Overcooked

Liian monta kokkia tekee hyvän bilepelin.

Overcookedia hehkutettiin netissä ja videot näyttivät hauskoilta. Maksimissaan neljä pelaajaa yrittävät kokkeina tehdä reseptin mukaisia ruokia aikapaineessa ympäristön pistäessä kapuloita rattaisiin. Ruoat eivät ole monimutkaisia, mutta kun salaattia saa vain toiselta puolelta tiskiä ja rotat varastavat tomaatit samalla toiselta puolelta, yhteistyötä tarvitaan.

 

Tykästyin pelin fiilikseen. Gordon Ramsay opeille on tarvetta, sillä ilman keittiössä tapahtuvaa kommunikointia oikeiden elementtien saaminen oikeaan aikaan liedeltä lautaselle ei ole mahdollista. Osa pelaajista voi keskittyä pilkkomaan ja osa tiskaamaan, mutta yleensä suunnitelmaa on pakko muuttaa, kun keittiön puoliskot seilaavatkin aivan eri järjestykseen tai joku tippuu rekan reunalta.

 

overcooked.jpgPeliä voisi pelata jopa kaksi ihmistä samalla jaetulla ohjaimella.

 

Peli koostuu siis löyhästä höpsöstä juonesta ja porukalla ajetaan pikkubussilla kentästä toiseen. Kentät vaikeutuvat pelin edetessä ja niistä täytyy selviytyä tarpeeksi hyvin, että pääsee seuraavaan osaan pelikarttaa.

 

Yksi kenttä tai erä on melko lyhyt, joten isommalla porukalla pelatessa on helppo vaihtaa kuka on ohjaimissa, eikä kukaan joudu odottelemaan. Peliä voi myös lennosta jatkaa eri määrällä pelaajia. Söpöistä pulleista kokkihahmoista pääsee aina valitsemaan omansa. Vaikka joku olisi kokemattomampi pelaaja, kiinni hommaan pääsee helposti ja toiset voivat menestyä yhden haparoidessa. Pahaa mieltä emme ole vielä saaneet kellekään aikaiseksi, vaikka peliä on pelattu useampi kerta.

 

overcooked_tulessa.jpgFlambeerattua sienikeittoa.

 

Yksityiskohtana on mainittava, että välianimaatiot ovat hämmentävän huonolaatuisia eivätkä anna pelistä oikeaa kuvaa. Pelin vaativuus saisi myös kasvaa edetessä enemmän, reseptejä ei ole kovin montaa ja homma alkaa tuntua toistolta. Pelin ansiot ovat ehkä enemmän pelaajien välisessä oikean elämän dynamiikassa kuin pelissä itsessään. Silti oikein hyvä hankinta pelihyllyyn. Jatko-osakin on jo olemassa, siitä lisää myöhemmin.

 

Arvio:

+ Hauskaa kiihkeää sähläämistä

+ Vaatii keskustelua ja yhteistyötä

– Hieman kömpelö visuaalinen toteutus

– Lyhyehkö, liikaa toistoa, ei kehity eteenpäin

-Susanna

Kommentit (2)
  1. Mainiota! Juttuja on jo jonossa, kunhan saadaan julkaisukuntoon. 

  2. Jesss, lisää pelaamista Lilyyn! Jään mielenkiinnolla odottamaan lisää peliarvioita!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *