Star Wars – Battlefront

starwars4.jpg

Kapinaliitto tahtoo sinut!

 

Star Wars Battlefront voisi olla unelmieni täyttymys. Kaunis, sujuvasti toimiva StaWa-maailma, jossa saa kokea taistelevansa jalon aatteen puolesta. Pelissä saa testata taitojaan sekä rivisotilaana maanpäällä, avaruusaluksen ohjaimissa että kiiturin ratissa, mutta pelata myös vaikkapa Darth Vaderina.

 

Peli on kaunis ja mieleeni tarpeeksi uskollinen Lucaksen estetiikalle. Hahmoille voi valita hieman erilaista pyssyä ja taistelutapaa, mutta niitä ei tarvitse jäädä märehtimään, eikä peli kaadu vääriin välinevalintoihin. Peliin pääsee nopeasti sisään, eikä pelaajien osaamiseroilla välttämättä ole liikaa merkitystä. Toki samalla puolella pelaamisessa ärsyttää, jos itse onnistuu koko ajan lentämään päin jotain ja toinen saa jatkaa pelaamista pidempään, mutta onneksi perusasiat oppii nopeasti. Matsit ovat melko lyhyitä, tunnissa ehtii ottaa useamman erilaisen kentän.

 

Peli ei ole liiallisella tavalla väkivaltainen, eli veri ei virtaa. Se oli jopa virkistävää, kun nykyään monissa peleissä mässäillään tappamisella. Vähän enemmän voisi toivoa vuorovaikutusta ympäristön kanssa, mutta kentät ovat oikean kokoisia ja niissä on tarpeeksi yksityiskohtia, joita käyttää hyväkseen. Parhaimpina hetkinä todella tuntuu jännältä juosta tunneleissa pakoon Imperiumin sotilaita.

 

starwars_0.jpg

 

Kuitenkin jokin tökkää. Pelimoodeja on pari erilaista, mutta lopulta (valitettavasti) kyse on tarpeeksi monen vastustajan tappamisesta tai tietyn ajan selviämisestä. Kaksinpelattavaa materiaalia on melko vähän. Ensimmäisellä kerralla on jännää taistella Endorilla ja katsoa kumpi saa ensin toisen 50 kertaa hengiltä, mutta sen jälkeen melkeinpä unohtaa, että peli on vielä olemassa. Satunnaisena illanviettona kaverin kanssa tuli testattua pari kertaa lisää, mutta sisältö ei riittänyt siihen, että olisimme kahden pelanneet peliä vielä paria kertaa useammin. Harmillisesti myös servereihin yhdistäminen ja latailutauot hieman häiritsivät pelikokemusta.

 

Tokihan peli on tarkoitettu käytännössä nettipeliksi, ei kaksin sohvalta pelattavaksi, mutta pienellä lisäsisällöllä tässä olisi potentiaalia oikein viihdyttäväksi Star Wars co-op -peliksi.

 

Arvio:

+Kaunis

+Star Wars

+Sujuvaa ajanvietettä matalalla kynnyksellä

-Liian vähän pelattavaa

-Teron mielestä tylsä

 

Arvosanat:

 

Tero 2/5

 

Susanna 3/5

 

 

-Susanna

 

starwars6.jpg

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *