Tricky Towers – Palikkapelien aatelia

Tämä peli EI ole tetris.

tt1.jpg

Kuukauden Playstation plus -pelinä meille ilmestynyt Tricky Towers meinasi mennä aivan ohi. Onneksi siihen tuli kuitenkin tartuttua, sillä kyseessä on melko riemastuttava pieni moninpeli, johon olemme jo saaneet muitakin innostettua. Tässä ovat koossa hyvän porukkapelin ainekset: yksinkertainen ja nopeasti opittava pelimekaniikka, hyvä tahti ja yksittäisen pelin pituus sekä hyväntuuliset ja hauskat yksityiskohdat. Pelaajat saavat toimia pieninä hihittelevinä ja käkättelevinä noitina, jotka kisailevat keskenään rakennuspuuhissa.

 

tt2.jpg

Tricky Towersissa rakennetaan siis torneja kilpaa muiden pelaajien kanssa. Tornit rakentuvat tetriksestä tutun muotoisista paloista, jotka pitää saada kasattua niin, etteivät ne tiput tai torni sorru omaan mahdottomuuteensa. Pelin juju on siinä, että tetriksestä poiketen palat eivät liimaudu yhteen, vaan voivat huonosti aseteltuina tippua, mennä vinoon tai muuten vaan kaataa koko komeuden.

 

tt3.jpg

Vaihtelua peliin tuovat kolme eri pelimoodia: Nopeuskisa, selviytymismoodi ja pulmamoodi. Selviytymismoodissa paloja ei saa tippua ja pulmamoodissa täytyy yrittää rakentaa mahdollisimman tarkasti leveä torni. Pelaajat saavat välillä avukseen taikoja, joilla voivat joko auttaa itseään tai haitata muita. Mikäpä sen mukavampaa kuin palikan muuttuminen pianoksi, joka tippuessaan kaataa koko hartaasti asetellun luomuksen. Sentään putoamisesta aiheutuva kilinä ja kolina vähentää tuskaa.

 

Yksin pelaamiseen Tricky Towers on liian yksinkertainen ja toisteinen. Nämä ominaisuudet taas saavat sen loistamaan nelinpelinä. Napakka tahti houkuttelee ottamaan vielä yhden erän lisää ja peliä pystyisi pelaamaan myös eri ikäisten kanssa. Kannattaa ehdottomasti testata, peli on hyvinkin hintansa väärti.

 

Arvio:

+ Sopii oikeasti useamman pelaajan kisaksi

+ Napakka tahti, hyvä rytmi

+ Yksinkertainen, selkeä ja keskittyy perusasioihin

– Alkaa toistaa itseään nopeasti

 

Susanna: 3,5/5

Tero: 3/5

 

Saatavilla: PC, PS4, Switch, Xbox One

-Susanna

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *