Human Fall Flat

Katso, ilman käsiä! Ja koordinaatiokykyä!

hff.jpg

Olipa kerran pelistudio, jonka koodari onnistui tekemään jonkun virheen pelimoottoriin ja tuloksena oli selkärangattomia ihmisvelmuja. Ja siitä se idea sitten lähti: mitä jos tähän paketoisi simppelin puzzle-pelin ympärille, koska hauskaltahan tämä näyttää.

 

Human Fall Flat erikoiseen fysiikkamoottoriin perustuva pulmailu, jossa ihmishyytelöt yrittävät kasata palikoita ja hypellä kenttää eteenpäin. Vaikeus tulee kontrolleista ja pelin fysiikasta. Vasemmalla liipaisimella tartutaan vasemmalla kädellä, oikella liipaisimella oikealla ja katsetta heiluttamalla räpylätkin liikkuu. Kuulostaa yksinkertaiselta ja helpolta, mutta on kaikkea muuta. Olentojen painopiste on rinnan kohdalla ja niin jalat kuin kädetkin tulevat mukana miten sattuu.

hff3.jpg

 

Käytännössä pelissä seikkaillaan erilaisissa ympäristöissä melkolailla yksikseen ratkoen kuinka pääsee seuraavalle alueelle. Olentojen pitää kiipeillä, hyppiä ja kanniskella tavaroita, eli mitään kovin omaperäistä ongelmanratkaisu ei tässä pelissä ole. Ympäristöt ovat ok, eivät erityisen mieleenpainuvia tai kauniita. Pelin ydin on selvästi hahmoissa.

 

hff4.jpg

Pelin ydin on siis simppeli ja velmuilevat ihmismäiset hahmot luovat tilannekomiikkaa hyllyen paikasta toiseen tai tipahdellen minne sattuu. Samaan aikaan pelin ydin on myös sen turhauttavin osa-alue. Kontrollit ja hahmojen ohjaaminen on välillä äärimmäisen turhauttavaa, kun ei vaan saa millään aikaan sitä, mitä haluaisi. Ei tätä ihan äärimmäisen kauaa jaksa ihmetellä. Pelin yksi hauskoista osista on katsoa vieressä pelaavan ihmisen kiroilua.

 

Kaksinpelissä pelataan jaetulla ruudulla melko itsenäisesti. Toisesta voi olla hyötyä kuin haittaakin, mutta onneksi kummankin ei ole pakko ratkaista jokaista kohtaa. Ukko tippuu toisen luo kunhan toinen on päässyt edemmäs. Ehkäpä todellista yhteispeliä voisi tässäkin olla, nyt kyse on enemmän kahdestaan pelattavasta yksinpelistä.

 

hfff2.jpg

Arvio:

+ Rakentuu hauskan ja poikkeavan ihmisolennon ympärille

+ Sujuvaa ongelmanratkaisua

– Ei käytä hyväksi yhteispeliä

– Turhauttaa, eikä jaksa viihdyttää kovin pitkään.

 

Susanna: 2/5

Tero: 3/5

 

Saatavilla: Windows, Linux, MacOS, PS4, Xbox One, Nintendo Switch

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *