Tarkkana raitojen kanssa

Raidalliset vaatteet ovat takuuvarma kevään merkki. Mieti kuitenkin tovi, mitä yllesi laitat, sillä pahimmillaan raidat saavat sinut näyttämään norsulta. Etenkin jos vaatteen malli on laatikko tai materiaali on paksua tai jäykkää.

Perusohje on, että vaakaraidat leventävät ja lyhentävät. Pitkälle hoikalle ne sopivat loistavasti.  Lyhyen ja leveän on syytä olla varuillaan.

Vaatteen koolla ja muodolla on väliä. Löysä näyttää leveämmältä kuin oikeanpuoleinen, vartalon muotoja kevyesti myötäilevä.

Vaakaraidoilla voit muokata vaikutelmaa. Jos hartiasi ovat leveät ja lantio kapea, kokeile yksiväristä yläosaa ja vaakaraitaista hametta

Leveät ratsupaikkareidet kannattaa piilottaa yksivärisen vaatteen alle ja hyödyntää raitaa yläosassa. Jos  haluat raitaa päästä varpaisiin, pienennä vaakapintaa pukemalla raitavaatteen päälle yksivärinen jakku tai takki.

raitableiserit-yhdessäPystyraidat kaventavat ja pidentävät. Honkkelin laiheliinin kannattaa niitä välttää, lyhyen käyttää.

Myös raidan leveys on hyvä ottaa huomioon. Pienen ja siron kannattaa välttää leveää raitaa. Pieni hento raita korostaa kookkaan ihmisen olemusta.

raitahameetErisuuntiin menevät raidat hämäävät vartalon muotoja. Niitä kannattaa hyödyntää ongelmapaikoissa. Riittääkö vain ripaus raitaa vai vehoudutaanko siihen kokonaan?

Katso Kaisan ottamista kuvista, kuinka raidat vaikuttavat. Vaatteet on kuvattu saman henkilön yllä.

Sini 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *