Näin onnistui somepaasto

Olen aktiivinen some-maailmassa. Katson sähköpostit, Facebook- ja Instagram -sivut monta kertaa päivässä. Viime viikon lomalla pidin pientä paastoa tästä kaikesta. Miten meni?

sometauko2

Ennen Kroatian-lomaani olin päättänyt, että laitan puhelimen äänettömälle enkä pidä puhelimen EuroTraveller-palvelua päällä. Näin ollen en jatkuvasti olisi saatavilla enkä koko ajan tutkisi sähköposteja yms.

Hotellissa oli langaton verkko käytössä, joten sallin netin käytön hotellissa. Mutta kukapa sitä lomallaan pelkästään hotellissa notkuisi. En minä ainakaan.

Joinakin päivinä pidin puhelinta huoneen kassakaapissa. Muina päivinä se oli kyllä mukana lähinnä valokuvausta ja videoklippejä varten.

Yhteenkään puheluun en vastannut, vaikka välillä tunsin puhelimen värinän laukussani. Jess. Se ainakin onnistui. Otin matkalle jopa perinteiset pokkarit enkä ladannut kirjoja sähköisenä, kuten tavallisesti. Luin pari kirjaa, kävin viikon aikana pari kertaa hotellin kuntosalilla, kävelin, istuskelin terasseilla, kolusin kohteita – ja elin live-elämää.

kroatia

Täytyy tunnustaa, että hotellihuoneeseen tullessani katsoin heti sähköpostit ja aika usein myös somekanavat. Laitoin myös joitakin kuvia ja videoklippejä Faceen tai Instaan. No, niin olin kyllä ajatellut tekeväni.

Tuntui todella vapauttavalta, kun puhelin ei ollut koko ajan käden ulottuvilla tai kädessä. Jopa Hesarin lukemisesta luovuin ensimmäisen lomapäivän jälkeen.  Yllättävän helppoa oli pitää tällaista paastoa (eihän se ollut totaalista). En kaivannut puhelinta tai iPadia, en Hesaria tms. Huomioni oli siinä hetkessä, siellä kohteessa – ei virtuaalimaailmassa.

Mitä tämän jälkeen? Ehkä ei mitään suurta muutosta. Edelleen aion olla aktiivinen somettaja, onhan se osittain työtäni. Pyrin kuitenkin siihen, että koneet menevät kiinni klo 22.00. Toivottavasti onnistun.

Kaisa

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *