3 x podcast-vinkki

Olen podcastien suhteen todella myöhäisherännyt ja alkanut kuunnella niitä enemmän vasta viime vuonna. Seuraavat kolme ovat nousseet ehdottomiksi suosikeikseni:

Näyttelijä Antti Holma äänittää Auta Antti-podcastiaan  New Yorkin asuntonsa ruokakomerosta. Hän vastaa kuulijoiden ennaltalähettämiin kysymyksiin, joiden aiheet vaihtelevat kuolemanpelosta flunssan parantamiskikkoihin. Holma onnistuu viljelemään samanaikaisesti mustaa huumoria, omista elämänkokemuksistaan kertynyttä viisautta ja empatiaa kuulijoiden ongelmia käsitellessään. Olen liikuttunut, nauranut ja myötäelänyt kuuntelun lomassa enemmän, kuin yhdenkään kuuntelemani äänikirjan. Auta Antista ilmestyi juuri toinen tuotantokausi,joka suureksi surukseni jää viimeiseksi. Suosittelut myös Holman Harpunsoittajan vaimo-blogille!

Iso Kolmonen on kolmen kaveruksen podcast ylipainoisuudesta tai kuten Kolmosen tyypit sanovat, läskeydestä. Marjukka, Laura ja Tuomas pohtivat ylipainon ja ympäröivän yhteiskunnan suhdetta monelta kantilta, erityisesti sitä, miten tulla sinuiksi kehonsa kanssa yhteiskunnassa, jossa ylipainoisuuteen liitetään valtavasti negatiivisia leimoja. Isossa Kolmosessa käydään älyttömän tärkeää keskustelua, jonka soisi kaikkien korviin, ylipainoa tai ei!

Kuten nimestä saattaa olettaa, Julia Thurénin podcastissa puhutaan rahasta. Ilahduttavinta on podcastin suorasukaisuus, eli se, että säästöistä ja palkoista puhutaan suoraan euromääräisesti, koska oman kokemukseni mukaan asia tuntuu olevan aika vaiettu, erityisesti naisten keskuudessa. Podcastissa käsitelläänkin paljon sitä, että naisten tulisi keskustella rahasta avoimemmin, sekä työpaikoillaan että yksityiselämässä ja myös kaikki podcastin vierailijat ovat naisia. Melkein kaikki rahasta ei kulje euronkuvat silmissä siinä mielessä, että rahan katsottaisiin olevan onnen mitta vaan pikemminkin asia, joka luo turvaa elämään ja mahdollistaa välttämättömyyksien ohella mukavia asioita. Olen kuunnellut vasta kolmisen jaksoa, joista itselleni kolahtivat erityisesti nelipäiväistä työviikkoa ja säästämistä käsittelevät jaksot. Julia Thurén on kirjoittanut myös kirjan Kaikki rahasta, jonka lisäsin heti podcastin ensimmäisen jakson kuunnteltuani lukulistalle.

Auta Antti ja Iso Kolmonen ovat kuunneltavissa Radio Playssa ja Melkein kaikki rahasta Yle Areenassa ilmaiseksi, kaikki löytyvät myös Spotifysta.

Kivoja kuunteluhetkiä!

kulttuuri podcastit
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *