Porvoo, etelän helmi vol 1

Porvoossa on kiva piipahtaa päiväseltään tai viettää vaikka pari päivää.

Tunnen itseni kesäporvoolaiseksi. Onhan kesäpaikkamme ollut 23 vuoden ajan sillä seudulla. Vaikka mökillä on kiva viettää aikaa, käy loman aikana lukuisia kertoja kävelemässä vanhan Porvoon kujia, syömässä ravintoloissa, viihtymässä kahviloissa ja ostoksilla.

Kokosin pariin postaukseen omat suosikkini. Tässä ensimmäisessä ravintoloita, kahviloita ja majoitusta.

Kahviloista ehdoton suosikkini on ollut jo vuosia ”uudella” puolella, torin vieressä oleva Cafe Cabriole. Sillä on kaupungin parhaat leivonnaiset, ihanat kakut, jotka eivät ole liian makeita. Arkena siellä saa myös edullisen salaatti- tai keittobuffetlounaan.

Porvoo Cafe CabrioleBistro Sinne on saanut mainetta herkullisista sesonkiannoksistaan. Sinnen löydät Porvoon länsirannalta Taidetehtaan rakennuksesta.

Vanhan kaupungin alussa, Rihkamatorin läheisyydessä on mutkaton Zum Beispiel, jonka annoksissa on kotoisten makujen lisäksi vivahteita kauempaakin.

Entisen Timbaalin paikalle (Gabriel Hagertin kujan ja Välikadun kulma) on tullut Helsingistä tuttu Postres ja sen Cafe Pos3. Kävin viikonloppuna nauttimassa siellä artesaanijäätelöä (ihanaa) ja latte-kahvin. Ravintolassa tunnistin Leena Kouhian (Naiseloonkin Vieraskynä-kirjoituksen tehnyt monitoiminainen) ihanat Raaka Rå -astiat (kuva alla).

Porvoo cafe Pos3

Cafe Pos3:n vastapäätä on legendaarinen Cafe Helmi, josta yleensä saa keskikesälläkin Runebergintorttuja. Siellä on myös kiitettävä teevalikoima. Sään salliessa kannattaa nauttia tarjoilut kivalla sisäpihalla.

Kun jatkaa kävelyä Raatihuoneentorille, Cafe Fannyssä saa herkulliset korvapuustit.

Kapuaminen kirkonmäelle kannattaa ei vain kirkon ja näköalan vuoksi, vaan myös Wanhan Laamannin, joka on yli 200 vuotta vanhassa talossa. Siellä olen syönyt pohjoismaisia herkkuja ja sen terassilla on tullut vietettyä  hauska ilta tanskalaisten vieraiden kanssa.

Porvoo Wanha Laamanni

Kirkon toisella puolella on Porvoon helmiin kuuluva SicaPelle-ravintola, jossa saa kansainvälisen tason ruokaa. Ei halvin, mutta ehdottomasti herkullista. Samassa talossa on myös Onni-hotelli, jossa en ole yöpynyt, mutta olen ollut siellä kuvauksissa. Uskallan siis suositella sitäkin.

Porvoo Onni ja SicaPelle

Sitten laskeudutaan mäeltä takaisin alas kohti Jokikatua. Sieltä löytyy toinen kiva yöpymispaikka Pariisin Ville. Siellä olen ollut yötä, kun pidimme serkkusession joskus vuosia sitten. Kiva, pieni, viihtyisä hotelli keskellä vanhaa kaupunkia. Kannattaa siis harkita jopa yöpymistä Porvoossa eikä vain piipahtaa paria tuntia.

Porvoo Pariisin Ville

Jokikadulla on muutama vuosi sitten avattu Gabriel 1763, jonka rennossa tunnelmassa on kiva nauttia vaikka lounas tai lasillinen viiniä. Hyvällä säällä istahtaisin terassille, koska siinä voi ihalla ohikulkijoita ja nauttia auringosta.

Porvoo Gabriel1763

Porvoossa on monia muitakin kivoja ruoka- ja kahvipaikkoja, mutta nämä nousivat tällä hetkellä suosikeikseni.

Kaisa

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *