Heave Ho – käsi kädessä rotkoon

Pää ja kädet. Mitäpä muuta sitä tarvitsee, kun tarkoitus on kiipeillä esteradalla eteenpäin. Heave Ho on typerääkin typerämpi peli, jossa hassun näköiset, oudosti ölisevät möllit heiluvat edes takaisin ja yrittävät heijata itseään seuraavalle tasanteelle. Kontrollit ovat varsin yksinkertaiset, eli sekä oikea että vasen käsi voi pitää kiinni jostain ja tietenkin päästää irti. Tatilla sitten heijataan ”vartalon”painopistettä puolelta toiselle, jotta oma hahmo pikku hiljaa liikkuu oikeaan suuntaan. Helpommin sanottu kuin tehty. Kun soppaan lisää täydet neljä pelaajaa, niin sekoilu on taattu. Pelaajat joutuvat tekemään hurjia ihmisliaaneja hahmoistaan ja yleensä riittää, että joku kämmii, niin homma on siinä. Hahmot syntyvät kuitenkin heti uudelleen kenttään, mutta välillä meno voi olla hieman turhauttavaa, jos samaa kohtaa jankkaa pitkään.

Peli on parhaimmillaan todella hauska. Ölisevät otukset tippuilevat, tarttuvat toisiinsa ja ihan melkein onnistuvat menemään oikeaan paikkaan. Pahimmillaan peli on puuduttavasti jumissa, kun onnistuminen on kiinni todella pienestä heittokulman korjauksesta.

Mitään kauhean syvällistä kokemusta Heave Ho ei tarjoa. Kentissä on mahdollista kerätä ”kultamuna”, josta saa bonuspisteitä, mutta muuten meno on varsin suoraviivaista. Tai käyräviivaista, koska suoraa reittiä ei koskaan mennä maaliin. Kolmella tai neljällä pelaajalla varustettuna peli viihdyttää kuitenkin yhden tai kaksi iltaa oikein mainiosti eikä rupea kyllästyttämään. Jos kaipaa jotain pientä välipalapeliä ja pieni kaaoottisuus ei häiritse, niin Heave Hota voi suositella.

 

3½/5

heave-ho2-697x393.jpg

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *