Mutkat sileiksi

”Miten saan tiukan hameen helman pysymään kävellessä/liikkuessa alhaalla, siis niin, ettei se hemmetin helma hilaudu ylös?!!!” Näin kyseli timmissä kunnossa oleva työtuttuni Facebookissa.

Kommentoin hänen huhuiluunsa, että ratkaisu on body shaper, muotoileva alusasu. Siitä kehkeytyi mielenkiintoinen viestiketju, johon osallistui lukuisia naisia. Lopulta työtuttuni jo heitti minulle: ”Kannattaisiko tästä kirjoittaa?”.

Kyllä näköjään kannattaa, koska monelle naiselle tämä vaate on tuntematon – tai sitten siihen liittyi mielenkiintoisia ennakkoluuloja.

Muotoileva alusvaate: body, alushame, housut, keskivartalon muotoilija tms., silottaa vartalon muhkuroita ovat ne sitten vatsan, lantion tai reisien kohdalla.  Sen ansiosta vaatteiden alta ei näy rintaliivien ja alushousujen rajoja, pienet jenkkakahvat ja lantion ”ratsastuspaikat” silottuvat.

Vaikka kropassa ei olisikaan ”linjavikaa”, muotoilevan alushameen (tai -mekon, näitä kutsutaan kummallakin nimellä) ansiosta kotelomekko, kynähame tai muu niukka vaate laskeutuu kauniisti eikä hilaudu puolireiteen tai nivustaipeisiin.

Näitä alushameita on kahta perustyyppiä: vain vähän muotoilevia ja napakammin silottavia. Mieti, kumpaa tarvitset.

Kuvassa vasemmalla muotoileva alusmekko, joko silottaa vain hieman – lähinnä rintaliivien ja alushousujen rajat. Tässäkin on keskikohdalla hieman napakampi neulos. Oikealla oleva on napakka, joka laitaa mutkat suoriksi. Näen eron katsoessasi vaatteiden helmaosaa: vasen laskeutuu torson päälle vapaasti, oikea vetäytyy torson reunan alle. Vasemmanpuoleinen on hyvä esimerkiksi kotelomekon alle ja oikea kynähameen alle.

Jos olet menossa ostamaan muotoilevaa alusmekkoa, osta sopivan napakka, mutta älä tiukkaa. Jos vaate on liian tiukka, se vuorostaan nousee nivustaipeisiin kävellessäsi – ja sehän on ikävää. Eli oikean koon löytyminen on kaiken a ja o. Pyydä apua alusvaateosaston tai -liikkeen ammattitaitoiselta myyjältä. Hän pystyy auttamaan sinua.

Tuossa alussa mainitsemassani Facebook-viestiketjussa yksi kyseli, voiko näitä muotoilevia alusmekkoja käyttää sukkahousujen kanssa. Vastaus: kyllä voi. Olen itse käyttänyt näitä monta vuotta niin kesällä kuin talvellakin.

Jos tämä aihe kiinnosti, kannattaa lukea myös nämä: Leveälahkeiset housutLisää pituutta ja linjaaHäivytä keskivartalon pömppö

Kaisa

 

Kommentit (2)
 1. Kiitos vinkeistä. Kesähäät tulossa ja juuri tämä osu oikeaan aikaan minulle
  -Päivi-

  1. Kaisa Virtanen
   24.4.2016, 13:03

   Hei Päivi, onpa hienoa, että tästä postauksesta oli hyötyä.
   Kivaa häätilaisuutta.
   -Kaisa

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *