Kenen ohjeilla meikkaat?

Oman naaman meikkaaminen käy kohta työstä, niin monimutkaisia ohjeita nyt satelee joka puolelta. 

Hätkähdin pohtimaan asiaa, kun Vuoden kauneustubettajaksi valittiin Henry Harjusola. Mies, joka meikkaa ja kampaa itseään kuin nainen. Huulet on täytetty muhkeiksi ja stilettokynnet lakattu värikkäiksi. Toki hän ajaa parran ennen kuin ryhtyy meikkaamaan.

Katselin palkitun videonpätkää Youtubilla (https://www.youtube.com/watch?v=3-UupcCGUbs&feature=youtu.be). Niin oli tehnyt jo yli 200 000 muutakin henkilöä.

Olen tavannut Henryn pari kertaa kauneusinfoissa. Erittäin mukava ihminen ja hän tietää kauneudesta paljon. Silti tulee outo olo, en ihan osaa ottaa vinkkejä vastaan. Hän on roolimalli, mutta kenelle?

Samoja asenneongelmia minulla on myös TV-tähtien ja etenkin Kardashian-naisten meikkiohjeiden suhteen. Niitä näyttää noudattavan kovin moni nuori aikuinen. Erityisesti strobing-ohjeita eli kasvojen korostuksia ja varjostuksia tehdään nyt ahkeraan. Havahduin tähän eräässä tilaisuudessa, kun mietin miksi niin moni kaunis nuori nainen näytti toisensa kloonilta. Sitten tajusin, samanlainen silmämeikki ja samanlaiset korostukset iholla. Täydellisesti ohjeiden mukaan tehty staralook.

Ilmiö on kiinnostava. Mutta mitä se antaa ostovoimaiselle enemmistölle? Yli puolet maamme naisista on yli 50-vuotiaita.

Toki minäkin muotoilen kasvoni meikatessa. Mutta niin olen tehnyt jo montakymmentä vuotta. En kylläkään samoin, kuten nämä nuoret kiinteäkasvoiset nuoret tähdet. Kun maan vetovoima jo näkyy kasvoissa, korostuksissa on hyvä muistaa, että laskeutuneet poskipäät ja lurpottavat luomet vaativat hieman erilaisen häivytyksen ja korostuksen.

Väsähtänyt iho ei myöskään ole kukkeimmillaan jalokivien kanssa kilpaa säihkyvän korostusmeikin alla. Etenkin jos se osuu pikkuisenkin väärään kohtaan kasvoilla.

Sitä oikeaa kohtaa on turha hakea some-tähtien ohjeista. He eivät tietenkään ratkaise ongelmaa kasvoillaan, sillä eihän heillä tätä ongelmaa ole.

Älkää siis noudattako meikkivinkkejä täysillä. Soveltakaa niitä maltillisesti.

Sini

Kommentit (4)
 1. Heips, olipas mielenkiintoinenja hauska videopätkä 🙂 Kiitos vinkistä!
  Olen niin samaa mieltä kanssasi noista ohjeista ja niiden noudattamisesta.
  T. Arja

  1. Hei Arja

   Kiitos kommentista. Hyvä, etten ole ajatuksineni yksin.

   Iloa viikkoon

   Sini

 2. Iso peukku tästä kirjoituksesta. Täysin samaa mieltä olen. Annetaan persoonan tulla esille ja meikataan niin että näytämme omille itsellemme ja kauniille.
  Terkuin Riia / Meikkipää by Riia &
  Laura

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *