Super Mario Odyssey – Hattu päähän ja menoksi

Hattuja, hattuja kaikkialla!

mario1.jpg

Super Mario -peleissä on se hyvä puoli, että ne tarjoavat juuri sitä mitä lupaavat. Aivan kuin lapset haluavat aina kuulla saman sadun, aikuisellekin tulee lämmin ja turvallinen tunne, kun taas kerran Bowser varastaa prinsessan ja italialainen putkimies lähtee pelastusreissulle. Tällä kertaa pelin juju on Marion kaveriksi lähtevä hattu, jolla voi rikkoa esteitä, hypätä korkeammalle ja saada eri maailmojen paikallisilta arvostusta.

mario2.jpg

 

Nintendon tapa suunnitella peli pelimekaniikan ympärille viihdyttää erityisesti Susannaa. Hänen suosikkinsa on Super Paper Mario Wiille, mutta teknisesti Switchillä pelaaminen muistuttaa hieman siitä. Ohjainta voi heiluttaa ja ravistaa, jotta hypyt ja muut temput onnistuvat paremmin. Harmillisesti peli ei varsinaisesti vaadi kovinkaan paljon tällaista, pelkillä napeilla ja tapeilla ohjaaminen onnistuu. Kaksin pelatessa kumpikin pelaa omalla “puolikkaallaan” ohjainta, eli mitään lisäosia ei Switchiin tarvitse.

 

Odysseyssa tosiaan kierretään planeetalta toiselle keräten energiaa, jotta päästään estämään Bowserin ja Peachin häitä. Välillä isompina välitaisteluina paikalle kurvaavat Bowserin kaniapurit, mutta pääpaino on maailman tutkimisessa ja erilaisten pienten tehtävien tekemisessä. Peli sisältää useita erilaisia pikkupelejä, mutta yleensä kyse on hoksaamisesta, hyppelystä tai nopeudesta. Kahdella pelaajalla yksi pelaa Mariota ja toinen hattua, joka voi rajoitetusti liikkua itsekseenkin.

mario3.jpg

 

Peli on oikein hyvä Mario-peli. Valitettavasti kahdestaan pelattavaksi se ei ole mestariteos. Harvat kohdat vaativat kahta pelaajaa ja joskus hatun itsenäisyys voi olla jopa haitta verrattuna yksin pelaamiseen. Peli on myös hieman liian helppo kahdelle aikuiselle pelaajalle, eikä vaikeustasoa voi säätää. Meille peli sopi hyvin pidemmälle junamatkalle ajanvietepeliksi, mutta pelikokemus olisi saattanut olla parempi yksin. Kuitenkin ihan ok kokemus ja taattua Nintendon laatua.

 

Arvio:

+ Laadukas ja mietitty kokonaisuus

+ Kiva pelimekaniikka, mitä oikeasti käytetään

+ Mukavasti vaihtelevaa sisältöä

– Ei oikeasti suunniteltu kaksinpeliksi

– Saisi olla vaikeampikin

 

Susanna 3,5/5

Tero 4/5

 
-Susanna

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *