Huntdown – roisto sulle, mulle palkka

maxresdefault.jpg

 

Mitä tulee kun yhdistetään B-luokan cyberpunk-estetiikkaa ja vanhan liiton 2D-räiskintä? No Huntdown kutakuinkin. Pelissä ohjataan yhtä kolmesta palkkionmetsästäjästä ja moninaisuuden hengessä valittavina on nainen, mies ja cyborgi. Hahmojen osalta eroa tekee lähinnä perusaset sekä hitaasti palautuva erikoisase. Pelissä kuitenkin viholliset pudottavat erilaisia aseita vaikka kuinka, joten peruspyssyä käytetään lopulta verrattain vähän ja kaikki hoitavat kyllä homman.

 

Tehtävät on jaettu eri jengiläisten eri tason pomojen metsästämiseen ja kentän lopuksi pääsee sitten aina koittamaan taitojaan pomoa vastaan. Haastetta pelissä riittää ja henki on yllättävän hellässä. Kaksinpelissä toisen pelaajan voi kuitenkin herättää henkiin aikarajan kuluessa kuolemasta, ja kuollut kaveri herää henkiin myös checkpointtien kohdalla. Haasteesta huolimatta peli etenee varsin mukavasti eteenpäin emmekä ainakaan me jääneet kovin pitkäksi aikaa jumiin mihinkään kohtaan, vaikka jotkut kohdat ottivat useita yrityksiä.

 

Huntdown-1.png

 

Vaikka pelissä pelataan palkkionmestästäjiä, niin palkkioita ei kuitenkaan pääse mitenkään käyttämään vaan toimivat taustatarinana. Itse tarina taas on sitä itseään, B-luokan meininkiä eikä sitä kovin vakavasti voi ottaa eikä siitä kauheasti mieleen jää läpäisyn jälkeen. Mikään maailman syvällisin ja monipuolisin peli Huntdown ei ole, mutta tyylikkäät retrografiikat ja reipas meininki jaksavat kantaa loppuun saakka. Sitä on helppo suositella retroräiskintöjen ystäville ja pelissä riittää tahtottavaa useaksi illaksi, eli varsin sopivasti tämän lajityypin edustajalle.

 

Arvosana: 4/5

 

kulttuuri suosittelen
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *