Unravel 2 – Naruhyppelyä

Näin hauskaa on naruttaminen!

Olipa kerran sininen lankatyyppi ja punainen lankatyyppi. Jostain syystä he olivat toisissaan kiinni ja siitähän se sekoilu sitten alkoi. Unravel on ruotsalaista tuotantoa oleva tasohyppelypulmapeli, jossa ekan osan tapaan lankaillaan menemään pitkin monenlaisia esteitä. Tokan osan uusi innovaatio on, että pelissä on kaksi tyyppiä, joita voi ohjata yksin itsekseen tai sitten kivasti kaksinpelaten.

Peli on mekaniikaltaan simppeli, mutta kuitenkin riittävän haastava. Lankaa pitkin voi kiivetä, sen voi heittää kiinni tiettyini pisteisiin ja siitä voi tehdä myös siltoja/trampoliinin. Näitä varioiden saadaan varsin monipuolinen kokonaisuus eikä homma tunnu toistavan itseään kestonsa aikana. Peli tosin kesti vain n. 5-6 tuntia (minkä vahvistaa myös Howlongtobeat-sivusto), mutta tämä ei mielestäni ole heikkous vaan tekijät ovat tiedostaneet hyvin pelin syvyyden. Perfektionisteille on sitten lisäkerättävää, jos sellaiseen on taipumusta. Joku tarinakin tässä oli, mutta se jäi meille ainakin hieman paitsioon.

Kaksinpelinä mekaniikat on hyvin mietitty. Eteneminen vaatii jatkuvaa yhteistyötä, mutta yleensä asiat voi ratkoa niin, että esimerkiksi taitavampi pelaaja menee edeltä ja sitten toinen kiipeää narua pitkin perässä. Pitkiä jumituskohtia meille ei tullut eteen, mutta välissä oli kuitenkin sen verran haastavia kohtia, että piti yrittää puolisen tusinaa kertaa uudelleen. Kokonaisuutena peli on varsin hyvää viihdettä, mutta ei ehkä maailman pitkäikäisin. Mutta eipä kaikkien pelien tarvitsekaan olla.

Arvio:
+ Toimiva ja simppeli pelimekaniikka

+ Pakottaa yhteistyöhön

+ Visuaalisesti mukavan pohjoismainen

– Ei kauhean pitkä-ikäinen saati äärettömän syvällinen

Susanna 3/5

Tero 3½/5

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *