Huippuateria suomalaisittain

Suomalainen ruoka on nosteessa. Se näkyy mm. täkäläisten raaka-aineiden suosiona. Tähän trendiin tartuttiin myös Silja Linen laivoilla. Tuloksena Menu Nordic.

Siljan syksyn maistelumenu on Suomen Bocuse d’Or -edustaja ja keittiömestari Eero Vottosen käsialaa. Menu Nordic on kotimaisten raaka-aineiden loistava liitto.

”Menussa maistuvat syksyiset, suomalaiset sienet, karitsa, omenat ja maa-artisokka. Kaiken pohjana on maku ja raaka-aineiden yhteensopivuus”, Eero Vottonen toteaa.

Sommelier Heidi Mäkinen on valinnut kullekin ruualle sopivan viinin, jotka tukevat ruuan makuja – eivätkä tuhoa hienovaraisiakaan vivahteita.

Menu Nordic koostuu viidestä annoksesta: savustettua siikaa, haudutettua maa-artisokkaa, linnunmaksamoussea, paistettua turskanseläkettä tai kaahdettua karitsaa ja jälkiruokana haudutettua syysomenaa piimäjäätelön kanssa.

Syysmenu on tarjolla Silja Linen Helsinki-Tukholma -laivoilla 10.1.2017 saakka. Hinta viineinen on 118 euroa ja Club One -kanta-asiakkaille 109 euroa.

Pääsin maistelemaan menun lehdistötilaisuudessa. Herkullinen, tasapainoinen, täynnä hienovaraisia makuvivahteita. Keskustelimme pöytäseurueen kanssa menun hinnasta. Ensivaikutelma oli hintavasta tasosta. Toisaalta maissa pääruuan ja jälkkärin illallisesta ja lasillisesta viiniä saa helposti maksaa useamman kympin. Tuohon laivan Menu Nordic pitää kuitenkin sisällään viisi juhla-annosta. Jos tiedossa on syytä juhlia, tämä menu juhlistaa tilaisuutta.

Kaisa

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *