Muista aurinkosuoja, jos matkustat syyslomalla aurinkoon

Syysloma lähenee. Etenkin lasten ja nuorten kanssa matkustavan kannattaa pakata useampi korkeakertoiminen aurinkosuoja mukaan. Aurinko paahtaa etelässä edelleen voimakkaammin kuin kotimaan kesässä konsanaan.

Viime viikon lomallani seurasin haukkana ihmisten suojauskäytäntöjä. Tai paremminkin niiden puutteita. Lähes kaikki näyttivät sivelevän sinne tänne jonkin verran voidetta. Vain aniharva levitti voidetta riittävän määrän tasaisesti.

aurinkosuojat

Kertaus lieneekin paikallaan:

Käytä aurinkovoidetta, jonka suojakerroin on vähintään 15. Älä turhaan pelkää korkeita suojakertoimia. Iho saa väriä niitäkin käytettäessä.

Levitä riittävästi eli ruokalusikallinen kasvoille, kourallinen koko vartalolle. Lisää kahden tunnin välein ja aina hikoilun, uinnin tai ihon hankaamisen jälkeen.

Jos menet uima-altaaseen, käythän suihkussa ennen uintia. Käy suihkussa myös altaasta nousun jälkeen. Levitä sitten uusi satsi voidetta iholle.

Älä ahnehdi aurinkoa. Punoitus on jo merkki, että iho on vaurioitunut.

Turvallisinta on ottaa voiteet mukaan kotimaasta, sillä maailmalta on tavattu aurinkovoideväärennöksiä. Niissä ei ole aina ollut suojakerrointa ollenkaan. Jos kesästä jäi voidetta jäljelle, käytä se. Yli vuoden vanha voide kannattaa nakata roskiin.

after_sun

Muista myös jälkihoito. Pese aurinkovoiteet pois ja levitä iholle paljon kosteutta sisältävää after-sun -voidetta. Se myös rauhoittaa ihoa. Kokeile myös aloe vera -voiteita. Toimivat hyvin myös hieman liikaa aurinkoa saaneella iholla.

Juo riittävästi vettä, sillä iho saa kosteutta jonin verran myös sisältä päin.

Sini

Kuvien voiteet löytyivät matkaseurueemme varusteista. Yläkuvan kosteuttava Jane Iredale -suihke ja Lieracin kosteuttava seerumi olivat tarpeen varjossa lounaalla, kun iho suorastaan huusi lisäkosteutta. Suojakerrointa niissä ei ole.

Alakuvan Aloe vera -geeli oli heräteostos paikan päältä. Ihana tuote, kosteutti  ja rauhoitti ihoa. Retipalmin voide sopii hyvin lapsille ja aikuisille, kasvoille ja vartalolle.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *