastaan ostamassa lippuja maaliskuun 17:nnelle päivälle, mutta arvoin varauksen kanssa sen verran pitkään, että ne myytiin nenän edestä, ja päädyin ostamaan lopulta liput viikkoa aiemmaksi. Nyt voin sanoa ”onneksi”, sillä viikkoa myöhemmin ei olisi tullut enää koko matkaa, ja itse studiokierroskin suljettiin juuri 17:nnestä päivästä eteenpäin toistaiseksi.

Studiokierrokselle on hyvä varata aikaa vähintään neljä tuntia, mutta jos haluaa kiireettömän kierroksen ja syödä rauhassa kierroksen puolivälissä, ei haittaa vaikka sitä olisi viisi. Tämä kannattaa ottaa huomioon jo lippujen ostovaiheessa ja ostaa liput viimeistään klo 15 alkavalle kierrokselle (olettaen että studio sulkeutuu klo 20). Viisi tuntia kuulostaa pitkältä ajalta, mutta studio on niin valtava, että ajan saa kulumaan oikein kevyesti.

Warner Brothersin studiot sijaitsevat Leavesdenissä, Heartfordshiressä, reilut 30 kilometriä Lontoosta luoteeseen. Studiot on helppo saavuttaa, mutta matkaan kannattaa varata aikaa varmuuden vuoksi puolitoista tuntia.

Teoriassa matka vie vain reilun puoli tuntia: ensin pikajunalla Eustonin asemalta Watford Junctionin asemalle, ja sieltä kaksikerroksisella sukkulabussilla studiolle. Meille kuitenkin kävi niin, että jonkin laitevian vuoksi pikajunia oli peruttu, ja ne kulkivat poikkeusaikatauluissa.

Olin ajatellut, että junamatka kestäisi vartin, olisimme studioilla noin kolme varttia ennen kierroksen alkua ja ehtisimme syödä välipalaa. Juna ei kuitenkaan lähtenyt silloin kun piti, ja kun seuraavan junan lähtökin vaikutti epävarmalta, hyppäsimme pikajunan sijaan hyvin, hyvin hitaaseen Overground-lähijunaan, joka kulki kyllä sekin Eustonista Watford Junctioniin mutta pysähtyi jokaisella asemalla välissä. Olimme siis perillä Watford Junctionissa lähes tunnin myöhemmin kuin olin ajatellut. Sukkulabussi asemalta studiolle lähti kuitenkin sopivasti, ja ehdimme kierrokselle juuri ja juuri.

Harry Potter - Warner Bros Studio Tour

Studiokierros on Harry Potter -fanin unelmien täyttymys. Se on enemmän kuin näyttely, sillä kyseessä on todella kierros studiolla, jossa kaikki kahdeksan Harry Potter -elokuvaa on kuvattu kymmenen vuoden aikana. Studiokierros on avattu vuonna 2012, seuraavana vuonna viimeisen Potter -elokuvan valmistumisesta.

Harry Potter - Warner Bros Studio TourHarry Potter - Warner Bros Studio Tour

Siksipä vaikkapa Tylypahkan suuri sali, Dumbledoren toimisto, Rohkelikon tupa, Irvetan velhopankki ja Viistokuja näyttävät juuri siltä, miltä elokuvissakin. Studio on edelleen toiminnassa Warner Brosin muissa tuotannoissa, mutta osa siitä on nyt pysyvästi ns. museokäytössä.

Harry Potter - Warner Bros Studio TourHarry Potter - Warner Bros Studio TourHarry Potter - Warner Bros Studio TourHarry Potter - Warner Bros Studio Tour

Lavasteiden lisäksi esillä on valtava määrä elokuvien rekvisiittaa, pukuja, peruukkeja, naamioita ja nukkeja.

Harry Potter - Warner Bros Studio TourHarry Potter - Warner Bros Studio TourHarry Potter - Warner Bros Studio TourHarry Potter - Warner Bros Studio TourHarry Potter - Warner Bros Studio TourHarry Potter - Warner Bros Studio Tour

Suuren salin lisäksi on mahdollista käydä mm. Kielletyssä metsässä, Tylypahkan pikajunan vaunussa, Poimittaislinjan bussissa ja Dursleyjen Likusteritien kodissa.

Harry Potter - Warner Bros Studio TourHarry Potter - Warner Bros Studio TourHarry Potter - Warner Bros Studio TourHarry Potter - Warner Bros Studio TourHarry Potter - Warner Bros Studio TourHarry Potter - Warner Bros Studio TourHarry Potter - Warner Bros Studio Tour

Irvetan velhopankin lavasteissa lähestulkoon unohtaa olevansa lavasteissa.

Harry Potter - Warner Bros Studio Tour

Näyttelyssä paljastetaan myös elokuvan taikoja kuten miten luudilla lennetään, ja mukaan olisi voinut ostaa myös oman lentovideon, joka kuvattiin vihreää taustaa vasten.

Harry Potter - Warner Bros Studio TourHarry Potter - Warner Bros Studio TourHarry Potter - Warner Bros Studio Tour

Kierroksen lopussa nähdään elokuvissa käytetty Tylypahkan pienoismalli, joka ei kyllä ole aivan pieni.

Harry Potter - Warner Bros Studio TourHarry Potter - Warner Bros Studio Tour

Vaikka tyttö onkin katsonut vasta kolme ensimmäistä elokuvaa sarjasta, suurin osa kierroksesta sisälsi hänellekin tuttuja asioita. Suuria juonipaljastuksia ei myöskään tullut. Se ei tainnut tulla suurena yllätyksenä, että Voldemort kyllä palaa jossain vaiheessa takaisin ihmisten ilmoille.

Harry Potter - Warner Bros Studio Tour

Luulen, että voimme käydä kierroksella uudelleen joskus neljän vuoden päästä, kun olemme lukeneet ja katsoneet pojan kanssa samat kolme ensimmäistä osaa sarjasta ja tyttö kenties kahlannut jo koko sarjan loppuun.

Harry Potter - Warner Bros Studio Tour

Studiokierroksen hinta on melko suolainen (noin 100 euroa kahdelta hengeltä), mutta voin vakuuttaa, että kierros on sen hinnan ja kaiken kuulemasi hehkutuksen arvoinen. Se oli todella hienosti toteutettu, mielenkiintoinen, yllättävä ja ällistyttävän iso, oikeasti todella valtava, eikä sille ole oikein minkäänlaista vertailukohtaa.

Kylläpä olimmekin molemmat Potter-fanit hyvin tyytyväisiä!

Harry Potter - Warner Bros Studio Tour

Ja mukaan lähti tietysti laatikollinen ”Bertie Bottsin joka maun rakeita”! (Tiedän, että samoja Jelly Beaneja saa Suomestakin, mutta ei tässä hienossa laatikossa.)

Ja hei, Instagramin kohokohdista löytyy fiilistelyvideoita otsikon Harry Potter alta!

Harry Potter - Warner Bros Studio TourLisää Lontoosta:

Kommentit (4)
  1. Luihuinen -90
    24.4.2020, 16:05

    Tämä oli todella ilahduttava postaus! Olen haaveillut matkasta studiolle jo pitkään, mutta olen ollut liian laiska aloittamaan matkajärjestelyjä käytännössä. Joku päivä vielä! Upeita kuvia ja uskon hyvin, että aikaa tuolla saa kulumaan vaikka millä mitalla. Niin herttainen tuo kuva tytöstä kumartamassa Hiinokalle <3 Olisi hauska tietää, ketkä ovat teidän lempihahmot. Itse muistelisin pitäneeni ala-asteikäisenä pääkolmikosta eniten, mutta myöhemmin lempihahmokseni vaihtui Remus Lupin (kirjojen pohjalta, elokuva-Remuksesta en pidä). Toinen lempparini on Neville.

    1. Tyttären lemppari on tietysti Hermione. Mä en oikein osaa sanoa lempihahmoa. Harry on tietysti kaiken keskipiste ja sankari, ja sarjan myöhempien osien hahmot olen ehtinyt jo unohtaa, sillä emme ole päässeet vielä niihin tyttären kanssa. Kalkaros on mielenkiintoinen hahmo, ja opettajissa on muutenkin hauskoja persoonia.

  2. Ooh, tuo Kielletty metsä on tullut sen jälkeen kun kävimme studioilla 4,5v sitten. Todella upea elämys josta potteristit (silloin 13- ja 9-vuotiaat) nauttivat täysin rinnoin – ja pitää myöntää että itselläni kostui silmäkulmat tuossa Tylypahkan pienoismallihuoneessa, vaikka en nyt ihan innokkaimpia Potter-faneja olekaan.

    1. Se oli todella, todella hieno. Kaikkien kehujen ja hehkutusten arvoinen.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *