Anna öljyn silottaa

Öljy lienee maailman vanhin ihonhoitotuote. Silti sen hyödyistä ja haitoista kinastellaan jatkuvasti. Kannattajat ylistävät kilvan öljyn ihonhoidollisia vaikutuksia. Vastapuolet tuhahtelevat öljyn tukkivan vain ihohuokosia. 

oljy3

Itse kuulun öljyn käyttäjiin. Ehkäpä siksi, että olen aina kärsinyt kuivasta ihosta. Talvikausi ei vaan suju raapimatta, ellen levitä kostealle iholle ensin öljyä ja päälle rasvamaisia aineosia sisältävää voidetta. Sen sijaan hiuksiini en öljyä lotraa, sillä hentoiset suortuvat lätsähtävät oitis päätä pitkin.

Öljyinä käytetään kasvi- tai mineraaliöljyjä. Kasviöljyt sisältävät paljon hyviä rasvahappoja, antioksidantteja ja vitamiineja.

Myös usein turhaan parjattu mineraaliöljy on edelleen varsin suosittua, sillä se on halpaa ja tasalaatuista. Kosmetiikassa käytetään yleensä niin sanottua sairaalalaatua eli se ei todellakaan ole bensan sivutuotetta, vaikka niin usein väitetäänkin. Mineraaliöljy sopii puhtautensa puolesta hyvin nirhautuneenkin ihon hoitoon. Öljy tekee ihon pintaan kalvon, joka sitoo ihon omaa kosteutta ihoon.

Olen myös mielenkiinnolla seurannut keskustelua, jossa vastapuolet kinastelevat, imeytyykö edes kasviöljy ihoon. Kiinnostava väite, sillä öljyä käytetään tuotteissa myös kuljettimena, kun vaikuttavia ainesosia halutaan kuljettaa ihon eri kerroksiin.

Imeytymisessä oleellista on öljyn molekyylikoko. Valitettavasti sitä ei kerrota tuoteselosteissa. Ja harvapa tiedosta edes viisastuisi. Mielestäni tärkeintä on, miltä öljy tuntuu iholla ja millaiseksi se ihon tekee.

oljy2

Öljyjä löytyy kaikille ihotyypeille eli se ei ole vain kuivan ihon juttu. Voit käyttää öljyä sellaisenaan iholle. Kostealle iholle levitettynä se saattaa imeytyä paremmin kuin kuivalle. Laita muutama tippa öljyä kämmeniin, hiero käsiä vastakkain ja sivele sitten iholle tai hiuksiin.

Kokeile sekoittaa öljyä myös voiteeseen tai seerumiinkin. Tippa öljyä hiustenhoitotuotteessa tekee hyvää etenkin kuivan koppuraisille hiuksille. Sivele öljyä myös kuiviin kynsiin tai kantapäihin.

Öljy sopii myös mainiosti vaikkapa meikin puhdistukseen. Jos et jaksa kantaa matkoilla montaa putsaria, niin pakkaa öljyä pieneen pulloon. Saat sillä meikin pois ja ihon kosteutetuksi.

Sini

 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *