Trendihaistelua Tukholmassa

Piipahdimme Tukholmassa tutustumassa ammatti- ja apteekkikosmetiikan tarjontaan Hud&Kosmetik -messuilla. Tuttujen ammattisarjojen lisäksi esillä oli monta uutta luonnonkosmetiikkasarjaa.

Olimme messuilla ruotsalaisen kollegamme Kicki Normanin vieraina. Hän emännöi messujen VIP Daisy Beauty Loungea. Daisy Beauty on Ruotsin ainoa kauneuslehti. Kicki vinkkasi meille messutapahtumasta kesällä. Koska lentoliput Tukholmaan maksavat vähemmän kuin junaliput Ouluun, päätimme käydä katsastamassa tapahtuman. Hyvä, että menimme. Ammattikosmetiikan puolelta löytyi tuttuja sarjoja, mutta myös uusia tuttavuuksia.

Kickin tarina on kiinnostava. Maan johtavissa naistenlehdissä työskennellyt Kicki alkoi vuosia sitten kirjoittamaan blogia.

Hiljalleen blogi kasvoi kattavaksi verkkosivustoksi. Hieman yllättäen blogin lukijat ja kosmetiikka-alan yritykset toivoivat myös painettua lehteä. Juuri silloin, kun printtilehtien kuolinkelloja soiteltiin. Daisy ilmestyy kuusi kertaa vuodessa.

Uusinta Daisy Beauty -lehden kantta kaunistaa ruotsalainen Hollywoodin rouva, Maria Montazami.  Kicki oli kannesta erittäin iloinen. Katsokaa huulia. Monen vuoden taivuttelu oli tuottanut tulosta. Maria, nudepunan kantaäiti oli viimein antanut maalata huulensa tummiksi!

Suomalaisia näytteilleasettajia oli Duroy, jonka valikoimista löytyy kaikki tarpeellinen meikkaamiseen. Uusinta uutta on siveltimien puhdistaja. Monelle osastolle oli käyty ostamassaa myös Duroyn laadukas, suurentava käsipeili. Ja Tiuku ja Otto Räsäsen kanssa iloa ja naurua aina riittää. Ehkä siksikin kauppa näkyi käyvän hyvin.

Palina-mineraalimeikkisarjan paljon pigmenttiä sisältävät harmoniset värit hurmasivat. Täältä olisi löytynyt se kauan kaipaamani tummansininen luomiväri, mutta valitettavasti sitä ei ollut tullut mukaan messuille. Tätä sarjaa kannattaa seurata. Kauniit värit ja hyvä laatu!

Picault-sarja on luonnonkosmetiikkaa. Sarjan kehittäjä Mette Picaut riemastui, kun kerroimme olevamme suomalaisia. Helsinki on tuttu paikka hänelle. Mette on entinen malli, joka on kaunistanut myös Stockmannin tavaratalon kuvastoja vuosien ajan. Tuotteet vaikuttivat hyviltä. Ei ihme, että sarja on saanut tänä vuonna Swedish Beauty & Cosmetics Awardsin.

Messuosastoilla näkyi myös miehiä tekemässä kasvohoitoja! Gilda Cosmeticsin osastolla rupattelimme pitkään. Gilda Liljebladin perustaman yrityksen tuotekehiyksessa ovat mukana myös hänen poikansa Ludwig ja Benjamin.

Ranskalainen Cinq Mondes -sarja hemmottelee tuotteidensa tuoksuilla ja koostumuksilla. Esittelyn lomassa saimme kumpikin virkistävän käsihieronnan. Kurttuisen kuiva käsien iho sileni silmissä. Tällä hetkellä tuotteita löytyy Tukholmassa kahdesta kylpylästä. Milloin Suomessa?

Tyylillä voi brändätä niinkin yksinkertaisen asian kuin ihon sokeroinnin. Skin Candy -osasto erottui 50-luvun tyylillä edukseen.

Saippuoiden ja kylpypallojen taika puree edelleen. Kiva lahjaidea kukkapuskan kaveriksi ja lisämyyntiartikkeli hoitolalle.

Kiinnostava ensiesittely oli myös apteekkikosmetiikan puolella. Kynsien alustojen desinfiointilaite. Onko se tarpeellinen, tiedä häntä. Ehkä esimerkiksi hoitotyöntekijöille tai kynsiteknikoille. Kovin monen kynnentekijän omat kynnet ovat varsin suttuisessa kunnossa.

Osaston nuori ja kaunis myyntitykki sai meidät vakuuttuneeksi tuotteesta. On aina ihana katsoa, kun ihminen on innostunut työstään ja on myös opetellut sen lainalaisuudet! Ei höpise omiaan, vaan osaa kaikki faktat mennen tullen. Eikä pelkää asiakkaita!

Ripsibuumin suosio jatkuu. Onneksi liimat kehittyvät.

Esittelyssä oli myös ravintolisiä. Niistä kiinnostavin oli Reserol. Siitä on tulossa oma postauksensa, kunhan tutustun asiaan tarkemmin.

Lokakuussa 21.-23.10. 2016 on vuorossa I Love Me -messut Helsingin Messukeskuksessa. Esillä on kaikki mahdollinen tarvittava kauneuden, hyvinvoinnin ja muodin saralta. Laittakaahan päivämäärä ylös kalentereihinne.

Kaisa ja Sini

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *