Guacamelee – Naamiopainia kuolleiden valtakunnassa

Meksikolaista showpainia, kuolleiden valtakuntaa ja metroidvaniaa yhdistävä Guacamelee on leppoinen hyppelytappelupeli. Ideana on pelastaa nainen pulasta joltain pahikselta, joka hänet kaappasi. Matkalla törmätään vanhaan vuoheksi muuttuvaksi papparaiseen ja muihin vähän erikoisempiin hahmoihin. Peli tukee jopa neljää pelaajaa, which is nice, mutta hyppelykohtauksissa homma menee sitä sekavammaksi, mitä useampia naamiopäisiä kostajia ruudulla. Tappelut on kohtalaisen kaaoottista, mutta viihdyttävää mättöä. Haastetta löytyy riittävästi, vaikka kahdella pelaajalla pomotappelut voikin hoitaa nössötaktiikalla  vuorotellen kuollen, kun kuolleista palaa aina kymmenen 10 sekunnin päästä täysillä energioilla.

Hyppelykohtauksissa menee välillä aivot solmuun, kun pitää vaihdella ulottuvuuksia ja käyttää koko ajan laajenevaa liikekavalkaadia. Osa näistä on paperilla helppoja, mutta sitten joutuu kyllä aika monesti nakuttamaan joitain kohtia ennen kuin onnistuu. Mitkään kohdat eivät silti tunnu ylitsepääsemättömiltä.

Hieman ehtii kuitenkin tympääntyminen iskeä ennen lopputekstejä. Taistelut kun ovat lopulta vähän itseääntoistavia pidemmän päälle eikä kenttädesignkaan mitenkään aivoja hivele. Tästä huolimatta varsin viihdyttävä peli ja mielenkiinnolla odotan, että onko jatko-osa vielä hionut peliä kaikin puolin paremmaksi. Ilmeisesti peli ei kuitenkaan ole ihan loputtoman pitkä, mutta meillä meni aina pitkien taukojen jälkeen vähän liian pitkää haahuillessa ja suuntaa etsiessä.

7/10

Arvio:

+hauska idea ja freesi maailma

+haastetta riittää sopivasti

+peli ei ole haudanvakava vaan huumoriakin löytyy

+tukee jopa neljän pelaajan moninpeliä ja mukaan voi liittyä ja lähteä miten haluaa

-hieman itseääntoistava

-kenttädesign

-välillä suunta hukassa

Susanna: 3,5/5

Tero: 7/10

Saatavilla: kaikki mahdolliset laitteet

-Tero

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *