Porvoo, etelän helmi vol 2

Vanhassa Porvoossa on monta kivaa kauppaa, joissa kannattaa käydä. Sisustus- ja antiikkiliikkeitä on yllättävän paljon pienellä alueella. Niistä voi tehdä kivoja löytöjä.

Jokikadulla, lähellä siltaa löytyy muutama kauppa, joihin ehdottomasti kannattaa tutustua. Heti sillan kupeessa on by Pia’s, joka ennen oli Paahtimon vieressä, mutta nyt päässyt parempaan paikkaan. by Pia’sista löydät tuttujen pellavavaatteiden lisäksi asusteita ja liinavaatteita, pellavaa – tietysti (kuva alla).

Porvoo by Pia's

by Pia’s -liikkeen vieressä on minulle uusi tuttavuus Pehtoorin Perikunta -liike, jossa löytyy vaikka mitä vanhaa. Siellä voi kokea todellisen aikamatkan lapsuuteen tai jopa sitä pidemmälle. Siellä kannattaa käydä koluamassa etsitpä sitten jotain jännää viemiseksi tai itsellesi.

Porvoo Pehtoorin Perikunta

Muutama askel ja Jokikatu 12:ssa sijaitsee Cisar, jossa myydään rentoja, mutta naisellisia vaatteita kohtuuhinnalla. Älä kolua vain hyvällä säällä ulos laitettua rekkiä, vaan piipahda myös sisään. Saatat yllättyä positiivisesti.

Porvoo Cisar

Pujahda myös Jokikatu 12:n pihaan ja sen ranta-aittoihin. Siellä on myytävänä antiikkia ja vanhaa tavaraa – ja voit hyvällä onnella löytää sieltä jotain kohtuuhinnalla (ainakin helsinkiläisittäin).

Vanhassa Simolinin tavaratalon tiloissa on pitkään ollut Sasu’s Playhouse ja Teetee Shop. Sasu’s myy massiivipuuhuonekaluja ja valikoituja sisustuksen pientavaroita. Teetee taas on käsityöihmisten ja matkamuistojen aarreaitta.

Jokikadulta löytyvät myös Jokikatu 6 (täynnä pientä ihanaa sisustustavaraa, jota ”kaikki tarvitsevat” ja suomalaisen designiin erikoistunut Design Deli -liike, jossa on pienten valmistajien yksilöllisiä tuotteita niin vanhoista alpakkalusikoista tehtyjä avaimenperiä kuin kakkulapioitakin (kuva alla) ja kaikkea muuta jännää.

Porvoo Design Delin tuotteet

Jos taas tavarat eivät kiinnosta, vaan haluaisit mieluummin jotain syötävää, katsasta Jokikadun Skafferi, joka on entisaikojen siirtomaatavarakauppa -tosin nykyaikaisella tvistillä.

Kirkonmäelle kannattaa kavuta myös ostosmielessä, sillä siellä on Pieni Suklaatehdas, jonka ihanat suklaat vievät kielen mennessään. Chili, mustikka, salmiakki, suola – ja paljon, paljon muita makuja. Nam, nam.

Porvoo suklaatehdas

Laskeudu sitten Välikatua pitkin ja katsasta ainakin Kodin Kruunun ihanuudet. Kaikken kivaa kotiin – ja vaikka lahjaksi. Kuka pystyy vastustamaan?

Vaikka houkutus olisi suuri pysyä vain vanhan kaupungin puolella, suosittelen paria liikettä myös uudelta puolelta.

Jos alus- tai uima-asuja olet vailla, suuntaa Lundinkatu 7:ään. Magy’s on liike, jossa varmasti saat ammattitaitoista apua oikean koon tai mallin valinnassa. Tämän jälkeen tiedät, miltä istuvat liivit tuntuvat.

Porvoo Magys

Sitten vielä pieni harppaus torin laitaa pitkin Lundinkadun puoliväliin (nro 16) ja Ebba Lifestyleen. Sieltä löydät naisellisia, rentoja vaatteita arkeen ja vähän juhlavampaankin menoon. Pieneen liikkeeseen on saatu kiva kombo vähän erilaista tarjontaa, jota ei ehkä tavarataloista löydä.

Kaisa

PS. Lue myös Porvoon kahviloihin, ravintoloihin ja majoitukseen keskittyvä postaus, jonka löydät tästä.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *