Vähemmän on enemmän

Tutkimuksen mukaan suurhelsinkiläiset haluavat kotiinsa vähemmän tavaraa. Sotkujen ärsyttäminen on yksi syy niukkuuden suosimiseen.

Onko syynä KonMari-ilmiö (= luovu turhasta tavarasta) vai mikä, mutta nyt tavaran haalimisesta ja jatkuvasta ostamisesta ollaan siirrytty harkintaan ja tavoitellaan minimalismia? Ikean teettämän tutkimuksen mukaan jopa 45 % suurhelsinkiläisistä haluaa kotiinsa vähän tavaraa. 68 % vastaajista haluaa pitää kotinsa järjestyksessä ja 47 % tavoittelee kauniimpaa kotia ja sen vuoksi suosii niukkuutta.

Suurhelsinkiläiset ovat valmiita asumaan myös aikaisempaa pienemmissä asunnoissa. Tähän voi olla syynä, että täällä asuntojen hinnat ja vuokrat ovat korkeat, eivätkä pankit välttämättä anna enää niin helposti kuin ennen suuria lainoja (omaa rahaa pitää olla aikaisempaa enemmän). Tietysti tähän vaikuttaa myös se, että Helsingissä asuu paljon sinkkuja.

Ikea teetti Life at home 2016 -tutkimuksen eri maiden pääkaupunkilaisten keskuudessa. Mukana olivat suur-Helsingin lisäksi Tukholma, Lontoo, Pariisi, Moskova, Madrid, New York, Berliini, Mumbai, Zürich, Sydney, Shanghai ja Toronto.

Tutkimustuloksia vertailtaessa minun silmääni osui ennen kaikkea nämä:

  • me olemme käytännönläheisiä sisustajia
  • turvallisuus on suurhelsinkiläisille tärkeä seikka
  • 87 prosentille suurhelsinkiläisistä kotona rentoutuminen on keskeistä (muualla 81 %)
  • 52 % oli ylpeä kodistaan (muualla 62 %).

Ikea syksyn mallistossa on monia klassikkomaisia tuotteita, jotka kestävät aikaa. Lisäksi niissä on huomioitu pienten kotien tarpeet esimerkiksi kalusteiden mittasuhteissa ja keveydessä.

Kaisa

PS. Kuvissa Ikean syksyn uutuuksia.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *