Miten valitset pitkän neuletakin?

Pitkä, polvipituinen neuletakki on kauden trendivaatteita. Siihen on kiva kietoutua viileänä päivänä. Sama neuletakki ei kuitenkaan ole hyvä kaikille vartalotyypeille eikä kaikkiin tilanteisiin.

Kenelle paras?

Nyrkkisääntönä voisi pitää: mitä pidempi henkilö, sitä paremmin henkilölle sopii pitkä neuletakki – jopa pohjepituinen ja sitä pidempi näyttää pitkällä hyvältä. Ja käänteisesti, mitä lyhyempi henkilö on kyseessä, sitä tärkeämpi on, ettei neuletakki ulotu polvien alapuolelle, vaan jää selvästi niiden yläpuolelle. Siten jalat eivät näytä ihan tyngiltä.

pitkä neuletakki pörrö

Istutetut hihat vai laskettu hartialinja?

Jos lantiosi on leveä, vältä neuletakkia, jossa on taskut lantion kohdalla. Ylipäänsä neuletakissa taskut ovat lähes aina turhat. Nehän vain venyvät käytössä, jos sinne laittaa kännykän, kädet, nenäliinat tms.

Jos olet luisuhartiainen, osta sellainen neuletakki, jossa on istutetut hihat – ei siis sellaisia kuin yllä olevassa kuvassa (laskettu hartialinja).

V-pääntie on loistava valinta, jos olet rintava.

Hihojen pituus

Jos neuleen hihat ovat liian pitkät (kuten melkein aina ovat), nosta hihoja ylös. Näin se ei näytä lainavaatteelta.

Jos keskivartalolle on kerääntynyt ylimääräisiä senttejä, unohda pörröiset vaihtoehdot. Nehän vain lihottavat sinua entisestään. Sitä vastoin hoikkavartaloiselle ja pitkälle pörröinen neule on omiaan. Se antaa vartaloon pehmeyttä. Pienehkö O-pääntie on omiaan, jos olet pienirintainen.

Yllä olevassa neuleen hihoissa on kangasvuori. Se antaa ryhtiä ja auttaa pukemisessa, eivätkä hihat venähdä niin helposti käytössä kuin ilman vuorikangasta. Kuvasta näet, miltä näyttää, kun hihat ovat liian pitkät. Tässäkin tapauksessa olisi parempi nostaa hihoja hieman.

Periaatteessa vaakaraidat antavat lihottavan ja lyhentävän vaikutelman. Jos raitojen värierot ovat vähäiset, tämä ongelma minimoituu.

Jos neule on laskeutuva ja alle puetaan yhtenäinen väritys ja kapealinjainen kokonaisuus,  tällainen raitavaate toimii pitkähköllä timanttivartaloisella naisella. Sitä vastoin suhteellisen kapeaharteinen omenavartaloiselle hartialinja on liian valuva. Silloin se ei anna riittävää ryhdistystä. Ja noihin sivusaumoihin laitettuihin taskuihin ei kannata laittaa mitään, koska taskupussit venyvät.

Katso yllä olevia kolmea kuvaa ja vertaile niitä keskenään. Kahdessa ylemmässä neuletakki on saman henkilön (pitkähkö timanttivartaloinen) ja alimmassa lyhyellä tiimalasilla. Timanttivartaloisella auki oleva neuletakki antaa hoikentavan vaikutelman, kun sen myötä syntyy pystylinjoja. Vaikka vyötä ei ole kiedottu kiinni, se kuitenkin antaa hoikentavaa linjaa vyötärölle.

Kuvan neuletakkiin kuuluu ohut vyö. Mitä enemmän senttejä on kerääntynyt keskivartalolle, sitä parempi on, että vyötä ei kiedota kiinni. Jos esimerkiksi timanttivartaloisella ei ole kuitenkaan kovin paljon niitä turhia senttejä, voi hän kietaista löysästi vyön, koska vyön ja neuletakin väriero ei ole suuri.

Alla olevasta kuvasta näet, miten lyhyt ihminen näyttää vieläkin lyhyemmältä neuletakissa, joka ulottuu polvien alle. Tuossa kuvassa neuletakki näyttää lähinnä kylpytakilta. Tottahan toki tilanne paranisi, jos alla olisi esimerkiksi kapeat, tummat housut tai tummat sukkikset.

Kaisa

Lue myös

Mitä päälle omenalle?

Mitä päälle päärynälle?

Sama vaate, monta tyyliä

Vain harva tyytyväinen vartaloonsa

kulttuuri
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *