That’s You!

On väistämätöntä, että joku piirtää jotain rivoa

 

Pelasimme nuorempana porukalla intuitiopeliä. Siinä kysytään kysymys tyylillä “kuka meistä päätyy todennäköisimmin vankilaan” ja osoitetaan porukalla sitä, joka vaikuttaa siltä. Pelissä ei ollut sen kummempaa pointtia, mutta toimi ihan hyvin puuhailuksi puolitutullakin porukalla. That’s you ajaa saman asian virtuaalisesti: puuhaa ja pientä tutustumista.

 

45502876_499528130533033_1512433846652502016_n.jpg

That’s you ilmestyi meille PS+:n kautta ilmaiseksi. Peliä mainostetaan “hulvattomana visailuna”, mikä on harvoin hyvä merkki, mutta That’s you paljastui ihan hauskaksi illanviettopeliksi.

 

Olemme testanneet That’s youta kahdella, kolmella ja neljällä hengellä ja peli on ehdottomasti tarkoitettu ennemmin isommalle kuin pienemmälle porukalle. Mukaan mahtuu 1-6 pelaajaa. Peli kuuluu Playstationin PlayLink-peleihin, eli peliä pelataan yhdistämällä peliin älypuhelinsovellus. Jokainen pelaa siis omalla puhelimellaan. Tässä pelissä sovellusta käytetäänkin paljon monipuolisemmin kuin aiemmin arvostelemassamme Hidden Agendassa.

thats you.jpg

Kuvan lähde.

 

Pelissä on paria erilaista visailutyyppiä. Oleellista on vastata kysymyksiin, piirtää tai kuvata ja porukalla sitten äänestetään. Kysymykset ovat tarpeeksi turvallisia, ettei ole uhkaa riidasta, pysytään siis tasolla “kuka pärjäisi pisimpään autiomaassa” tai “kuka tilaa mielummin ruokaa kuin tekee sitä”. Välillä pääsee ottamaan itsestään kuvan ja toiset piirtävät siihen lisäyksiä. Vaikka peli onkin hyvin viaton, on täysin väistämätöntä, että joku piirtää peniksen. Pelissä saa pisteitä jollain logiikalla, mutta sillä ei liene niin väliä, kun hauskuus on toisissa pelaajissa ja heidän reaktioissaan.

 

Pelin suomennos on harmillisen tökkivä. Peli on sinänsä ihan laadukkaasti toimiva pleikkarin yksinoikeuspeli, mutta suora suomennos tällaisessa kulttuurista sisältöä sisältävässä visailussa on aina haaste. Kaikki usalaiset hauskuudet eivät toimi suomeksi.

thatsyou 2.jpg

Kuvan lähde.

That’s you on viaton ja sujuva puuhailupeli ilman mitään erityisiä vikoja tai meriittejä. Jotain kertoo, että emme ole palanneet parin pelikerran jälkeen enää tämän pariin ja olimme melkein unohtaneet olemassaolon. Mielummin suosittelisimme samasa genressä Jackbox-pelipaketteja (niistä lisää blogissa myöhemmin).

 

Arvio:

+ Peruslaadukas ja toimiva

+ Älypuhelinsovellusta oikeasti käytetään

+ Tarpeeksi viaton monenlaiselle porukalle

– Liian viaton

Ei pidä mielenkiintoa yllä monen kerran pelaamiseen

– Liian vähän sisältöä

 

Susanna: 3/5

Tero: 3/5

 

-Susanna

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *